Härlig rubrik eller hur? lätt tvetydig... Igår begrep jag inte alls varför jag var helt slut, somnade nästan under föreläsningen i Falun och för att inte tala om hemresan tur jag körde så jag höll mig vaken! Men svaret kom på kvällen, en grym värk i kroppen och förs och svettades om varannat... förkylning på g. Så det blev alvedon och sängen. Nu på morgonen är jag dock pigg men grymt ont i halsen.... Hoppas verkligen inte det blir värre. Idag ska vi åka och kolla in gubbens syn och bara ha det bra sedan blir det plugg plugg plugg....
Vilken tur att man har underbara klasskompisar/vänner som delar med sig av sina upptäckter vad det gäller kurser... Igår delade bästa Susanne med sig om ett magisterprogram med inrikting arbetsrätt för personalare tyvärr är det förlagt i UMEÅ av alla ställen men herre gud ett år !! Har iallafall sökt all info jag kan om detta och innser att det är just detta jag vill gå. Det man läser under detta magisterår är inviduell och kollektiv arbetsrätt, arbetsmiljö, rehabilitering och diskriminering! Hallo det är just detta jag vill fördjupa mig i och med min ålder så har jag tyvärr inget allternativ än att ta det på engång :-) Tror dock att allt löser sig, nu hoppas jag bara att jag snart får svar på mina frågor runt detta men det tror jag ;-) Känns kanske som att detta är långt bort då jag har två år kvar på min grundläggande PAL utbildning. Men tiden går så rugigt fort 1 år har redan passerat och ska det kompletteras något så måste detta ske år två så jag behöver svar!
Nej nu blir det Valbo och sedan plugga inför arbetsrättstentan :-)
Ja nu har det gått ett tag igen sedan jag bloggade, men det har varit en hel del med konfermationen och trasiga bilar och gud vet allt. Har pluggat en hel del, tyvärr tog jag mig inte till Falun i onsdags då våra bilar inte ville sammarbeta alls med mig men nu är det åtgärdat och nu rullar båda två igen :-) Fasiken vad beroende man är av en bil när man bor som vi gör alltså i skogen!
I tisdags var det frisörbesök och sedan styrelsemöte, trevligt värre han även plugga en hel del vilket kändes positivt!
Onsdagen blev det också plugg och handling inför konfermationen. Torsdagen blev det storstädning och min härliga fönsterputsare kom till användning igen ;-) Då det blev storstädning av mina kaklade badrumsväggar. Den är klart bäst och oj vad rent det blev! Fredagen körde vi inköp av ny gräskippare, vilket är vår första trotts att vi varit husägare i 17 år, har alltid funnits en dit vi flyttat! Men nu står det en ny fin Klippo här ute och en trimmer. Sedan fixade vi lite på gården och lagade på kvällningen maten inför lördagen. Ja Lördagen bestod av konfermation och min älskade bror med familj var upp! Så himla trevligt även Fabians släkt på Pappas sida var hos oss och vi hade det så himla trevligt =)
Nu är det Söndag och morsdag. Härligt! Började dagen med en hundpromenad då det verkar bli en fin dag och då gillar inte Gissa några utsvävningar i värmen så lika bra att fixa det när det var svalt!  Idag ska Fabian på nattvardsgudtjänst och Felicia har ridlektion sedan blir det plugg och sol resten av dagen :-) En tur till svärmor ska också hinnas med misstänker jag. Men först måste gubben vakna till liv som har natthelg denna helg.
I morgon blir det återigen Falun, nu är det sista veckan för den här terminen... vart tog tiden vägen..... ett år av tre är strax avklarade.. Underbar känsla! En tenta den 4 juni och sedan är högskolans uppgifter klara om man bara fixar den..... annars blir det omtenta i augusti.. skulle inte kännas allt för bra men jag hoppas jag klarar denna redan nu men den 10 juni vet jag hur det blev ;-)
Sedan får vi se vad sommaren har att erbjuda, bra blir det hur som!
Ha en härlig söndag nu i sol och värme!
Ja i fredags så gjorde jag det jag känt att jag velat göra en längre tid nu och det är att sätta dit gelé naglar igen ;) När jag tog bort dom i slutet av januari så var jag så himla less på dom men nu har längtan efter vackra hållbara naglar tagit över. Nu sitter det helt neutrala långa finna naglar på mig :-) Och jag älskar dom!
För övrigt har vi paddat grus och krattat de samma fram och tillbaka hela helgen förutom igår då vi var en sväng till Valbo och fixade lite kläder till konfan. Jag hittade en klänninig och ett par short. Dock inget jag ska ha på konfan då detta redan finns hemma, då vädret är lite avgörande för vad jag tänker ha på mig ;-) Sedan kostade jag på mig O.P.I nagelack, ett skitsnyggt organge och ett topp och över lack! Visst var dom dyra men helt klart värt pengarna vilken skillnad. Min rekomendation om man som jag är ett fan av nagelack är att köpa denna sort i sin favorit färg för då slipper den flagna efter någon timmes arbete! Visst toplacket är ju även det en viktig detalj i det hela. Så igår kväll blev både tår och dom finna fingrarna oragnge så himla snyggt!
Idag väntar lite trägårdsarbete och sedan en tur till stallet och ridlektion ihop med Felicia och Angelica. Ska rida Gustur min nya hjärtevän, han är så himla duktig. Efter det blir det nog till att hjälpa gubben ute med plattan misstänker jag och där efter lite plugg så man fixar seminariet i morgon :-)
För övrigt lär detta bli en ganska hektisk vecka med alla konfaövningar, felicia har anställningsintervju och vi avslutar med konfan i helgen :-) Men det ska bli så himla trevligt! hoppas bara alla kommer :-)
Puss och Kram hela dan ;-) Hoppas ni får en underbar söndag för det ska jag ha!
Ja då har vi en röd dag och det innebär att mina troll ungar är hemma och dom har lov i fem hela dagar vilket jag tror båda två behöver för att orka den sista biten denna termin :) Igår var jag till stallet och fixade till lilla gubben, valpen eller som han egentligen heter Nykur från Truskbäcken, kärt barn har många namn brukar man ju säga. När detta var gjort så var jag hem och fixade lite och sedan hämta Felicia för att avsluta kvällen med lite bakning av bröd och bullar gott blev det :).
I går hittade gubben äntligen vattenledningen, himla skönt så nu är det omkopplat och klart. Idag återstår det att fylla igen diket och fixa grus och såledelse även beställa betongen till plattan i morgon när det är vanlig vardag igen. Yes nu går det framåt i detta bygge. Känns så himla trälligt när man bara gräver och förstör men nu börjar man se att det går framåt och det ska bli något :P Det kommer bli så himla bra när det är klart!
Idag har jag börjat städa nu på morgonen när det är skitväder ute och alla andra vilar på sina kuddar. Gillar när jag får vara ifred när jag ska städa så nu är ovanvåningen klar så när som på golven som får vänta tills alla är vakna! Och nere är det bara köket kvar att greja i. Efter detta borde jag verkligen plugga lite inför måndagens seminarium, ser faktiskt fram emot detta :) Det blev en riktigt rolig kurs detta trotts att jag varit borta vid två föreläsningar känner jag att jag är på bannan med detta :P Tänk att man skulle få nytta av sina gamla kunskaper från det fackliga arbetet igen men den kunskapen inser jag nu var väldigt yttlig och inte helt korrekt i alla lägen på det sättet att lagen inte styr på det sättet som inom juridiken i övrigt när man tittar på arbetsrätten utan det är praxisarna som är avgörande. Så till alla er som är fackligt aktiva ta er en kurs i arbetsrätt på högskolan/universitetet det är utan att tvecka värt varje minut :-)
Jag hoppas vädret blir bättre på eftermiddagen för då tänker jag ta mig en liten tur ut till stallet och kanske en ridtur :-) Ja vem vet vad dagen har att bjuda på, så det är bäst att bli klar med denna förgrymade städningen någon gång istället för att sitta här och skriva :-)
Hoppas ni alla får en underbar lång helg och njuter av ledigheten och laddar om batterierna :-)
Skämt och sido men idag har jag pluggat en hel del, eller rättare sagt analyserat AD domar och döm om min förvåning jag börjar tycka att det är riktigt roligt men ska även sägas att en del är riktigt kneppiga att få till en bra analys på som ger något. Men när jag tröttnade på att analysera fortsatte jag med seminariefrågorna som vi fått och det gick riktigt bra. Imorgon var det meningen att det skulle bli Falun men min reskompis har sjukt barn så då är jag lite *lat* och stannar hemma och pluggar de fyra timmarna jag annars skulle ha suttit i bilen. Så imorgon räknar jag med en massa pluggande och kanske till och med att jag begriper lite av det som ska in då ;-) För övrigt har det varit lite promenader med hunden och mat som dagen beståt utav helt enkelt en vanlig dag i mitt liv som högskolestudent.
Har dock hunnit söka ett jobb inför sommaren på morgonen idag också... får man inget får man väl ligga och pilla sig i naveln hela sommaren då da ;-) skämt och sido jag tror det löser sig om inte annat finns det nog en hel del att göra på garaget om jag säger så. Får väl helt sonika lära mig att bygga, har ju lärt mig kariga saker förr så det ska nog gå det också :-)
För övrigt är det lite planering inför konfirmationen här hemma som gäller just nu, lite mat planerade och så vidare :-) Vilket jag gillar att göra så det är bara tok positivt.
Nej nu ska jag på spaningsuppdrag och kolla om gubben hittat vattenledningen som han gräver efter så vi kan tvätta bilen i garaget även vintertid :-) Vi och vi föresten det lär nog vara han som gör det.  Hoppas han hittar på den så vi kommer vidare i bygget med garaget.
Puss och Kram hela dan <3
Idag har jag läst en massa arbetsrätt och fasiken visst är det lite svårt men jag känner att jag är med i det som skrivs riktigt hyfsat ;-) Vilket känns väldigt skönt. Har även hunnit ut till stallet och tagit hand om min lilla häst/valpen som just denna dag var mer ett skogstroll än något annat. Men nu är ordningen återställd så nu ser han ut som den unghäst han faktiskt är :-) men oj så rastlös han var idag så på torsdag blir det lite träning på volten med honom :-) Dags att börja forma denna lilla go bit och dags att lära sig att mattes ridbyxor ger man fan i på ren svenska ;-) På kvällen hade jag den stora äran att få göra lite gelenaglar på en vän och det blev så himla snyggt! Hoppas verkligen hon får en underbar weekend i London :-) Snygg om tassarna är hon iaf. Och gissa om jag blev super sugen på att fixa mina egna.... men nej nu ska dom få vara naturliga och vissa om det går med häst och allt eller om dom åker på till hösten ändå ;-)
Nej nu blir det lite fika och sedan ner i bingen för en skön natts sömn och nya härlig tag i morgon <3
Kram Kram
Ja ni sedan jag bloggade sist så har vi röjt undan på våran gård så nu är det väldigt fint för ett litet tag tills vi ska börja med grävandet och byggandet och jag talar av erfarenheten att jag vet att då blir det rörigt. Minns lite med fasa hur det var när vi byggde på Bastugatan men då med två små barn i huset... men vi överlevde det också :-) Idag har vi haft en het diskution här hemma angånde pluggning med sonen, gör ont i hjärtat när dom inte vill förstå men jag tror det gick in tillslut! Nu har vi grejat lite och ätit en god middag (en från frysen lasang). Nu kom just svärfar med grävaren som vi ska använda till poolen och grunden till garaget :-) Härligt härligt det går framåt.
Idag började även en ny härlig kurs i arbetsrätt, har sätt fram emot denna och även gruvats över den men det verkar som jag fattar ;-) Så det kommer att krävas en hel del jobb men samtidigt så är den otroligt intressant och lärorik så nu kör vi så det ryker det sista fyra veckorna som är kvar sedan får vi se vad sommaren har att bjuda på ;-) Idag fick vi även en PAL bebis :-) ett stort GRATTIS Linnéa med familj till er lilla son <3.
Ikväll ska vi lista vad som ska hem från byggshoppen första svängen av bygg grejor till garaget :-)
Längtar efter sol och framförallt värmen nu :-) En gammal bild från 2007 i maj på Cypern då var det varmt och skönt :-)
Då har jag gjort vad jag kan med ännu en kurs genom att haft slutseminarie ang. våra arbeten vi gjort och lämnat in en inviduell reflektion över detta :-) Som grädden på moset så var det 18 grader varmt och sol när jag kom hem och bänkade mig på altanen med nästa kurslitteratur. Ser fram emot denna kurs men känner även att den kan bli svår så det är dubbla känslor runt arbetsrätt! Ett super viktigt ämne i min kommande yrkesroll. Har även intagit middagen på altanen vilket var riktigt skönt. Älskar värmen!
Sedan har jag röjt och grejat lite här hemma för att strax ta hunden på en skön kvällspromenad med gubben. Det gäller nog att njuta då dom hotar med snöblandat tjafs inför helgen..... vill inte ha !!! Har även hjälp Fabian med lite packning inför konfalägret som han åker iväg på i morgon och återvänder hem först på söndag, hoppas dom får en härlig tid i Undersvik :-) mammas baby börjar rakt bli stor ;-)
Gubben har fått bort det sista av plåten som återstod och nu ska vi snart börja staka ut för garaget :-) Härligt!
Nej nu vill gubben att vi går så hej hopp och ha en underbar kväll :-)