Vilken tur jag har som har en make som blivit intresserad av matlagning eller ja ja blivit intresserad han har allt tyckt det varit roligt men inte alltid tagit sig tid att göra det bara. Idag bjöds det på nötfilé och hasselbackspotatis med en hemgjord rödvinssås och grönsallad, helt magiskt gott var det. Framåt kvällen blir det efterrätt som sonen fick svänga ihop medans vi skjutsade Felicia till tåget och färd mot Malin och Uppsala för Nyårsfirande där. 
 
För övrigt har vi räddat soltaket som vi inte tagit ner ställningen till idag då isen från hängrännorna kom ner med en väldig fart.... Och vips så hade även grillen åter fått sin kappa på sig igen, ska bli spännande och se hur länge det sitter kvar dock... Då vinden har en förmåga att förflytta denna kappa lite då och då men jag hoppas min förankring av den denna gång är mer motståndskraftig än sist :-)
 
Idag har jag planerat lite och dragit upp lite riktlinjer och alternativ får se vilket det blir framåt våren ;) Känns hyfsat vilket det än blir måste jag säga men detta faktum gör inte valet enklare faktiskt. 
 
Detta år som förflutit blev ju inte alls som tänkt då vi drabbades av brand ifrom av att hela uthuset försvann och allt med det en kall natt i februari. Visst var det hemskt men jag är så himla lycklig att jag är lätt väckt och vaknade av ljus och ljud från branden så inte vårat boningshus drabbades utan att brandkåren kunde släcka det så pass så detta klarade sig. Tyvärr blev ju även min älskade make arbetslös i augusti då Kadax Produktion och Karlit Grup gick i konkurrs vilket kändes väldig tråkigt. Nu hoppas vi dock på ett mycket bättre 2013 med förhoppningar om nytt jobb och nya härliga möjligheter. Jag kan redan se en härlig start genom min stora utmaning och det är att genomföra min andra halva av min högskoleutbildning och även genomföra praktik på NBV förbundet under våren.  Sedan tar Felicia studenten och Fabian slutar årskurs 9 herre gud vad tiden går :) tur att min ungdom består..... jo just ja jag fyller ju 40 också men som sagt var det är bara en siffra :-) För övrigt vet man ju inte ett skvat om framtiden utan jag ska njuta av nuet så himla mycket jag kan och fårmår att göra. 
 
Min riktigt stora utmaning blir att det är godis, snask och läsk förbud från och med i morgon :-) och träningen kommer att prioriteras hårt framöver då detta får mig att må så himla bra! Så bort med sockret och fram med lite muskler och konditon. Hittade ett lopp att springa i juli vilket är vildmarksloppet i Gävle ett terränglopp på 10 km, tror till och med gubben är lite sugen att deltaga :-) 
 
Nej nu ska jag njuta lite av desserten :-)
 
Ha nu ett underbart Nyår så hörs vi nästa år ;-)
 
Kram
 
 
Så börjar då året närma sig sitt slut och jag tänker och funderar på hur detta år ska bli, Jag vet att jag har en väldigt lärorik och spännande praktik framför mig i fyra månader på NBV förbundet där jag har förmånen att gå bredvid personalchefen, vi har diskuterat lite vad jag ska göra och allt det känns jättespännande och utvecklande. Jag hoppas självklart även att gubben får ett nytt jobb och att vi alla fyra får vara friska. 
 
Jag är ju jubilar detta år så jag funderar lite på hur jag ska lägga upp det firandet, vi var ju hos en vän igår som lagt upp det med öppet hus. Själv väljer jag att flytta mitt firande till sommaren då vi alla kan vara ute ;) vilket jag tycker är skönt. Men jag kommer att fira lite med min lilla familj när jag fyller med ett resturangbesök eventuellt ja vi får se vad som händer tankarna går fram och åter hela tiden men det kommer att bli bra iaf.
 
För övrigt är det ju plugg som gäller till max då denna termin sägs vara den tuffaste men det är bara kämpa på och göra sitt yttersta och jag är övertygad om att jag fixar det! allt har ju gått väldigt bra så här långt iaf. Märker ju att erfarenhets bagaget är guld värt i många av våra kurser då det finns något att hänga upp kunskapen på i verkliga situationer vilket förenklar för mig, tror visst det är så vuxna lär ;) Vilket är det vi läser om just nu!
 
Idag blir det till att röja av gården från en massa snömådd då vi har 4 plus här och bara gröt på gården, jättetrist men som sagt bara vi får bort det så blir det bättre underlag för både bilarna och oss som ska gå i det. tror dock det kommer ta ett tag att få ordning på det tur vi har traktorn!  Det blir nog mest gubben som fixar med det medans jag pluggar lite och funderar lite kring de PM som ska skrivas i denna kurs tror dock jag har en bra utgångs tanke kring det men det vissar sig när man börjar skriva på allvar! Som sagt var har en del innan jag kommer dit att göra först men jag tror jag ligger ganska väl i tiden. 
 
Nu blir det lite frukost tror jag då magen kurrar :) 
Idag har vi varit och firat en av mina allra första vänner från Karlholm på hans 40 års dag, fattar inte riktigt var tiden tar vägen och vad olika våra liv har sett ut men under våra resor så har vi stöt på varandra här och var och alltid funnits där. Att han sedan är min makes älsta vän gör ju inte saken värre och han är dessutom tillsammans med en god vän till mig som jag dock lärde känna långt efter honom  men ändå före honom. Kommer inte glömma när båda två berättade för oss att dom pratade om oss som att den andre inte visste vilka vi var och så säger den andre du menar väl inte Särnö och Holmen och den andre tappar hakan och säger jo..... Nu kommer det även en liten baby av denna korsning i april vilket glädjer mig något så otroligt. Och jag röstar för Nils ;) Ju mer jag smakar på det ju bättre låter det men Felix kan ju alltid vara andra namnet ;) Härligt var det iaf att träffa dessa underbara männikor och fyllas med lite härlig energi. Hoppas deras kväll är lika trevlig som när vi var där på eftermiddagen :-)
 
Väl hemma blev det "Sjärnor på slottet" vilket var väldigt roligt och berikande. Jag gillar program där man får lära känna männikan bakom fasaden och detta är ju ett sådant program älskar ju även olika biografier om personer kända som okända. För övrigt idag så har jag pluggat och promenerat med hunden.
 
Nu på kvälls kvisten han jag även med att röja lite efter julen i träningsrummet så nu är det fritt fram att köra där inne utan att först ta sig över ett berg av grejor ;-) = ursäkten att inte träna är nu bortstädad... Har lovat mig själv ett år där allt ska göras för att jag i första hand ska må bra och därigenom kunna få min omgivning att må bra! 
 
Men nu ska jag kolla på lite hästar från Globen medans jag väntar hem gubben som kör lite taxi med tonåringar som ska ha skjuts hem från Tierp, vilket vi så gärna gör för dessa härliga tjejer så himla glad för deras skull att dom håller ihop och träffas när dom är på hemmaplan samtidigt :-) 
 
Kram Kram
 
 
Nykur igår när jag var ut och gosade lite med min kloka lilla häst :-)
 
Ja då har julafton passerat och som alla år så känner jag en känsla av nystart på juldagen och redo att börja planer för det nya året som är på gång. Det året som var har jag inte upplevt som så himla jobbigt när jag varit mitt i det, men när jag tänker tillbaka på det som hänt så har det varit inte lite kämpigt, utan väldigt kämpigt men som sagt var nu lämnar vi bränder och arbetsgivare som går i konkurs bakom oss och ser framåt med tillförsikt
:-).
Går dagen firades med Andreas bror och flickvän och deras respektive barn alltså, mina små guldklimpar jag bara älskar dessa blöta pussar och härliga humör även om det inte alltid är positiva men oj så härliga ;) Det är bra med lagoma doser ;-) Även mina högt uppskattade svärföräldar var med oss och vi åt en massa god mat och umgicks hela eftermiddagen och kvällen på ett helt perfekt sätt :-)
 
 
Här busar bästa Frida och jag med min telefon då det klickar roligt när man tar kort så blir det några om jag säger så ;-)
 
 
Felicia och Anakin var nissar och accesterade självaste Tomten under julklappsutdelningen :-)
 
 
Fabian väntar på att nissarna ska starta utdelningen av packet. 
 
 
Andra bara låg och hade det bra :-)
 
För övrigt så har vi varit förlovade i hela 20 år på julafton <3 helt fantastiskt! Älskar dig mitt hjärta och nu sattsar vi på minst 20 till ;-).
 
Idag har vi bara varit och ungarna har njutit av presenter och godis. Gubben och jag tog en härlig vinterpromenad med voven på nästan 6 km. Hunden vart iaf nöjd ;-)  Sedan kom bästa Lisa och Örjan över med trollen en stund på eftermiddagen och förgyllde fasters hjärta igen och vi fick leka med duplot som legat på vinden och väntat på dessa troll <3
 
Just nu grubblar jag lite än hit och än dit får se vad det resulterar i ;-) Hur som helst så blir det helt klart bra iaf.
 
Imorgon blir det julmiddag hos svärmor och jag borde verkligen ta tag i pluggandet och börja strukturera upp ett PM som ska lämnas in :-) Men just nu känns det inte så viktigt, så vi tar det i morgon och kör en tur ut till hästen istället då jag har lite hästskits abstinens just nu ;-)
 
Kram och god fortsättning
 
 
 
 
 
 
mellan ute och inne just nu i Snatra. -21,7 grader ute just nu brrr men ak så fin dag vi haft ute med strålande sol och en massa snö som gnistrar men -16 grader inte direkt gjort för heldag ute Nej men en skön promenad med hunden iaf. I övrigt idag har det blivit plugg, 4 vörtlimpor och lite härligt god chokladfuge till på lördag då det blir lite glöggmys på kvällen :-)
 
Idag har jag tänkt på hur lyckligt lottade vi är som eldar med ved trotts att man måste springa ut var tredje timme och fylla på så kan vi ha riktigt varmt och skönt inne :-) vilket är hur härlgit som helst när det är så här kallt ute. Vi som annars är ganska snåla med att låta värmen gå ut i huset. Vi går lite bannans när det blir så här kallt och njuter riktigt mycket av att ha 23-24 grader upp och 22 nere och bara myser runt :-) 
 
På onsdag är det dags för Falun igen och en redovisning som är betygsgrundande på det sättet att vi måste göra den för att få ut vårat betyg på hemtentan som är betygsmomentet och den sker under fredagen... ja det blir en ny och annorlunda upplevelse att fixa en sådan på 8 timmar men det ska nog gå bra om jag sedna klarar den det återstår att se om en sådär tre veckor... sist vi hade tenta som vi skulle få resultatet på vid jul så höll dom oss riktigt på halster och vi fick resultatet efter jul nu hoppas iaf jag på att vi får det före jul men det lär ju vissa sig. Lärarna har ju tre veckor på sig ;-)
 
För övrigt börjar hemmet inta lite julighet och på lördag blir det som sagt var lite glöggmys med lite goda vänner vilket ska bli jättetrevligt. Sedan börjar det dra ihop sig för bröllopstårtor till bästa Josefin och Jens :-) Ska bli riktigt roligt! Tankarna går kan jag lova då Josefin vill ha lite olika smaker på tårtorna så jag har ett stort spelrum vilket är trevligt :-)
 
I morgon blir det lite plugg och ev en tur till stallet och lite mys med Nykur som gått en hel vecka i hagen och haft det bra nu :-) Har säkert laddat för en ny kul fajt med matte ;-) Tur vi tar denna tid med en nypa salt .... tonåringar... vad ska man säga ;-)