Vädret är ju helt underbart just nu! Börjar mina mornar med morgon promenaden med hunden och det har varit så himla skönt. Men nu blir det tre förmiddagar och då är jag ju iväg före halv sex så promenaderna då blir inte längre än nödvändigt utan gubben får ta en till efter det. Men men idag har jag varit super efektiv måste jag säga har städat huset inklusive gaderoberna i hallen! Underbart äntligen gjort en sådan sak som hänger över en och tar tid att få ur tummen ur rumpan och göra det hela även fast det inte tar så himla lång tid när man väl börja. efter det så blev det stallet och Felicia följde med och red Kló och det gick jättebra både för henne och mig jag red Litlamin. Felicia har lov i ett par dagar denna vecka så hon är hemma men ikväll är det Uppsala för att gå ut och äta med Klassen =) trevligt När vi kommit hem från stallet så blev det lite röj ute efter det att gubbarna bara kastar ut grejor från ovanvåningen men nu ligger det åtminstone i prydliga högar eller i pannrummet i vänta på att bli uppeldat!
Nu väntar middag och sedan Kalas hos svärmor som fyller 55 härliga år idag! Grattis!
Kram
Ja då har vi en altandörr uppe då =) Jippi! Äntligen hur dom slet för att få dit den! Efter allt slit så blev det Kalas för att fira lilla Anakin som blev 1 år igår tänk vad tiden går helt underbart måste jag säga!
Far och son!
Efter det så var det årsmöte i föreningen för min del och sedan boxning och oj oj vad det märks att det går förkylningar på byn för antalet var hälften mot gången innan hoppas alla snart är friska och pigga och glada igen =) Väl hemma så blev det lite mys och en väldigt efterlängtad dusch!
Så här fint blev det med den nya dörren uppe!
Det ska vägas in och kollas så allt blir som det ska! Duktiga karlar detta!
skitbra blev det!! Helt perfekt! Ska ta ett bättre kort med riktiga kameran vid tillfälle!
Idag har jag grejat lite här hemma och nu ska jag ut till stallet en sväng! Ska bli himla skönt att få vara ute en stund!
Kram
Ja detta har jag tänkt göra en längre tid så nu när jag har lite go tid över  så ska jag lägga ut lite bilder från de 6 åren som vi bott i detta underbara hus! Som en gång var Snatra Missonshus och byggdes 1892.
Ja detta var då badrummet, dock köpte vi det och visste att det var vattenskaddat :( Det är här jag just nu slippar spackel och målar tak. Gubben har idag fixat till runt fönstret som är bytt till två stora fönster för att släppa in en massa härligt ljus och för mig min egen lilla natur nörd att njuta av utsikten.
Ja så här ser det ut nu, men det sitter gips på väggarna och det är spacklat.
Detta är den delen som barnen har rummen i idag!  Då var det inte så himla mycket att komma med, här fanns ingen värme och det var vägg ut mot badrummet. Dörren leder till det rummet som blev Felicia´s innan hon fick det nya men hon han ha ett annat rum innan hon fick detta vilket var det här.
Ja här började Felicia med att ha sitt rum. I dag är det här vi har badrummet. Detta av praktiska själ när vi skulle bygga om så behövde vi göra ett badrum och fortfarande kunna duscha och tvätta så då löste vi det genom att använda ett helt annat rum. Detta rum blev olidligt varmt så det var också ett väldigt starkt själ till att det blev badrum/tvättstuga här!
Detta rum är numera dessingrummet! och en del har vi lämnat till toaletten som är på andra sidan om denna vägg.
Idag har datorn flyttat ut men för övrigt är det sig likt i dressingroomet!
Så här såg mitt och gubbens sovrum ut. Ja gult verkar varit en favorit färg... dock inte min om jag säger så....
Idag är det vinrött och svart i detta rum!
Ja sedan har vi ju bastu köket... Här har både inredningen och de mesta utom spisen bytt plats eller fått lite ny färg!!
Detta är våra tapeter och hur vi har matbordet! eller rättare sagt frukost bordet för äter gör vi i vardagsrummet/matrummet. Vardagsrummet är ju på väg att bli där uppe och sedan blir det kontor av den delen av vardagsrummet som faktiskt är vardagsrum och den andra delen blir helt enkelt det det redan är matrum =)
Ja det här är den delen som vi äter i. Denna bild är från Fabian fyllde år!
Något suddig ja jag vet men här är vardagsrummsdelen idag!
Så här såg bilderna ut som vi föll för!
Ja det var lite före och efterbilder! Förebilderna är från förra ägarens tid i huset och dessa har jag fått av mäklaren en gång i tiden.
Kram alla glada i denna höststorm som drar fram där ute! Idag har jag hållit på att blåsa bort de gånger jag varit ut med hunden eller i andra ärenden! Men jag gillar det blir lite mys stämning när det är sådant väder!
Ja tiden den bara går och går och vad har man för val jo att göra det bästa av den så man slipper bli ung eller gammal och bitter! Något jag ogillar så är det just bittra människor!
Idag så startade jag med att skruva klart gipsskivorna i  lilla rummet uppe och skulle sedan spackla men aj då varken spackel eller remsor räckte någon vart! Så när gubben kom hem så blev det en vända till Byggmax och till Flyggerfärg och byta färghinken som blev fel och hämta tapeter på byggmax blev det en massa spån skivor och gips skivor där handlade vi även spackel och remsor någon liten pensel med tror jag det blev. När vi väl var hemma igen så blev det lite lunch och sedan ett evigt bärande på skivorna upp på ovanvåningen men 30 vändor senare var allt uppe... vill inte tänka tanken men det är minst lika många till som ska inhandlas! så det är bara ladda för att köra trappträning igen!  När detta var klart så laddade jag kärran med en massa bråtte som vi ni ska åka och tippa av på tippen! Så nu ser gården också hyfsad ut!
Ja som sagt nu börjar det bli lite ordning. Nu är det gips på väggarna också!
Detta ska bli en garderob är det tänkt nu är det lite vit iallafall så att det blir lite ljust där inne!
Ska lägga laminatgolv även här inne!
Nu känns det verkligen som att detta kan bli riktigt bra!
Kram
Ja ha då har jag varit och röngat foten då da får se vad detta ger! Tror inte riktigt på det men visst för att utesluta saker så blir det ju ett steg framåt iallafall! När jag var hemma igen så målade jag det utrymmet som ska bli gaderob förvaring för mattor täcken ja ni vet allt sådant som är stort och tar mycket plats ska jag pula in där hade jag tänkt! Nu håller gubben på att bygger stommen runt stora fönstret och jag hamnade här vid datorn. SKa strax gå upp och fixa med lite kort så man ser att det går framåt iallafall!
kram
Igår när vi åkte hem så mötes vi av en trafikolycka med en pojke och en cykel. mitt hjärta satt i halsgropen i 2 sek tills jag kunde konstatera att det inte var Fabian min älskade son!!! Men tyvärr och med stor stor sorg så var det än av hans gamla klass kamrater som låg där på vägen..... ja tyvärr det fanns inget att göra mer än ta hand om hans syskon och mamma som hade kommit förbi med bilen efter olyckan! Så jag fanns där som stöd till ambulans, brandkår och polisen kom! Sedan vandrade jag hem och Andreas tog bilen och hämtade hem Fabian där han fick veta att än av hans vänner gott bort! Så tråkigt och en så otroligt stor tragedin för familjen och de nära anhöriga. Mina tankar har varit hos dom mest hela dagen! men nog med tråkigheter!
Fabian var hemma med mig och Andreas hela dagen för av förklarliga själ så vart sömmen inte den bästa för honom under natten. Vi började med en härlig frukost och lite roligt prat! Sedan for vi till veterinären och tog bort stygnen på Tutti efter kastraktionen. allt gick prima ballerina! som vanligt när Pär håller på! Väl hemma så blev det ovanvåning för hela slanten och nu har vi ett helt spångolv och katterna kan inte göra sina behov i spånet! Tror dom är lite besvikna måste jag säga ;) I morgon ska gubben regla upp för gaderobsdörrarna och sedan gipsa så att jag har en väldig massa att göra med att måla och spackla medans han gör mer ute i det stora rummet! oj nu känns det som att vi verkligen är på G!
Me love :))
före städning och golvläggning!
Kram
Oj oj vilket resultat i valet! Vad ska man säga just nu "nästan" struntar jag i vilka som ska regera röd gröna eller det blå blocket men SD har fasiken inget att göra i riksdagen! Det är min fasta övertygelse vi behöver mångfald i detta land och vi behöver lära av varandra !  Ja det var det politiska jag tänker skriva punkt.
I lördags var Fabian och jag och tävlade hos Tilde och för Fabian blev det en väldigt lyckad dag! Han kom tvåa i sin klass som var galopprace! Första svängen gick det lugnt och fint (11 sek nästan) och andra svängen hade båda två fattat grejen och förbättrade sin tid till fantastiska 7,4 sek!!! Fatta det går undan då bara hålla i hatten! Grattis Fabian du var min hjälte i lördags vilka tävlingsnerver!
Själv skulle ju Litlamin och jag rida i travklassen men men men ja redan när vi skulle värma upp henne så for hon runt som tokig, det var jätte konstigt med alla hästar och hon gnäggade ständigt och ville ha kontakt med allt och alla som var där! Sedan blev det tomt på volten och Litlamin blev själv där inne och då började rodeo uppvisningen ja hur hon skuttade runt... och ryttaren blev bara argare och argare det var verkligen att bita sig i tungan flera gånger om vill jag lova! Så tillslut red vi därifrån och stod och väntade på våran tävlingsdebut med Fjärilarna och häst! Väl igång så visade hon alla gångarter utom trav observera att vi inte töltsatt denna häst ännu men den gångarten gick väldigt väldigt bra både lugnt och med ökning.... men trav nej ja fick vi till det 20 meter då var det bra och då på sträckan som inte bedömdes av domare! är det typiskt eller säg!
När vi väl var hemma igen så blev det tak målning för min del och lite matlagning! Sedan blev det en slökväll i soffan då vi var helt barnlösa! denna kväll lite ovant men även ganska skönt att dom börjar bli så stora det är både med glädje och sorg man ser att dom blir stora och klarar sig allt mer självständigt!
På söndagen så hade jag lovat Flisan att fixa hennes och Angelica´s naglar så det blev några timmar där efter det att vi röstat, jag och gubben! Gubben och Svärfar var på ovanvåningen och fixade så att tre centraler blev en =) Så nu ska vi dra klart elen där upp under dagen! Senare på kvällen vart det ett helt underbart Boxningspass med massa nya härliga deltagare och en massa energi! Så himla härligt!
Idag har jag skjutsa ner Felicia till tåget och sedan gav jag mig ut med kameran och där efter så hamnade jag här och skriver så tangentbordet glöder!
Ja här kommer lite bilder från morgonen och helgen!
I väntan på tävling Kométa och Litalmin i stallet hos Tilde!
I morse var det frost!
Hösten är vacker eller hur!!
Igår blev det städning av huset1 Även fast det kändes som det var ytterst temporärt eftersom vi springer överallt med skitiga skor och kläder och då framförallt en massa spån överallt! Ja ja nu är det gjort i alla fall men oj vad trökt det gick! Efter det så grundade jag mitt lilla tak igen och kan bara konstatera att jag lär köpa specialfärgen isogrund för att täcka lacken som går igenom med gula elaka fläckar... inge kul alls när man vill ha det vit!
Efter det så blev det ett halt men roligt pass på min tjurmärta till häst ja fan i går var hennes humör verkligen inte på topp om jag säger så! På kvällen blev det slöhet i soffan!
Nej nu vill Fabian ha skjus så det ska han få!
Kram
Ja i morse blev det full fart direkt frulle först bara. Sedan blev det en promenad med hunden och sedan ladda tvättmaskinen och börja måla taket och vips så var det klart! Efter detta så blev det lite bakning startade med bullar och drömmar=) Gott gott! Sedan blev det fyra franskor och två sirapslimpor och oj det råkade bli en mjuk pepparkaka också! Yes duktig har jag varit vill jag mena! Nu slöar jag lite i väntan på gubben som har åkt till tandis en sväng. Sedan ska vi fortsätta med taket!!
Dagens skörd!!
Då får vi se om jag hinner skriva något mer till kvällen!
Kram
Ja så här såg det ut när jag började igår!
Men nu har jag shellackat taket och spacklat lite! Det var gårdagen det gick sakta sakta för sakerna att torka!
men nu på morgonen har jag ambitioner att fortsätta och åtminstone lacka en gång till innan jag far till vita magasinet ett par timmar och har lite gympa med skolans barn! och efter det så ska vi rida lite! Måste ju ladda för lördagens trav race!! Sedan tror jag det blir lite mera av ovanvåningen till kvällen!
Kram kram kram
Ja i helgen har vi jobbat som bara den! Gubben var risig fredag och lördag så då låg han nerbäddad och emlig här hemma medans jag jobbade på men i söndags så blev det jobb för oss båda! Nu är vi lediga i 14 härliga dagar och detta med anledning att vi ska rusta som bara den! Vi kastde oss upp i morse och startade och när jag väl fått bort alll bråtte där jag ska hålla till med takmålning så blev det slipning och sedan lite spakling! Nu ska jag börja shellacka takets alla kvistar för gubben har just varit och handlat åt mig så nu blir det turbo fart!
Bilder kommer till kvällen!
Puss
Ja denna dag har det varit ganska mycket! Började med att röris kom och hjälpte till att dra alla rör uppe till elementen och det blev jättebra! Gubben var med och fixade efter detta golvet och började regla väggen ut mot altan! Själv åkte jag till Vetrenären med Gissa som skulle ha sin vaccination och Tutti skulle kastreras efter kattungarna för nu får det vara färdigt med sådana bravader för denna lilla dam! Medans jag väntade så blev det en promenad på mitt gamla Örbyhus där jag har gått på högstadiet och bott tills jag flyttade till Karlholm 1990 fatta det är 21 år sedan kan inte fatta det jag har faktiskt bott här mer än halva mitt liv =) hur gick det till!  När vi var ute och gick träffade vi två ursöta hanhundar så lilla gissa släpptes lös med dessa på grusplanen vid gympahallen och oj oj vad dom lekte och var lyckliga!
När jag väl var hemma blev det lunch och sedan gjorde gubben och röris klart och jag fixade lite här hemma. Sedan har jag skrivit en massa papperjobb på datorn! Det tar en väldig tid och jag och gubben diskuterade lite om hur vi ska göra med firmor hit och firmor dit och behålla jobb eller inte. Fördelar mot Nackdelar... ja som ni förstår så blir det mycket tankar och trevliga samtal för det är verkligen det och utvecklande det är så himla kul!
När vi väl fått i oss lite middag så blev det ICA och veckoshopping! så nu är den gjord och allt är inplockat i skåpen! Sedan for jag till Skärplinge och lämnade två tröjor till Felicia som var i Skärplinge i kväll och ska på konsert i morgon kväll så hon behövde lite varma kläder för kvällen!
Nej nu kollar dom andra två på Idol och jag sitter här och skriver för fullt!
Kram
Jag är så himla lycklig kan inte riktigt fatta det bara måste försöka njuta av känslan!!  Idag har vi sovit ut efter våra två nätter så strax efter tolv vaknade vi till liv :) Sedan blev det frukost med min älskade make och sedan fick våran gräsmatta en make over vilket vara väldigt väldigt nödvändigt gräset var som en höåker före skördning! men nu har Gubben dragit över med gräsklipparen och det ser jätte bra ut nu väl klippt och snyggt! Själv så röjde jag av innan gubben gick över med klipparen och sedan fyllde jag på vedförådet inför några veckor hoppas värmen håller sig kvar så slipper vi elda så himla mycket vilket gör att vi spar lite av vår ved till bistrare dagar med många härliga sköna minusgrader och gnistrande snö!!!
minns ni detta?? Härligt!!
Efter gräs och ved så blev det en långpromenad med hunden och möte men sonen som kom från skolan med bussen. efter det blev det lite shopping och sedan så middag i form av Lasangen som vi skulle ha ätit igår men då blev det lat mans mat i form av en familjepizza gott gott! Sedan blev det Ärk och Fabian som skulle rida lektion. Idag red dom ute vilket var uppskattat både av hästar och människor men jag tror mest av oss som satt brevid! mindre damm där ute vilket är härligt !!
Nu är det bra att njuta resten av kvällen. I morgon bitti blir det vet. med hund och katt den förstnämda ska få en spruta och katten ska kastreras inga fler kattungar här inte!
God natt!
Ja ha då var det redan tisdag denna vecka! och här handlar det mest om mitt drömmande om ett eget företag!! men oj vad det jobbas på saken och jag bor vid datorn och söker fakta och skriver och räknar! Igår så var det iallafall en härlig ridtur på Litlamin med en massa Galopp Yes det sitter med skänklar och allt! lyckan är total! Nu återstår för Josefin att tölt sätta henne och sedan blir det en massa ridning så hon blir stabil i allt var det innebär att kunna och för finna det mest inom ridningen! Och det ska bli så himla kul att se åt vilket håll det hela går jag har ju mina aningar men vi får se om jag har rätt eller fel!
Idag har jag mest suttit med papper och penna och skrivit. Nu väntar ännu ett nattskift och sedan ska man vara ledig i två dagar och sedan jobba tre dagar och sedan ska gubben och jag vara lediga i 14 härliga ljuvliga dagar eller lediga och lediga vi ska förhoppningsvis bli helt klara uppe med vardagsrummet!
Nej nu ska jag hänga lite tvätt och sedan får det bli en sista natt!
Kram kram kram
Idag blev det röj röj på morgonen och sedan dök underbara Jeanette upp och följde med till stallet och där fick hon rida Islandhäst för första gången och allt gick jättebra Litlamin sköte sig nästan helt perfekt! Efteråt red jag en mycket liten sväng och allt gick riktigt bra! Väl hemma blev det mera surr oss emellan och lite kaffe! Trevligt värre!
Sedan har jag umgåtts med Felicia som dykigt upp här hemma för några timmar efter en helg hos Robin! Vi åt middag ihop hela glada familjen då gubben också anslöt från takläggandet hos Farfar. Dom hinner nog det dom förutsatt sig att hinna i helgen och det är ju trevligt! Så med lite tur så är taket nog klart innan vintern gör sitt antågande!  Nu spelar ungarna kort och jag ska börja leta musik och försöka lösa det lilla problemet tills nästa vecka men det ska hinnas med då jag bara rider på måndag och sedan blir det ridledigt tills måndagen efter då Josefin ska på kurs med Kurt och kommer komma hem med en väldig massa idéer och det gillar jag!
Nej nu ska här letas musik!
Kram
Idag har gubben varit hos svärfar och fortsatt med taket som dom startade med för några veckor sedan! Han var inte super sugen han ville lägga golvet uppe klart eller rättare sagt spånskivorna!  Vilket innebär att är det klart kan jag starta med gamla badrums taket och det ser jag faktiskt fram emot hur tokigt det än låter!
Fabian och jag var till stallet och red en sväng allt gick väl och alla gjorde det vi ville!
Väl hemma så blev det lunch hos svärmor detta är en vana som jag absolut kan vänja mig vid!! Sedan blev det limpbak här hemma och nu ska vi snart iväg och äta middag hos dom ovannämnda som sagt var man kan lätt vänja sig ;)
Imellan allt bakande då har jag även hunnit med lite naglar se den andra bloggen!
Nej nu blir det surfa på nätet och bara var tills brödet är klart!
Kram
Snart är vi där!!
Här är lite inspiration till kvällen! Dom är gudomliga med vaniljglass eller lite marsan sås ;)
Innan dom far in i ugnen!!
Efteråt och så himla goda !!!
Vilken godis råtta man är!!
Här är en bild från köket imorse jag satte upp en hylla till kokböckerna!!
Tycker det blev så himla bra! Och idag vara det dessutom ljus väder! Oj vad jag njuter!
Nej nu ska jag fika med mitt hjärta och byggare!
Ja idag när jag vaknade så vräkte regnet bara ner!! Men så är det med hösten ena dagen vackert som få och sedan regn och åter regn! Trist för igår blev det ingen ridning då min j####la fot satte p för det. I går värkte det så jag visste inte riktigt vad jag skulle ta vägen det som är lite tråkigt är att värktabletterna inte riktigt hjälper längre utan nummera bara dövar något... I onsdags var jag till läkaren men vad hade han att säga "jag skickar en remiss på en röntgen" jag tror inte på den lösningen men om han vill så får han väl göra så. Känns mer som ledbandet som spökar och det lär dom inte se på röntgen, har mina funderingar på att ringa akis direkt och då till ortopedin undra om man kan göra det?? eller måste man ha remiss...
Nog om elländet nu till det positiva! Jag städade av huset trotts foten, jag fick vara själv och då blev det takida och jag som körde städvalsen och det gick så himla enkelt. Gubben och sonen åkte till gävle för att handla golvspån och mat för nästa vecka! Därför fick jag bara vara själv himla skönt när man har ont blir ju inte så himla snäll då... Smärtan gick dock ner till dräglig under eftermiddagen och kvällen! Tack för det så lagom till dom landade var jag snäll igen ;) dessutom ett städat hus!!!
Sedan blev det vure med bröd och slappa!
Idag har jag bakat Lejlas äppelmuffins med topping i form av havregryn, smör, socker och kanel! Ska bli gott att ta en fika!! Sedan efter lunchen blir det ett eftermiddagskift men sedan är vi ledig till måndag kväll kl 22 så himla skönt!! Ska verkligen njuta! baka och rida! kommer bli en himla bra helg =)
Hoppas ni alla får en helt underbar helg och trevlig fredagkväll! puss