Ja denna vecka har innehållit en hel del vill jag mena... Måndag resa till Borlänge för att plugga, allt gick jättebra och kursen är super intressant insåg bara att på dessa fem veckor är det både uppsats och tenta så det är lika bra att börja plugga redan nu så man är väl förbered. Tisdagen blev en Uppsala dag där dagen var mycket lärorikt och full av givande och lärande möten så himla roligt med människor som gärna delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter :) Kvällen blev dessto mer turbolent men jag tror att vi reder ut även denna storm och jag har nog snart slutat att bli förvånad över en del människor, trist men sant tur att jag var laddad med så himla mycket positiv engergi från dagen så man klarade den smällen. Onsdagen vart Borlänge igen och plugga det var en väldig tur att Lisa körde denna dag för oj vad trött jag var. Väl hemma blev det bara lathet och slappa som gällde ;) Torsdagen blev det städning och röj för att sedan plugga en del. Fredagen blev lite av varje men engelska studier i Tierp med bästa Kristina och sedan lite pyssel hemma och firande av 5 årig bröllops dagen <3 Tänk vad tiden går hela fem år sedan vi vart man och hustru. Tror nästan jag är lyckligare idag än för men då var jag som lyckligast just då visste ju inte annat. Det är himla härligt hur som jag lever i mina drömmar och är väldigt tacksam över det jag har och fått <3
Idag har jag varit till stallet och grejat med lilla Nykur och ja idag var det ett vilddjur men ska nog bli häst även av denna. Sedan in till stan för att handla lite bil grejor till den lilla gråa så även den går igenom besiktningen ;) Nu på kvällen blev det lite limpbakning så nu finns det bröd någon vecka till himla skönt, Nu väntar en lugn kväll i soffan =)
Puss och Kram
Tjena tjaba hallo ;) Idag har det varit riktigt  bra måste jag säga. Startade med det vanlig skjutsandet av sonen som ska till skolan, hem och pluggade medans gubben sov klart sedan långpromenad i solsken med gubben och jycken =) Alla lika lyckliga över den väldigt lilla snö vi fått och solen som sken. Väl hemma lite lunch i magen och sedan till stallet för en mycket efterlängtad ridtur.  Idag blev det Kometa vilken är min prins mor. Det gick riktigt jäkla bra måste jag få säga hon tölta på som sjutton (kraken har ju ingen trav...) solen sken och vi njöt med den = härligt!
Väl hemma så blev det köttbulls trillning och lite ungspannkaka då jag kom över 1,5 kg fläskfärs till halva priset i morse och nu har jag talat i veckor om att göra köttbullarna men nu finns det två stora lådor i frysen. mumsigt värre. Ner med pannkakan i magen och sedan lite läxhjälp till sonen som jag sedan fick äran att guida inne på gymmet och det kan han behöva vill jag mena. Nu väntar sveriges värsta bilförare och lite skrattkramp förhoppningsviss ;) Sedan ner i pluggandet igen hade jag tänkt =)
Puss och kram
Idag var det då dags för seminari för våra uppsatser, såg faktiskt fram emot detta. Har aldrig i mitt vuxna liv varit rädd för att prata inför folk och jag visste att får jag kritik så är den kosntruktiv och något jag ska ta till mig och utvecklas genom så när ingen ville börja så vad fasiken bättre att ha det gjort. Så fram och drog av mitt i mitt tempo och jag fick härliga grejor att ta med mig in i framtiden. Bara älskar denna klass alla är rättfram och säger som dom tycker men på ett bra sätt. Oj vad många jag har fått ändra intryck på efter det första och det är så himla härligt att se människorna bakom fasaderna som man har när man kommer in i grupp som ny, häftigt detta med grupper och dynamik =)
Väl hemma så var jag som vanligt helt tom i knoppen. Börjar så smått acceptera att det ska vara så efter tentamen och redovisningar/seminarier ändå tyckte jag att jag hade den delen på det torra om jag säger så. Värre är det med Uppsatsen isäg den vet e tusan om den går igenom men det lär snart vissa sig om det krävs komplitteringar eller inte =)
Sedan kastade jag på mig reflexvästen och barkade iväg med hunden och möte upp sonen vid bussen vilket passade mig och hunden utmärkt med den friska luften måste jag säga.  Sedan en liten lugn stund i soffan (läs en tupplur ;)) Sedan vart det lite middag till oss två. Och som vanligt hamnar jag här vid datorn sedan en stund nu funderar jag på att städa av här hemma så är det gjort =) Nu när energin har återvänt igen vilket är väldigt härligt =)
Nej vänner på städningen bara så den blir avklarad någon gång =)
Nu är jag äntligen klar med uppsatsen och även power pointen som jag ska ha till redovisningen =) Så himla skönt! Nu fick jag en och en halv dag då jag inte har en massa måsten, himla skönt måste jag säga.. ;) Så på eftermiddagen har jag bara varit och först nu har jag börjat ta tag i saker som ska göras men med en helt annan energi. Ibland krävs det lite återhämtning innan jag ska fungera det är nog bara så ;)
Vägde mig i går kväll och YES ett halvt kilo till, låter inte mycket men för mig gör det skillnad så himla skönt att det går åt rätt håll. För gubbens del går det ännu bättre och jag glädjs med honom av hela mitt hjärta då han inte tycker han gjort så stora uppofringar iallafall säger han så... och det får jag lita på <3 Dessutom vissar han en väldigt fin och härlig sida vad det gäller matlagningen då han hela förra veckan fixade middagaran till oss känner mig väldigt bortskämd :) Idag åt jag och Fabian en härlig korvsoppa/Gryta som han lagade igår till lunch men blev över =) Själv måste den stakaren jobba 16 timmar då en kollega fått åka in på förslosningen för att få sitt första baran och då har han fått hoppa in på det skiftlaget istället. Nu väntar jag med spänning på att få höra att allt gick bra för mina föredetta kollegor och att dom fått blivit solta föräldrar =)
För övrigt har dagen bjudit på ett skitväder regn som fryser till is... Hela norduppland låg under ett istäcke i morse.. Fick skjusa Fabian hela vägen till skolan då det inte gick några bussar, 76:an var dock hyfsad visst 70 istället för 90 men inte glashal bara modd värre var det på våran grusväg och gissa om man inte möter en timmer bils j***l då da jo visst bara ut i terrängen. Tur man åker volvo säger jag bara klarar allt! och att man vet var stenarna står någonstans ingen skadda denna gång heller, börjar bli en fena på detta. Tänk i början när vi flyttade till skogen jag minns första vintern med fasa då man möte bara en bil så fick man hjärtat i halsgropen nu bara ja ja svänger väl åt sida då da... okej gick idag med ;) Sedan blev det lite hundpromenad men hon gillar inte isen alls kan jag säga, vad då gå fint när man är terräng fordon.... söt hjärtat mitt =)
Ja det var den här dagen, nu ska jag nog bara göra det som faller mig in tv eller nytta spelar faktiskt ingen roll =)
Imorgon får jag nog tyvärr ge mig i kasst med granen uppe vill inte riktigt å andra sidan skulle jag vilja fixa lite snygga nya gardiner där upp och det funkar ju inte med gran då ;)
Värdefulla vänner ha en underbar kväll <3
Okej jag borde absolut plugga om en gris men kommer inte igång för fem öre....:( och hamnade här istället... bra eller dåligt har faktiskt inte en anning. Hur som så började jag och gubben dagen med att röja av i huset, jag tog mig an spisen som var lagom grisig efter julens alla socker kok ;) men nu är den ren och fin igen. Sedan blev det en lång promenad med lilla voven och för att vi har som löfte att vi ska ta sådana varje dag och hålla oss ifrån godis och flytande socker. Vilket vi lyckats riktigt bra med båda två *stolt*. Väl hemma så blev det en god lunch och sedan meningen att jag skulle plugga.... men men. Nu sitter jag här istället ;) Ska snart göra ett seriöst försök igen, ska bara ta en promenad snart och möta Fabian som kommer från bussen och inte trivs med att gå själv så då möter jag upp :) Men mitt på dagen kom det en grym vind i form av riktiga byar. Vet e sjutton om vi klarar elen för det blåser från havet och STORA har ju varit så himla hyggliga att lämna några få träd innan ledningen så det har en förmåga att bli vältor åt fel håll om jag säger så... Inge bra då gubben jobbar eftermiddag och jag och elverket inte riktigt blivit kompisar ännu ;) undra varför??  Dessutom har  STORA varit i grannskapet och fällt hela vintern så då borde dom kunnat tagit dessa träd också tycker jag men men. Om något dygn vet vi hur det gick ;)

Appropå lusten att plugga gud vad kul det är att twittra och face booka istället begriper inte... diseplinen saknas helt i mellan åt... men som sagt ska göra ett tappert och seriöst försök snart igen=)

Annars måste jag säga att jag trivs förträffligt med mitt liv just nu allt går som det ska, visst vissa dagar är det svårt att motivera sig men jag har mina knepp både för vikten och plugget. Och innser mer och mer hur viktigt det är att jag rör mig så kroppen får stimulans och inte bara huvudet för att det ska fungera med just plugget och det ger ju positiva effekter på vikten vilket är väldigt trevlig =)

Nej nu är det nog dags att knalla iväg snart =)

Kram på er alla värdefulla människor <3
Ja ni i måndags så var det åter Falun som stod på schemat. Helt okej för jag behövde komma igång och få en kick i rätt riktning vad det gällde pluggande och det fick jag absolut =) Nu är iallafall uppsatsen på g men inte så himla mycket mer, har tryckt in den textmassa jag hade i datorn idag och grubblat på hur jag ska få in kunskaperna från boken i detta men jag tror jag vet hur jag ska bete mig =)
Sedan i tisdags så var det dags för nya härliga erfarenheter i from av rekrytering av en chef eller rättare sagt tre av sex intervjuer som skulle göras tillsammans med tre andra kompittenta människor. Det blev en toppen dag och jag blev en väldig massa mera kunskap rikare =) Allt kändes jättebra och det ska bli ytterst spännande och se om omgång två lever upp till kraven på samma goda sätt som dessa tre gjorde. Väl hemma så blev det lite god middag med Fabian då Gubben jobbar eftermiddag denna vecka och då även fredagen vilket han inte brukar så det är lite trist men vad fasiken det går. Efter detta blev det ett mycket berikande samtal med en ny härlig bekantskap som ger mig så himla mycket härlig energi. Där efter så hamnade rumpan i soffan..ooppps!!!
Onsdagen blev det Falun igen men denna gång åkte vi hem efter lunch då vi kände att uppsatsen låg över oss och att det som skulle komma på eftermiddagen inte hjälpte oss i uppsats skrivandet. Väl hemma så blev det en promis med hunden och röja huset =) Sedan styrketränade jag och åter igen tackade kroppen å det vänligaste med ett härligt lugn <3 Så det blev soffan även denna kväll.
Idag har jag dock pluggat som sagt var och fått in texten i datorn så nu ska jag börja kolla över litteraturen, känns som jag är riktigt på G. Tur att det varit så himla pissigt väder så man inte dras ut. Har dock tagit en långpromenad med hundiluren och dessutom mött Fabian vid bussen. Så nu blir det lite middag och sedan plugga lite till innan det blir mästerkockarna på tv 4 och där efter biggest loser sverige. Tycker det sist nämda är otroligt inspirerande och har bestämt mig för att aldrig hamna där igen =P Tycker jag har mycket att jobba med nu genom +10 kg men herregud jag har ju jobbat bort 25 till så det ska väl inte vara något problemas.
Nej alla glada nu ska jag krubba lite och sedan ner i pluggträsket igen <3
Oj vilken härlig dag detta blev =) Började med en lång promis med hundiluren ;) Sedan blev det ju som sagt hö hämtning bra för träningen vill jag mena fasiken det tog på musklerna ;) Har en träningsvärk som heter duga efter styrketräningen som genom höt fick sig en riktigt omgång. Hem och stoppa lite i magen, blev en god burgare med bröd, sedan bröt kaoset lös i form av att jula av alla som varit här under en jul vet ju att det finns några tomtar som ska packas undan... Nu är allt gjort, det är dammsuget och snyggt överallt. Vardagsrummet får vänta till nästa helg då jag vill njuta lite till av den granen :). Nej nu är det dags för kvällspromenaden och sedan dunk ner i soffan, för imorgon väntar en dag med ridning och pluggning.
Kram alla underbara =)
Idag är det 22 år sedan min älskade mamma somnade in efter tre års kamp mot sjukdomar både självförvålade och annan skit som tyvärr kom där igenom. Allt detta på grund av alkohol visst det är lätt för mig att säga kunde du inte bara gett fan i skiten och tagit våran kärlek och oro på allvar. Men beroenden är starkare än all kärlek i världen i vissa läggen. Många har turen att klara av att bemestra dessa andra fixar det inte :( Tyvärr vet man inte vilken typ man är i förväg och ska man lyckas så finns beroendet där alltid bakom hörnet och lurar... En djävligt falsk sjukdom den där alkoholism. och ja det gäller alla slags beroenden men nu var det alkoholen som tog min mamma. Jag har ju levt mer utan min mamma än med och hon fick aldrig uppleva sina barnbarn vilket är otroligt synd då hon har två av den bästa sorten!
Men dom stunderna hon var nykter så kunde jag nog inte ha en bättre mamma hon fanns alltid där då :) och jag har fått så himla mycket bra saker via henne. Jag har ju även vänt det jobbiga till något positivt och ser saker som andra kanske missar bara för jag vet att livet kan vara djävligt svart när det är sådana perioder för en alkoholist visst den som dricker har det jobbigt men dom nära och kära har det än värre då dom aldrig vet vad som väntar dom då dom öppnar dörren till sitt hem :( Men som sagt var fan det som inte dödar det härdar och jag har tagit mig igenom detta helskinad eller iallafall hyfsat.
Så sov så himla gott mamma lilla och håll dina vakande vingar över mig, mina bröder och våra familjer <3  och krama pappa och morfar från oss alla =)
Idag har det varit morgonpromenad i -6 grader och strålande sol så himla härligt! Nu blir det stallet och hämta hem hö till alla lurviga hjärtan där ute <3
Sedan får nog Julen flytta ut igen för att återkomma i slutet av året igen sen ska det pluggas också ja ja det hinns det hinns =)
Kram Kram
Fan vad jag kan misshandla min kropp, borde liksom se upp till den betydligt mer. Den har gett mig två underbara friska barn och själv har jag haft turen att må bra större delen av mitt liv och har det varit något fel så är det jag som har fixat det (tänker närmast på min ryggskadda och mina fötter... klump fia ;)) Och som tack så misshandlar jag den med en lätt övervikt och taskig träning, den får aldrig en riktig chans att ge mig det liv den vill liksom ;) Men ikväll började jag och maken med en promenad och sedan blev det en halvtimmes styrketräning för min del resultatet en kvinna som mår som en gud =) Det är tacken man får av kroppen, nu ska detta inte brytas utan jag ska vackert fortsätta träna och hålla igång kroppen så den får möjligheten att må så bra som den förtjänar!
I söndags vägde jag och gubben oss och mätte alla mått och jag tycker det går riktigt bra måste jag säga ser fram emot måndag då det är dags igen och det ska bli ytterst spännande att se om det hänt något. Grejen är ju den att jag har en tacksam kropp vad det gäller muskelbyggnad så tränar jag så bygger jag muskler med en j***la fart så vikt skillnaden brukar dröja när jag vill minska i vikt men däremot brukar jag minska i omfång och det är tacksamt men svårare att se konkret. Men denna gång ska jag hålla i. Jag har ju lyckats förr med hela 35 kg bort, tänk er 35 kg smör i packet så fattar man bättre. Nu är det 20 kg kvar av dessa men 15 har smygit sig tillbaka sakta sakta så nu tänker jag bromsa i tid. Familjen får vackert vänja sig vid våran nya livsstill för det är det det handlar om en livsstillsförändring man kan inte banta i ett halvår och sedan ropa hej och fortsätta sitt gamla liv för då kommer dom tillbaka med blixtens hastighet ;)
Puss och kram nu blev det bråttom gubben ska iväg och jobba natt och jag har missat att väcka honom ;)
Ja det lär ju bli en återkommande rubrik kan jag säga. Idag vart det morgonpromenad i regn... så himla trist väder just nu så jag vet inte vad, finner ingen inspiration till något helt naturligt utan måste gräva djupt ner för att hitta den. Måtte det komma snö eller sol snart så man får fylla på energi depåerna lite extra. Väl hemma så blev det frukost och sedan ner i träsket med papper penna och böckerna. Nu är Intervjun nerskriven iallafall en bit på vägen nu ska jag bara hitta referenser i litteraturen kan bli knivigare men herre gud det ska gå =) Första uppsatsen är ju på g iaf.
För övrigt har vi äntligen fixat våran ala uppgift inför nästa kurs tack vare min suverräna svägerska som vidareförmedlade våran begäran så nu får Lisa och jag oss en dag i Stockholm, jobbigt ;) inte ett dugg! Har även kollat upp kurslitteratur idag, det gäller att ligga steget före och japp två av tre finns på biblioteket och den tredje hittade jag billigt på nätet, visst beg. men det dugger fint till mig =) 50,- istället för 250,- så då kan man ha roligare för dessa två hundra vill jag mena ;)
Har fått i mig lite lunch med men nu tror jag rakt böckerna kallar igen för när jag läst den tid jag utsatt så blir det röjning i dressingroomet och lite styrketräning på det, har blivit dåligt i jul men jag skyller på att det är så himla mycket grejor där inne så nu ska vi råda bott på det bekymmret ;)
Puss och kram på er =)
I sommras på Cypern ja nog hade vi sol allt =)
Okej nytt härligt år och en massa nya möjligheter vilket jag gillar så himla mycket =)
Idag fick vi äntligen svar på våran tenta och det gick vägen så himla skönt att veta, för det innebär att man kan släppa allt vad gäller den kursen och tenta plugg. Idag har jag även genomfört min intervju inför kommande uppgift och nu ska jag börja skriva på den under kvällen är det tänkt. om inte annat i morgon =) Nu är jag på g med pluggandet igen och det känns väldigt skönt måste jag säga!
Har även haft förmånen att ha min bror här idag, hans fru och bus ungar <3 Underbart helt enkelt. Dom var bara på genomresa efter en Huddik tripp men varje minut är värdefull så här njöts det av detta härliga sällskap =)
Nej nu ska jag plugga lite och bota min huvudvärk från h**etet med lite alvedon. Men så är det när man slutar med sötsaker då kan man få sådan... sockerberoende jag.... Nej ;) Eller en väldigt massa! Bara härda ut om jag säger så! Här ska det nämligen modeleras kropp under våren och då krävs det några lager mindre av underhudsfett, visst något lager kan jag spar men tio nej! Inte det heller ;) Igår vägde jag mig och visst det var inte riktigt så illa som jag befarade men dock väldigt mycket för mycket men jag har fortfarande 20 kg kvar till den vikten jag haft som maxvikt utan barn i magen :) Det gäller att hitta det positiva ;)
Ha en underbar kväll =)
Faster och lilla Hugo <3         Filip nybadad i sommras på landet i Huddik =)