lättare sagt än gjort. Igår hade vi en föreläsning om detta och då självklart ur ett personal och arbetsmiljöperspektiv mycket intressant. Fick dessutom göra några övningar som var lösningsfokuserande och att just den berörda skulle hitta detta inte den som intervjuade... lätt tror jag många tänkte inklusive jag själv... men nej nej att inte lägga sig i utan bara ställa frågor som gör att respondenten själv hittar lösningen... det var inte  lätt men otroligt lärorikt och intressant. Här kommer det krävas massor med övning ;) Jag försöker sedan länge se det positiva i det negativa och se utveckling men som sagt var det är himla lätt att skriva och tala om det sedan gäller det att leva upp till detta ;) 
 
Jag fick öva redan igår kväll när jag landade här hemma då ett brev låg på bordet med ett betyg/intyg i inklusive ett litet brev till detta. De orden som stod i detta intyg och brev var väldigt finna och värdefulla för mig när de väl landade (om dom änns har gjort det i detta nu) Men tänk första tanken var "menar hen verkligen detta" Sedan valde jag att tänka positivt och tänka jo det är mig dom skriver om och ja det stämmer, men långt bak så sitter det någon lite ulv och säger var inte själv god och tro att du är något.... Självklart ska man ha respekt och ödmjukhet inför både andra individer i ens närhet och omgivning men man måste även våga tro på sig själv och det man utför. Läste brevet och intyget nu idag igen och kände mig rörd och insåg hur himla priviligerad jag är som har fått chansen att träffa dessa människor runt omkring mig som ger mig möjligheten att växa på detta sätt :) 
 
Själv är jag om jag får säga det själv, bra på att ge andra beröm men även konstruktiv kritik vilket alla inte alltid kan ta. Jag gör det för att dom ska få chansen att växa och utvecklas som personer, har dock lärt mig att göra det på ett fint sätt som gör att det inte märks så mycket när det sker. En kollega från i sommras träffade jag häromveckan och fick ett "du, nu förstår jag vad du menade men det tog ett tag att förstår. Vilken tur att du berättade för mig hur det låg till annars har jag aldrig fått chansen att ändra på mig även om det kommer ta tid!" Då blir jag lycklig! Jag hoppas verkligen att min omgivning i mitt framtida yrkesliv kommer kunna ge mig konstruktiv kritik så även jag får chansen att ändra på mig och utvecklas :) 
 
Nej nu blir det frissan och sedan det bästa jag vet Ideellt arbete i form av ett arbetsutskott i NBV Uppsala län Gotland. Ska bli så spännande att se vad vi enas om idag :) I detta gäng er vi och tar vi kritik på ett mycket bra sätt vilket ger oss alla chansen till utveckling och förändring elller rent utav att stärka positiva egenskaper vi redan har ;) 
 
Kram och våga vara stolt över dig själv du är unik och bäst på att vara just du :)
Ja ni, då är det igång år tre av tre.... Var tar tiden vägen... Var iallafall väldigt roligt att träffa alla igen :) Hade ju även sällskap till Falun av en nervös dotter ;) Men allt gick bra och vi fick även sällskap av varandra hem igen :) Härligt! Hon fick även napp på en lägenhet i går så den ska hon kolla in idag. Så nu kan man bara hålla tummarna att hon får den men inget är ju självklart! Väl hemma igår blev det en middag och en skön långpromenad med hunden. Tänk att vi fortfarande har sommar och det är sista veckan i augusti :) Härligt!!
 
Idag är det dags att ta tag i skolarbetet och pluggandet på allvar! Har fått redskapen för denna kurs under gårdagen så nu ska jag planera upplägget för den och sätta lite fart ;)
 
Under promenaden på morgonen blev det lite musiklyssning inför passet som ska sättas ihop till Korpen och starten den 15 september :) Längtar! Och vilken underbar känsla det är när man hittar musik som man känner övningarna i ;) Så gööööttt !!!  Men som sagt var skolan först och sedan detta.
 
Puss och kram hela dan ;)
Ja nu rullar det på ganska bra måste jag säga :) Felicia hade turen att åtminstone få titta på en lägenhet i går. Så det var bara låna ut bilen medans jag körde ett jobbpass. Tur hon har vänner med körkort. Måste fixa ett till henne också ;) Så väl hemma så blev det lite surrande om hur det såg ut och hur magkänslan var. Allt kändes toppen så nu återstår bara väntan....
 
Idag började jag dagen med att städa av huset. Älskar känslan när allt är där det ska vara. Sedan bar det av ner till Tierp på ett möte som var både roligt, givande och intressant ur ett nykterhetsrörelse perspektiv. Älskar dessa ideela krafterna som finns runt omkring oss i samhället och som vi många gånger tar för givet.
 
Väl hemma så blev det månadens tråkigste göra..... betala räkningarna..... något jag verkligen ogillar men som är ett ont måste, kan nästan tänka mig att anställa någon för detta endamål ;) 
 
Sedan blev det en skön promenad med voven, helt underbart väder ute :) Handlade lite när jag väl kommit hem och nu återstår att fixa till pannkakor, glass och grädde till middag till familjen och världens bästa make som är på G hem :)
 
Idag fick jag äntligen svar på företaget som min grupp ska göra första uppgiften i skolan hos..... vi fick ett JA så i morgon blir det samtal och upplägg :) Härligt!!!
 
Nej nu ska jag laga middag :)
 
 
Okej, vissa dagar är bara bäst och leder en vidare i livet. I måndags fick jag svar om min praktik som jag sökt och om inte svaret blev vi tar emot dig på engång så blev det iaf positivt och vi ska lägga upp ett schema för hösten och våren då jag ska få vara med på HR avdelningne i en kommun :) Ska bli väldigt roligt, intressant och garanterat väldigt lärorikt. Jag är ju inte helt positiv till kommuner så nu har jag bestämt mig för att de ska få ändra min inställning till dessa ;) Hoppas  verkligen att det blir så.
 
I går var jag till läkaren och det ledde till en lång väntan på labb för att ta lite prover, så nu väntar jag bara på att få svar på dessa. Träffade en läkare som faktiskt lyssnade och det är inte helt vanligt i min värld :). 
 
I går tog även maken beslutat om att sluta på det jobb han har idag och börja jobba i Stockholm istället. Visst är det en bit bort men det är närmare än Ljusdal och det finns även övernattningsmöjligheter där så det kommer bli kanon. Nu får han den utvecklingen som han behöver och den stimullansen han behöver i sitt yrkesliv! Så stolt att han vågar ta detta beslut. Tänk vad ett möte i konsumkön kan leda till ;)
 
Idag börjar min lilla minsting till son, första ring på gymnasiet i Gävle..... Herregud vad tar tiden vägen...
 
Söt nu som då :)
 
Nej nu blir det frukost nummer två med det största barnet som börjar högskolan på måndag :)
 
Nej nu ska jag göra en massa kul, för till kvällen väntar jobbet mellan 16 och 21 :)
 
Kram
 
Idag blev det sovmorgon efter en film och taxi kväll/natt för våra ungdomar skulle hämtas och lämnas :) Klockan var nog två innan maken som var hjälten denna natt kom isäng igen. Förutom det har vi hämtat en massa mdf skivor och lite annnat smått och gott från en vän idag, så nu är vi laddade för att göra garaget klart invändigt bara tid ges ;) I övrigt har det inte hänt jättemycket, dottra och jag planerar för en eventuell flytt för hennes del eller eventuell och eventuell den kommer att behöva ske frågan är bara när hon får bostad att flytta till ;) Spännande är det iaf, känns som att nu flyttar hon mer på riktigt än för tre år sedan då hon intog elevhemmet i Uppsala.
 
Har även varit ut till min skrutt häst, som igår flyttande hem från sommarbetet och hamnade hemma i hagarna kring stallet istället. På tisdag är en spännande dag för då ska han släppas ihop med stallets bitch i form av Sol Josefins treåriga ungsto och den kan vara en riktig bitch så det återstår att se hur det mötet blir ;) 
 
Har även hunnit fixa nästa månads matlista idag. tycker det är underbart med denna lista! Skönt att veta vad som ska på bordet komma och självklart frångår jag den om jag/vi är sugna på något annat. Nu i veckan ska jag jaga reda på lite närproducerat kött att fylla frysen med. Jag hoppas jag lyckas hitta ;)
 
Nu ska jag strax sätta mig i bilen och hämta hem dottra från en vän. 
 
Hoppas ni haft en lika bra söndag som mig :)
 
Kram
 
Oj vilken härlig sommar vi haft, varmt och skönt. Som student får man dock vackert sommarjobba och det gäller även mig ;) Jag har gått tillbaka till att vara undersköterska på min gamla arbetsplats, vilket har varit både roligt, intressant och väldigt nyttigt. För när man kommer tillbaka till ställen efter en stor förändring i livet ser man på saker och ting med väldigt andra ögon. Sedan är det dethär med förståelsen som vi läste om i år två på högskolan. Jag har helt enkelt satt på mig nya glasögon och ser saker ur helt andra perspektiv och har en mycket större förmåga att se saker ur flera perspektiv, vilket ger en väldigt mycket större förståelse för varför många aggerarar som de gör i vissa situationer.
 
För övrigt har jag haft lite småprojekt på gång. Har rustat fyra stolar som jag hade den stora förmånen att få av en bekant. Dessa har blivit svarta och klädda med brunt fuskskinn för att matcha övriga stolar i matrummet.
Dom blev väldans snygga om ni frågar mig :)
 
Sedan har det varit mycket hästtid även denna sommar då mitt hjärta gott på bete. Tyvärr har hans bästis flyttat men en ny farbror har tagit över.
 
Nu är det torsdag och det är lite mer än en vecka kvar till skolan börjar, taggad som jag är inför år tre på personal och arbetslivs-programmet så har jag börjat läsa lite och som vanligt är det väldigt intressant. Ska bli både med glädje och sorg jag gör detta år. När detta år är över så ska frun stå på egna ben inom detta och förhoppningsviss få ett jobb också... Har en praktik på g iaf så man vet aldrig vad det leder till :)
 
Bästa Felicia och Simon har varit till Cypern en vecka och njutit i Lils lägenhet där, idag på morgonen landade dom och när hon kollar mailen så har hon kommit in på högskolan :) Jag är så himla stolt över henne som ger sig in i detta :) Jag hade aldrig orkat efter gymnasiet men jag gör ju mitt nu istället :) Så i höst blir vi student kollegor på Högskolan Dalarna där hon ska gå Idrottstränarprogrammet med hälsoinriktning. Nu kommer man aldrig komma undan med träningen ;) 
 
Även jag har tagit tag i träningen då jag ska leda pass i höst, vilket ska bli superkul! Ser verkligen fram emot att "plåga" deltagarna igen ;) Inget är tvärbestämt men på måndag ska jag träffa föreningen och jag hoppas verkligen att dom gillar mig och ger mig förtroendet att leda pass åt dom :)
 
Nej nu ska jag städa av det jag hinner innan jag ska aggera taxi åt ungdomarna ;) och hämta dom vid tåget i Tierp. Ikväll kommer ju även min älskade make hem <3. Och när han kommer hem så ska han få sprutmåla mina nya projekt vilka är ett litet söt bord och två stolar till som ska få färgen svart :) Kommer bli så himla bra!
 
Nu ska jag blogga lite mer är det tänkt så ni som vill och har lust kan följa mitt sista år som student och en bit in i yrkeslivet inom PA förhoppningsvis :)
 
Kram