Nu ligger även felicias golv på plats förutom de brädorna som måste sågas på tvärsen!! Himla mycket har vi fått gjort idag jag och gubben är riktigt stolt över oss måste jag säga. Så nu ligger vi i sängen och ska smocka i oss semlor som jag har bakat idag!



Liten bild på butterkakorna jag gjorde idag! för att vara första gången så tycker jag dom vart bra!

Sov riktigt gott!

Kram
Ja nog han vi tapetsera klart till söndag alltid! ( vi har gjort det vi kan, eftersom fänstrerna inte sitter på plats ännu) Gubben har även hunnit lägga golvet inne hos Fabian =) Han är duktig! Själv så har jag bakat en dubbel sats med vetedeg som blev två butterkakor, 24 butterbullar, 20 kanelbullar och 17 semlebullar så nu är frysen full igen. Hade turen att Felicia ville laga middagen idag och det blev potatisgratäng och kyklingfilé gott som tusan! Det gjorde hon mycket bra! Det var ungarna som gjorde degen medans vi tapetserade klart! Se restultatet i förra inlägget!

Efter att vi ätit middag så gick gubben upp och började lägga Fabians golv och nu vid halv nio så är han nästan klar håller på att såga dom sista bittarna som ska sågas på längden.... Vi har även haft svärmor och svärfar här på fika. Vilket alltid är väldigt trevligt :) Nu har Flisan okuperat badrummet efter att hon varit och tränat och gubben kämpar på där uppe, så nu ska jag gå och hjälpa honom vidare... Kanske vi lägger Felicias golv också ikväll. Vi får se!

Kram
   
                                  Våd ett hos Felicia!        Fabians färdiga rum
                                                                         den grå tapeten

          
Felicias fond tapet  Fabians Fond tapet grå, fond och golv



Felicias grå, fond och golv

Just nu lägger gubben golv hos Fabian och jag ska skjusa Felicia på träning!

Kram
           
Här ska vi bada i sommar.. Uthuset en riktig dröm..  Traktorn i vinter dvala....

   

Här ska det mysas till    Villan i vinterskrudd!!   Utsikten från altan :)
sommaren!!


     

Mys ljus...            Gissa i morse :P

Kram
Hur mycket snö ska vi få denna vinter..... Just nu vräker det ner och solen skinner det är iallafall väldigt vackert :) Började min morgon med att gå ut och skotta av gården för inatt hade det nästan kommit en dm till... och det har väl kommit ett par cm till efter det! Sedan blev det frukost med hela galna familjen!! Och sedan har jag tränat med gissa vi började inne med lite sitt och ligg träning även lite inkallning! Funkar jättebra med klickern och korv! Sedan röjde jag av i köket och grejade lite, ställde framn lite härliga ljus som doftar ljuvligt! (partyline, home partys kan varmt rekomenderas!) Efter detta gick vi ut Gissa och jag och fortsatte våran träning med att ha henne lös och övade inkallning och det gick så himla bra hon kom på alla. Tror jag hade grundat himla bra inne hon visst vad korven fanns....  Efter det gick vi en promenad i koppel där vi övade på att gå lungt och stilla i koppel... det gick riktigt hyfsat hon söker mycket kontakt nu och det har hon inte gjort förut vilket är ett jättesteg på vägen hoppas jag! Nu har gubben åkt och lämnat snöslungan igen.

Sedan blir det lunch och sedan blir det till att tapetsera klart eller åtminstone komma framåt!!

Skriver förhoppningsvis mer i kväll! Bara jag hinner ;)

Kram

Glöm inte att njuta av denna helt underbara vinter. Tänk om vi haft regn och grått med lervälinga och allt grus inne! Njut nu av allt det härliga vita!
     
Fabians rum                   Samma här              Sned bild på gården  Mina två skottare

 

Första våden :)      Kola som Felicia gjorde på kvällen till oss =) Dröm dotra min =)

Kram Kram


Ja sedan i går eftermiddag har vi bara fått 23 cm snö!! Ja det har snöat i massor rent ut sagt. Och det snöar ännu...

Idag drog vi till stan på engång efter frukost och meddans dom andra blev klara skottade jag lite... ihop med Gissa hon blir galen i all denna snö, hon försvinner numera när hon hoppar över vallarn man ser bara svansen och två öron när hon står still så hon skuttar runt mest hela tiden ;)

Väl inne i stan hittade vi golv som båda barnen kom överns om (lite lätt chockad måste jag säga) detta är en stor fördel då vi tänkt göra om deras rum till ett stort sovrum till oss själva när dom väljer att flytta hemifrån :)

Sedan hittade dom jättefina tapeter den enfärgade vart lika i båda rummen medans Felicia tog en tokrosa med blommor på så himla läcker. Fabian valde en svart med band i silver och svart blankt!!

Väl hemma igen så blev det lunch och sedan röjde jag uppe så att vi kommer fram. Har en man som när han jobbar/rustar mest lägger sakerna där han står och där med blir det lätt rörigt. Men då får jag rycka in och röja med jämna mellanrum så löser det sig. När jag ändå höll på så rensade jag ur julgrejorna också som ännu inte kommit upp på vinden Efter det fick Flisan rycka ut och hjälpa mig att få upp allt på vinden :) Sedan bar jag upp inköpen. Under tiden hade gubben latexat skarvaran i Fabiansrum så att jag skulle kunna måla det en sista gång och när han var klar med det så Skottade han av gården lite! Fabian fick hjälpa till med Snöslungan som vi tillfälligt har lånat av svärfar. Imorgon far den tyvärr vidare...

Efter röjet så målade jag Fabians tak och sedan började vi tapetsera det rummet! Vi är färdiga med en och enhalv vägg!! Nu blev det middag i form av köttfärsås och spagetti!! men nu ska vi ta ett bad och bara slappa!

Man lär ju göra det också :) imorgon blir det nya tag och evetuellt fönsteristättning!!

    

   


Den gula s40 var ibruk igår :( Färsta våden och lite kul grod perspektiv. De övre bilderna är före tapeter!!

Nu kallar badkaret!!

Kram
Ja som sagt var damm är det i massor och mer lär det bli men det är som med snön det lär hållas efter. Väl färdig blev det lunch! Sedan åkte äkta maken och sonen till stan och hämtade fönster och dörrar som vi beställt =) Så nu kan vi verkligen göra färdigt!! Jag for iväg till stallet och red och allt gick jättebra! Väl hemma så blev det Pizza vilken kom när jag skrev det förra inlägget ;) Nu har jag hunnit skjusa Felicia till brudarna och dom ska fira Matilda som fyllt 15 i veckan! GRATTIS Gumman :)

Nu ska jag betala räkningar och sedan måla Fabians tak som gubben slippar av nu för sista gången!!

Kram

Jag började dagen med att skjusa barnen till sina skolor. Sedan kastade Gissa och jag oss över snöskoveln... för här bara snöar det och snöar... ger sig aldrig så det gäller att hålla efter. När jag kom in så blev det till att vecko städa i huset. Å fasiken vad med byggdamm det blir.. Nu kom maten hörs mer sedan...

Hej och hå jag efter att vi skottat av gården och käkat upp resterna från gårdagen till lunch (om än väldigt sen klockan han passera 15) Så säger gubben till mig att det är nog dagas att åka och hämta Fabian som har ridning tjugo i fem så opps då blev det lite bråttom. Iväg till skräplinge och hämta honom och syrran sedan i med någon macka i ungen och på med ridkläderna sedan tog vi hunden och drog till Ärk!! Gissa fick sig en härlig långpromenad med träning för att gå ordentligt i koppel! och det gick bra hon lär sig allt mer ju envisare jag är ju bättre blir det!!

När vi kom hem så blev det pankaka gott gott !! Efter det så blev det ett sms från Josefin om att där ute var det strömlöst så vi ställde in ridningen och tar den i morgon kl halv ett=) ska bli himla trevligt!!

Så då tog vi till att måla Felicias tak en gång till och opps då var hennes tak klart och även resten för att tapetsera och lägga golv så på lördag blir det shopping av ==)) . Vi har också spaklat fabians rum en första gång och man lär sig ju så denna gång behöver vi nog bara spakla två gånger sedan ska taket målas!

Det ska bli spännande att se vad ungarna väljer för golv och tapeter!!

Kram
Ja då har jag äntligen slipat av spacklet som älsklingen la på igår förmiddag.. Har även hunnit kanta taket med pensel en gång. Nu sitter jag vid burken och väntar på ett rollerskaft som svärmor och svärfar lånade för ett tag sedan. Så är det med gejerna i dessa två hushåll vad det gäller rust det lånas hit och dit så hittar man inte det man söker så åker man och kollar på nästa stället! Ett himla bra system tycker jag och nrä svärfar dessutom var hemma för att skotta så passade gubben på att åka över och hämta det till mig.

Imorse var jag så himla trött så när ungarna kommit iväg så lag vi oss ett tag till... typ vid 8 och oj när jag vaknade var klockan halv elva ... så nog var jag trött alltid!! Men nu är jag pigg och allert igen =) lite varning för annika idag liksom!! Hoppas jag hinner med allt jag tänkt bara så kommer jag sommna som en nöjd flicka ikväll ;)

Igår kväll var jag till Ärk och hade cafteria tjänst åt Fabian som var på bugg för första gången med sin kompis Hanna. Dom hade haft jättekul och jag sörjde inte ett dug att jag var tvungen att åka till Ärk för det var min gamla grupp som red och det var så himla kul att se hur dom utvecklas helt fantastiskt. Hoppas dom blir filmade igen som vi blev en termin så att dom själva kan se vilka duktiga rytttare dom är påväg att bli :) Och oj vad jag saknade den gemneskapen som finns i gruppen trotts att endel slutat men jag några gobitar var som sagt kvar! Så vi hade en trevlig pratstunde efter lektionen!

Väl hemma igen blev det lite tv för ovanlighetens skull....sedan somnade jag ...

Jag skriver mer till kvällen för nu kommer mitt rollerskaft!!

Kram
men nu är pannrummet fullt så nu kan det storma bäst det vill :) Min dag började med det vanliga frukost skjusa ungarna till skolan sedan blev det träning med Gissa i en halvtimme med fokus på att inte dra i kopplet! Hon var hur duktig som helst hon lär sig snabbt bara jag gör rätt!! Det är mer jag än hon som behöver tänka på vad och hur jag gör det så hon förstår! Men jag fick så himla bra råd av Theres igår så detta kommer nog gå som smort!

Efter det så for jag ut till stallet! Vi red i full snöstorm massor av snö och blåst men det gick bra ändå! Tindra liksom trivs bäst i skitväder då blir hon lugn.. knepig häst men så är det. Däremot så är hon svårfångad i hagen när det är bus väder så idag blev det lite jagande i högsnö men det gick det med och jag vann som vanligt. Knepigt att dom inte lär sig att vi inte ger oss utan är istadiga som få!!

Väl hemma igen så blev det inkörning av ved som gällde och där av rubriken! Men nu är det fullt har även hunnit få in lite ved till öppnaspisen och vedspisen.

Nu är planen att slipa av spaklet som Älsklingen fixade i morse och sedan ska det städas undan och taket ska målas! Nu händer det grejor! Så himla roligt!

Kram

Hej svejs igen!! Ja då har underbara Theres och Malin varit här med sina små underbara ungar =) Theres hjälpte mig med Gissa och jag fick en väldig massa härliga tips och trixs hur jag ska lyckas med det jag vill!! Tack vännen!  Du är så himla välkommen tillbaka!! När dom lämnat oss så åkte vi raka vägen till K-Rauta för att köpta takfärg och gipsskivor till Fabians rum :) Så nu kan vi fortsätta oavsett om det blir snöstorm eller inte!

Sedan blev det Flygande jacob till middag och gott blev det också ;) Efter det slötid och sedan for vi till boxningen Felicia och Jag! och jag körde passet trotts foten!! och det gick jättebra! Hårt lindad är knepet ;) När jag kom hem hade jag en väldig massa härlig underbar energi från träningen så varför inte slipa av Felicias rum med spaklet! Sagt och gjort upp och slipa i nästan två timmar! Imorgon bitti så får gubben gå över en sista gång med spaklet så kan jag slípa av det under eftermiddagen kvällen! Sedan kan jag städa av och måla hennes tak =) Sedan blev det en härlig välförtänt dusch helt underbart ;) Nu har jag fått i mig en nattmacka så nu blir det sängen!!

God natt mina vänner =)
Igår var en sådan dagen efter dag... natthelg alltså!! När vi väl tagit oss ur sängen så gick gubben upp och grejade lite och själv röjde jag av nedervåningen ==) Efter detta blev det till stallet och gud vad härligt det var att få sitta upp i sadeln igen efter en veckas frånvaro =) Men å andra sidan inser man hur mycket man saknat det när man blir tvungen att låta bli ! Och jag tror detär nyttigt att inte ta allt förgivet! livet är så himla skört så det är bara njuta av varje dag och varje andetag :) Väl hemma från stallet så blev det ica maxi och stor handling!! Först svängde vi in på Max, gott gott =)!Sedan blev det hem och sängen var så himla slut....

Och sedan över till dagen idag!! Klev upp vid halvåtta och åt frukost med våra två små (eller inte) änglar, efter det skjusade gubben dom till skolan och tömde en massa plast och papper i återvinningen. Själv röjde jag och damsög så att malin och theres med barn kan komma utan att man behöver skämas över sitt hem ;) Nu ser undervåningen reprensentabel ut så nu är dom såååååååååååå välkommna! Theres ska hjälpa mig lite med Gissa och sedan blir det en väldig massa snack också! Ska bli himla trevligt!

På eftermiddagen ska vi till stan igen och köpa gipsskivor till Fabians nya rum! och till kvällen är det boxning igen =)

Skriver mer senare!

Ja nu börjar jag se ett slut på helgen och det är nog min fot ganska tacksam för :( den gör ondare nu än före jobbhelgen men för den sakens skulle inte olidligt på några sätt. Jag inser att jag lär ta det lite piano i början på veckan men sedan är det nog full fart igen :) Ja tänker åka till stallet i morgon och slippa lite spakel. Tror även att det blir månadshandlign på kvällen!

Ja helgen har gått riktigt bra måste jag säga, det har mest rullat på och då är det bra. Igår han jag till och med laga en äppelpaj till jobbarkompisarna och en till ungarna som dom hade här hemma :) Nej nu har jag ätit frukost och ska planera middag och matlådor för denna dag!

Kram
Kram
KRAM
Jaha då har fredagen förfluttit utan större missöden :) Började med en regäl sovmorgon eftersom vi skulle jobba natt i natt, så klockan var nog elva innan vi tog oss ur sängen ;) härligt. Efter frukost och lite tillsnyggning av det yttre så gick jag ut med Gissa och lekte och klickerstränade henne med korv. Det är himla kul för hon är så lättlärd men tröttnar hur fort som helst men det är väl lite av charmen med valpar.  Sedan körde vi in lite ved för att klara dagen, imorgon får ungarna fylla upp pannrumet med ved medans vi sover ;). Efter detta blev det Gävle för att köpa en tunnel till Gissa att lära sig att krypa igenom.. Ja det kommer att ta tid det hon har liksom inte knäckt koden hur ska man komma åt grejorna där inne.... Katterna däremot trappade rakt igenom och insåg snabbt att där vågade inte gissa vara så då satte dom sig inne i tunneln och flinade åt henne.... ja det blir nog bra det här!

När vi kom hem så blev det pizza.. fasiken vad vi äter pizza just nu ;) Nej nu får vi nog börja tänka på vad vi stoppar i trutten. Ja så får det bli! Gubben åkte och jobba redan kvart över fem så han vet vad han gör ikväll själv börjar jag tio! Så jag ska fixa lite med dom konstgjorda växterna som jag köpte idag! Minna bara dör här hemma, varma element och taskit med vatten är ingen bra kombination!! =( Blir massa blad på golvet då och gula dessutom! Ja då ska man slå ihjäl ytterligare en tv fri kväll då! Får nog bli datorn som sällskap och lite jox som måste göra innan jag far till jobbet:)

Hoppas ni får en underbar helg :) Själv jobbar jag 32 timmar fram till måndag morgon så jag vet vad jag gör men det ska bli skoj ändå!!
Hej svejs :P Ja då har Fabian och jag varit till ärk och han har ridit stallets störrsta häst...



Fabian ser riktigt liten ut brevid honom ändå är Fabian 164 cm så han är inte liten direkt...



En viss skillnad här är han med Kometa i stallet "hemma" hon är 130 cm i manken. Mer min smak :)
Ja allt gick vägen trotts stor häst!! När vi kom hem hade Felicia och Jonas stekt pannkaka efter det att jag gjort smet innan vi drog till stallet lilleman och jag.

När vi väl fått i oss dom så började vi bråka med våran dekoder till tv här ner i vardagsrummet den vill fan inte fungera det bara klipper i bilden och i ljudet.. skittrist. Men Fabians dekoder uppe funkar bra där så ner med den och kopplade in den men nej nej inte ville det funka... så nu är jag inne på kväll tre utan tv här nere... men men jag får en massa andra bra saker gjorda istället så det är ju bra! Det är nog något fel på antensladden... men det får min privata elektirker ta hand om imorgon eller kanske redan ikväll vem vet!

Så nu sitter jag här med datorn och skriver och lägger överbilder osv... ska kolla lite inredningsbloggar tänkte jag får se vad det blir av det!

Kram vänner

Ja idag har min dag gått i städningens tecken... Började med att jag röjde i dressingroomet och det är en sådan sak som legat över mig att jag måste göra för nu fick vi hoppa över grejor för att komma fram till våra underkläder.... det säger kanske en del. Men nu är det gjort och jävligt bra blev det. Har till och med övertalat gubben att köpa en ny byrå till ridkläderna för idag är det två smala höga och det sväljer just ingeting alls utan jag skulle vilja ha en bredd och ganska låg sak kanske fyra lådor för jag upplever att det är mer utrymme i en sådan. Eventuellt blir det stan i morgon vi får se om vi hinner in på ikea då man vet aldrig ;) Sedan röjde jag av i resten av huset och Andreas fixade till min e-post så jag har den på min lilla söta dator vilket gör att vi är ett steg närmare att fabian får upp den stationära till sig. Till hans stora lycka..

Mitt i städningen drog gubben iväg och köpte Semlor så himla gott! det blev en stor kopp kaffe till:P  Sedan städade jag klart resten och idag blev det noga noga alla dammråttor har fått sagt adjö i detta hus!

Nu ska jag strax åka och hämta Fabian i skolan och sedan ska vi åka till Ärk och han ska rida lektion! Idag är det hästbyte ska bli spännande att se vilken hästa det blir och hur det kommer att gå!

Foten känns helt okej trotts att jag farit runt här hemma dock inte alls i samma tempo som annars men ändå med ett ganska gott tempo. Jag tror att den kommer att hålla i helgen så i morgon natt så jobbar jag igen! Har ju tre nätter nu sedan är det ledigvecka mycket trevligt tycker jag! Då ska jag rida i massor och greja uppe på ovanvåningen målet är att det ska tapetsera barnens rum under lördagen! Ja vi får se hur det går :)

Nej nu ska jag skaka mattorna för det kom jag på att jag glömt göra!

Så kram alla vänner ;)
Idag har jag inte just gjort något annat än ja vad sjutton har jag gjort egentligen... läst en massa papper och surfat på nätet efter tänkbara produkter i webshopen.. finns hur mycket som helst!! men spännande är det. sedan hade jag turen att Felicia lagade middag iform av pastasås med bacon och ost och då även pasta till! Gott som sjutton blev det. Efter middagen kollade vi en sällskapsresan film den då dom är i alperna "tyngden på dalskidan älskling" den repliken är oslagbar. Älskar dessa filmer. 

När vi sett klart på filmen så tog jag ett riktigt hett bad och fixde till mig lite. Så skönt att göra det i bland känner mig så mycket frächare då!! Och jag tror startkt på att som man känner sig ser man ut.. man liksom förmedlar detta genom kropps språket.  Så föjdatligen känner man sig vacker så förmedlar man även detta till sin omgivning!! gillar iallafall tänket :)

efter detta så hamnade jag här i sängen med min lilla dator och lite bloggande :) mycket trevlig nu ska jag försöka fördriva tiden tills gubben kommer hem :)

Kram mina vänner
Här sitter man med en stukad fot och bläddrar i vårruset och tjejmils bladen som kom i lådan igår :) Pratade med älsklingen häromdagen om detta och  att jag längtade ut och spinga! Så nu ska dottra och jag anmäla oss! Den 17 maj i Gävle bär det av tillsammans med några tusen tjejer till.. Några fler som vill spinga, vi kan bilda ett lag?? Sedan är det tjejmilen den 5 september så man liksom inte tappar formen över sommaren funderar även på middnattsloppet där min svägerska åsa ska vara med... humm får se kanske båda men det tror jag inte får nog välja det ena :) Om jag har lopp framför mig så är jag mer peppad att tränna så detta är ett perfekt sätt för mig att komma igång under våren och sommaren med löpträningen. Jag tror jag ska köpa en grej till Gissa som man sätter i midjan så får hon hänga med mig och Felicia ut när vi springer så hon får ut lite fysik energi sedan kan man ta den hon har i knoppen när i kommer hem!! med lite annan träning!

Dagen idag ska jag greja lite med firman, har fått lite länkar av gubben som han vill att jag ska kolla upp  lite närmare.

Sedan är Foten avsevärt mycket bättre idag! Känndes när jag gick lite utan lindan i morse men nu är den lindad efter konstens alla regler (tur man uska i botten) och då känns det riktigt bra när jag går! Så idag ska gissa få sig en kort prommis med matte.. men den blir kort jag lovar ska lyssna på kroppen :)

Gubben jobbar eftermiddag och på förmiddagen ska han till tierp så jag blir nog mest själv hela dagen.. lite småtrist men men jag tror jag ska laga lite mat ev baka för det kan man göra sittande på en stol. Har nämligen konstaterat att vi hamnat i en svaka vad det gäller maten ... köttbullar korv korv hamburgare ja det är vad som bjuds. Så min tanke var att göra lite grytor och grejer som går att frysa in och ta fram och bara koka ris, potatis eller pasta till, förhoppningsviss blir det även lite färdiga matlådor så man kan ta en sådan i frysen när middagen inte räker till riktigt! med gluppska tonåringar i huset som är lite lätt lynninga vad det gäller mat mägden så är det svårt att planera nämligen! :)) Men det är kanon att dom lyssnar på¨kroppen när den är hungrig och inte hungrig det bådar gott för framtiden och under/övervikt!

Ja detta var lite morgontankar :)

Skriver mer senare under dagen :)

Malin tack för turen igår! Du är så välkommen när du vill hem till mig :)

Ni är alla värdefulla glöm aldrig det och du är bäst på att vara du för det kan ingen annan vara :)
Idag blev det en hyfsad förmiddag när jag väl landat här hemma efter akut besöket.. vilade lite i soffan för att bli av med huvudvärken som jag dragit på mig. Sträckte nog naken igår när jag ramlade för jag är lagom stel på vänstersidan idag.. men men tog alvedon och la mig och hoppades på det bästa men fasiken heller inte gav det sig men foten den kännde jag inte av ett smak....så jag gick nog lite mycket ... hummm. Sedan ringde söta malin och kollade om hon och jag skulle göra sällskap till theres (malins syster) som gör mina naglar!

Här är dagen härliga lite lätt mesiga naglar om du frågar Theres.. för att vara mitt eget val...
Tycker iallfall om mina naglar, jag hade nog franska föra året vid den här tiden också... är nog något med vintern och renhet och då framförallt still rent ja jag tror ni förstår vad jag menar!


vit fransk som botten och rosa glitter i skarven som är utdraget för att slippa utväxten!!



tummen ;)

Väl hemma så blev det iväg och instruera boxningspassoch bara stå brevid och titta på medans Felicia och Lisa fickc vissa vad jag enade! tur man har tuffa tjejer i gruppen som vågar ställa sig där frame! Tack tjejer! Nästa vecka ska jag nog kunna vara med själv! 
Ska köpa mig ett fotledsskydd jag den som lever får se! Allt gick iallafall prima ballerina! Dom var duktigt slut efteråt!

När jag och malin åkte hem fick jag ett himla roligt samtal från min gamla klasskompis Åsa! Vilken tjej/kvinna tänk vad mycket som hänt i våra liv under de år vi varit åtskillda. Hennes dotter skulle eventuellt komma på boxningen. Hoppas hon dyker upp och att hon hittar en kompis som vill följa med henne och ha roligt ihop med oss här i Karlholm!

Väl hemma igen så blev det duschen och avlindning av foten.. idag ser det bättre ut nu börjar den ju bli riktigt blå och fin... svullnaden har dock gått ner något och även smärtan, att böja den normalt fast mycket försiktigt går riktigt bra nu, men inga hastiga rörelser.... Detta blir nog riktigt bra tillslut ändå!

Nu ska vi se på film i sängen gubben och jag!

Kram  
Min morgon började med frukost sedan kom gubben hem från jobbet och skjusade mig till röntgen i Tierp. Var där till åtta som hon sagt åt mig :) och jag fick komma in på engång :) det är man inte bortskämd med på en akutmottagning och slusandes snabbt vidrare till Röntgen!! Väl där tog två väldigt trevliga dammer hand om mig och min fot! Vilka kvinnor det finns så starka och härliga i hela sin utstålning.. Sådan vill jag också vara när jag passerat 50+ ja varför inte redan nu! Sedan bar det av tillbaka till väntrummet på akuten och vänta i nästan en och en halv timma för att få svar på röntgen. Åter in till en doktor och fick det helt underbara svaret att ingenting var brutet eller spruket!!! Lyckan var bara total.. har oroat mig hela natten för att komma hem med ett gips packet... och en massa order om att ta det väldigt lungt!! men icke sa nicke bara order om att inte överbelsta foten och använda kryckorna så fort jag har ont! och visst det kan jag ställa upp på :) Denna läkare var dock lite bekymmrad över att jag är sväld på båda sidorna om foten och rynkade pannan ordentligt över att ledbanden mår inte bra alls.. så nu får frun ta det lung och vara rädd om sig... ja det ska jag faktiskt försöka vara den här gången. Man blir ju tyvärr inte yngre om jag säger så.. Även fast jag känner mig som tjugo för jämnan ;) När jag landat hemma så blev det kaffe och tre rostade mackor med skinka mumsigt värre... Han dock röja lite i köket först.. men se på fan då började foten protestera så nu sitter jag här med datorn.. Jag lyssnade på kroppen för engång skull. Igår var jag nästan impad av mig själv för jag vågade fan gå på foten alls tänk om något var brutet... Men nu har jag ju fått klartecken så nu kör vi lite lungt och sakta framåt!!

I eftermiddag ska jag till härliga Theres!! Nya naglar står på menyn.. fransk vit med något glitter lutar det åt :) hon kommer att bli chockad brukar aldrig ha vit fransk men vi får poppa upp det med något fränt glitter ;)

Så här förflöt min kväll igår :

Kolla in go hjärtarna min honkatt tutti och gissa värmer mina fötter :)



Ja visst hade vi det mysigt!

Nu ska jag tvätta lite...

Kram
Ja då har jag varit till läkaren och fått lite av domen resten kommer i morgon... ska till röntgen då. Han första komentar när lindan var borta hummm detta ser inte bra ut tjejen.. Kan nog vara av någonstans i foten lite för svält för att ha varit lindat hela dagen.. Han kände och klämde och fan vad ont det gjorde... fattar inte att en fot kan göra så jävla ont. Har ni hört reklamen med den där  karn som blir förkyld och svär över detta och påstår att kvinnor ska sluta gnälla över att födda barn... idag tänkte jag när min fot vart bänd och dragen i att fan födda barn är en lek... denna smärta bara fortsätter och det blir liksom inget bra utav det hela... mer än en hel fot förhoppningsvis. Ja nu är jag sjukskriven i 14 dagar till att börja med. men om det bara är en ledbandskadda ska jag beslasta den redan nu så att allt blir så stabilt som möjligt men tills i morgon och röntgen är det kryckor som gäller.... och högläge för min lilla fossing.. Om det skulle vara så att något är av och dom skulle behöva gipsa...hoppas inte hoppas inte.... Skulle det bara vara en ledbandskadda kan jag vara tillbaka tidigare men det får vi se... Jobbar ju denna vecka sedna har jag ledig vecka, men jag hade ju sett fram emot att vara maskinförare så himla mycket :) vill jobba för jag gillar mitt jobb! till skillnad mot många andra som gärna skulle byta bort sina. Sedan har man väl dagar då inget går vägen men det antar jag att alla har! Men mina är inte så himla många iallafall vilket jag gillar!!

Så nu får hästarna villa från vilda mig ett tag:( det gillas inte tror nästan jag ska åka ut och be josefin eller fabian att ta in tindra så jag får pyssla lite iallafall! känns inte som kryckor och häst är någon bra komb men i stallet kan jag iallafall strutta runt utan dom!

Nej nu ska vi nog se till att få någon slags middag och sedan är det möte med fabians klass ang klassresan..

Kram
Ja ha då sitter man här på sin kammare och väntar på att få åka och klippa sig först :) Sedan har jag en läkartid på brukshälsan kl 15,30 :( Eftersom jag tydligen har jävligt svårt att hålla mig på fötterna så sitter jag just nu men en värkande fot... som dunkar så in i h************vete rent ut sagt. Kan knappt gå på den.... Skulle nämligen sila returfärg från linan och klev då upp på färgkaret (35-45 cm ) och tömde den i silen och sedan när jag skulle kliva ner så trampar jag självklart på slangen..... gissa om foten vek sig jjaaaaa och jag kom efter ovanpå så nu är den blå sväld och j**********ligt öm. Men lite smart var jag för jag gillar inte akuten i Tierp utan jag kollar med chefen om jag fick ringa brukshälsan och kolla om dom hade någon tid och se Annkristin (föredetta kollega inom kommun) fixade en tid halv fyra till mig! Det finns änglar på jorden utan vingar! Så jag slipper akuten!!!!:)) Inte nog med det då kom jag ju på att jag hade klipptid halv tre hummmm lär inte hinna så jag ringde upp frisören och oj då trollar hon lite med tiden så nu ska jag vara där två vilket gör att jag hinner både och.. Trotts denna väldigt öma fot så är jag väldig nöjd med dagen! Gissa (hunden) begriper bara inte varför inte matte vill hoppa och fara runt som vanligt med henne! Samtigit värkar hon ganska nöjd med att få ligga brevid mig i soffan medans jag läser de två tidningarna jag köpt för att fördriva tiden med och Hon verkar sova gott där på ull filten mitt lilla hjärte gryn!!

Jag som sett fram emot denna vecka som en stor utmaning genom att jobba 7 dagar rakt av och avsluta med två tolvtimmars nätter!! Men med ett bra stödbange kan jag nog jobba... Envis jag neeeeeeeeeeeeeeeeeeejj inte då;)

Kram




Ja det är lite bilder från ovanvåningen närmare bestämt Felicias rum! Nu är det däremot helt skivat så allt är spaklat!!

KRAM

Ja idag började jag med att slippa spakel tills jag såg ut som ett spöke ;). Sedan blev det frukost och där efter så for fabian och jag till stallet vid halv elva. Vi började rida in Litlamin på allvar idag :) härligt! Jag började med att rida tindra och ställa och böja henne inför tölt men allt gick prima utom tölten då men det är skiten bakom spakarna det är jag så övertygad om! Efter det red jag litlamin medans Josefin lede oss och det var nog tur det för annars har det nog blivit fler bocksprång än det enda vi lyckades åstakomma idag! Även Fabian provade att rida och även han lyckades åstakomma något bocksprång.. men herregud hon är riden 5-6 gånger sista året inte fler och då har vi mest suttit på henne så detta är jättebra för våran lilla prinsessa.. hon är ju dotter till drottningen Tindra så det kommer bli en kanon häst helt övertygad om detta! Under våren ska vi rida till alla hästar så nu blir det hårdkörning i stallet hela våren inför höstens äventyr!! Ska ju även hinna med här hemma och att jobba..... det kommer bli jättebra!

När vi kom hem blev det lunch och efter det så har jag spaklat och slipat nu sitter alla plattor på plats i Felicias nya rum så allt är spacklat där en gång och snart två ... ska slippa av allt före kvällen hoppas jag!

Nu håller jag på att laga middag för fullt det blir potatisgratäng och köttbullar :) kommer att bli smakens.

Ska se om det går bättre med bilderna till kvällen..

Kram

Ja bullarna blev ju goda och fikat har vi gjort flera gånger denna härliga dag :)Efter bullarna då blev det matlista, så nu vet vi var vi äter nästa månad också!Trevligt tycker jag! Efter det så spaklade jag Felicias rum en första gång, sedan blev det ett evigt väntande.. Jag och Felicia gick ut och gick en riktigt lång prommis vilket var jätteskönt då vi bara har 3 minus idag! Sedan har vi klickers tränat gissa ute lite idag bland annat övat inkalning och det funkar över förväntat;) Kul när saker går bra! Väl hemma blev det fika igen ;)) Där efter så började jag försöka att slippa spackel det gick inte bra för det hade inte torkat till hundra procent, men jag kunde iallafall spakla skruvarna det som inte torkat är det som är riktigt tjocket. Och det får torka över natten, det är så när man spaklar första lagret det tar tid!! Efter det blev middagsmat i form av fläskkotletter och pommes och lite tilltugg!!

Där efter så blev en skön dusch och nu sitter jag här framför datorn och kollar in robinson med ett öga ;)

Här är lite bilder från dagen!!

Fannnnn blogg.se funkar inte som det ska det går inte att ladda upp bilderna!

Ni får ta dom i morgon!

Kram 

God morgon

Nu har jag bakat lite goa bullar och är påväg upp på Felicias nya rum och ska spakla väggar och tak! Mitt mål är att det ska vara klart till kvällen.. Hoppas det funkar! Men det beror mycket på torktiden på spaklet det brukar kunna ta en väldigt lång tid första svängen för det blir så pass tjockt.. Ja ja det är väl bara börja!

Tänkte ta lite bilder under dagen och lägga ut så ni får se hur långt vi kommit i bygget!

Kram

Ja här är listan för kommande månad...

Matlista för januari/februari 2010

 

25 Farmarbiff, potatis, brunsås och lingonsylt

26 Ungsfalukorv, potatis

27 Köttbullar och stuvade makaroner

28 Pannkaka

29 Varmkorv och pommes bea

30 Tacos                               

31 Fläskfilé och potatisgratäng

1 Köttfärssås och spagetti

2 Korvstoganoff och ris

3 Lövbiff och klyftpotatis

4 Våfflor

5 Hamburgare med bröd och pommes

6 Felicias bacon kyckling och pommes

7 Pestolax potatis och pestosås

8 Potatis och Fiskfriletter

9 Hemgjord pytt i panna

10 Pastasås med skinka och ost tagliateller till.

11 plättar

12 Varmkorv med bröd och chips J

13 Köttbullar potatismos och sås

14 Köp pizza

15 Lasagne och potatisbullar till flisan  

16 Fiskgratäng och potatis

17 Kyckling och pommes

18 Pannkaka

19 Varma smörgåsar och sallad

20 Pastasås med Lax, soltorkade tomater och pasta

21 Flygande Jacob och ris

22 Falukorv och makaroner

23 Snitsel och pommes och bea

24 Gräddstuvad pyttipanna. Raggmunkar och fläsk och lingonsylt

Idag har det mesta gått min väg på jobbet. Trotts galna chefer som skiter knäck så fort något gått lite tokigt, snälla alla chefer behåll lugnet det är vi tvugna att göra annars skulle det gå åt skogen på rikigt :) Väl hemma så började jag städa huset efter det att älsklingen och jag fikat... tror puttheten kom av städningen... Sedan for Fabian, jag och Gissa till Ärk och ´Fabian red sin lektion och Gissa och jag tog en halvtimmes promenad och sedan övade vi på att sitta still i ridhuset och inte klättra på matte i 45 minuter. Gissa behöver lära sig att alla inte är lovliga byten för en klapp och gos utan att både barn och vuxna kan strunta i henne och framförallt hon ska strunta i dom utan att skruva upp sig till öronen... Väl hemma drog hon i sig 3 dl mat rakt av utan att den han blöttas upp  så det var nog energi krävande i stallet. Väl hemma blev det makaroner och falukorv till middag mumsigt värre! sedan städade jag färdigt huset/byggarbetsplatsen *fniss* Så nu är huset i bra skick igen.. Efter detta tog jag och Gissa en promenad och möte Felicia som varit till jonas på eftermiddagn. Nu ligger jag här i sängen och känner mig putt och grinig.. vad sjutton ska jag göra åt det"" Jag vaknar ju garanterat gladare i morgonbitti i alla fall :) och bara den tanken gör mig faktiskt gladare!

Ja nu ska jag se om jag får plats att lägga mig ner i sängen..har en viss fröken Gissa vid fötterna och hon tycks tro att hon äger sängen!!

KRAM
Igår kväll var det då dags för det nya ungdomspasset som är ett boxningspass för ungdomar födda 90--95! Och vilket underbart gäng det blev 5 killar och 6 tjejer och en lätt galen ledare =jag.. Hur kul som helst hade vi i alla fall alla var helt överns om att vi skulle ses nästa vecka! Idag är iaf jag helt mör i kroppen... fasiken man är inte femton längre det är bara att kostatera detta faktum! Men oj vad roligt jag hade älskar denna inspiration man får av dessa fantastiska människor! Ja har ni chansen att bli instruktör så ta den :) Sedan underlättare det ju om man som mig är lätt galen också ;) Jag vart så himla glad över att det kom så många killar och inga alls som jag hade tänkt mig! Tjejerna hade jag lite koll på men även där kom det överaskningar! Om någon av er läser detta! så ska ni veta att ni är BÄST!!

Kram och god natt från en ömmmmm insturktör ;;))))
Ja ha min onsdag har fördrivits med ett förmiddagsskift på jobbet, vilket gick hyfsat allt är ju relativt! Efter det hade jag möte med chefen  vilket blev ett bra sådant där vi kom väldigt långt i det vi skulle diskutera och det är ju alltid bra när båda är nöjda när man går där i från :).

Efter det så åkte jag hem och fyllde på i pannrummet med ved... Det vart än väldigt massa... så nu klarar vi nog denna vecka iallafall :) Så skönt att slippa tänka på det och bara fokusera på det viktiga!

Efter ved och lite middag i form av gräddstuvad pytt så blev det en härlig tur till stallet och en kall men skön ridtur på gården!!!


Tindra idag i stallet :)



En riktig snygging!

Hoppas ni haft en bra dag nu ska jag strax knytta ihop min påse för dagen och krypa ner i sängen!

Kram
Oj nu är det ett tag sedan jag har skrivit här... inte bra inte bra. Men ibland går livet lite väl fort typ i 1000 knyck istället för 200 och då prioriterade jag tyvärr bort detta:( Ja nu är jag ju iallafall här så då kör vi en kort resume av söndag/måndag.. Söndag bara jobba jobba jobba men det gick bra men var fasligt kyligt på jobbet 12 timmar i 10 grader det gören lätt frusen om jag säger så! Tur man är fysik på jobbet annars har jag frusit ihjäl ;( men så var det iallafall väl hemma blev det en snabb middag iform av korv med bröd och lite chips till! Hälsocoschens dröm middag... eller inte gott var det iallafall! Sedan kröp jag ner i ett het bad och tinade upp mig! Så himla skönt! Sedna blev det sova sova sova! Skönt .

I går måndag så var jag hemma på förmiddagen och röjde efter helgen och barnen! Däom är så dukitiga som är själva men ordning och reda existerar inte... för att inte tala om golven..... Men det var snart gjort sedan blev det kaffe och där efter... Stallet härlig ridtur i sol och minus tio grader jag kan inte ha det bättre än stallet i sätra! Underbart är bara förnamnet! Har mina funderingar på att köpa ett föl och delade dom med Josefin igår och då kom hon med idén att jag köper Kometas föl.. Ja vi får se eller att vi betäcker tindra eller litlamin och jag köper ett utav dom. Som ni hör finns det alternativ... för många för min hjärna.. nej skämt och sido det blir nog bra tror jag! Ser det som ett alternativ eftersom tindra inte kommer hålla i all framtid och ett föl kan jag forma lite som jag vill själv... Ja vi får se som sagt var!

Efter stallet bar det av till Gävle för lite shopping av grejer upp som vi behövde och sedan var vi även in på Hööks och där hittade jag en snygg jacka/tröja som jag köpte!

Fabian köpte två ridspön och ett par nya snygga handskar  för presentkortet han fick i julklapp och var väldig nöjd med det! Gissa fick två gröna grodor dessutom! Så alla var nöjda efter shopping rundan!

Väl hemma blev det pizza, Felicia hade just kommit hem när vi klev in genom dörren efter en dag hos Jonas i Bäcklösen! den resan började ju också lite specielt.-mamma kan jag få skjus till bussen - ja visst vilket blev ända till tolfta innan vi han ikapp den *fniss, fniss* typiskt oss två! Men vi fick oss en trevlig pratstund i bilen iallafall!

Idag blir det Hjälpa gubben lite med papper till företaget, gå igenom boxningspasset som börjar i kväll, rida, laga ett par omgångar med mat. Ved inkörningen har jag sålt till ungarna ;)

hoppas din dag blir lika bra som min kommer att bli :)

Kram

Ja då har man gjort sitt första 12 timmars skift som är schemalagt.. och det gick riktigt bra blev varken trött eller slö och det är ju bra! Löste dock lite problem under dagen och då växer ju självförtroendet några pinnhåll!! och det är ju trevligt! När vi kom hem hade Felicia, Jonas och Fabian lagat det mesta av middagen som blev tacos så himla skönt med stora barn!!  Livet blir lite lättare då! Ikväll blir det tv soffan och bara slöa..

I natt så ringde telefonen och det var jobbet som ville ha ner gubben för att fixa något med en slip som dom trodde att han skulle kunna lösa vilket han också gjorde när han kom dit i hjälp av en elektriker! Vilket gjorde att han fick sova ända till 10 idag väldigt oretvis tycker jag som fick kliva upp redan kl 5... då var jag trött men som jag skrev tidigare så gick dagen prima balerinna ;)

Nu blir det duschen, härligt, sedan pjamas och soffan!

Ha en bra helg :)

Kram
Älskar Let´s Dance:) Så vackra kläder. I dom klänningarna skulle tilloch med jag tänka mig att dansa alla som känner mig inser att detta funkar liksom inte!!!  Nog om detta förra året så blev jag lätt förktjust i Magnus Samulssons rumpa ja den ni så JÄVLA snygg vilken förning.. ingen sådan har setts ännu i detta program och kandidaterna blir bara färre ju längre programet går ---- Gissa däremot dräglar friskt efter ostbågar och jordnöttsringar.. hon bara är för söt mitt hjärta! Men alla har imponerat på mig!

Min dotter är underbar... Komentar till sugmärken det var inte jag som gjorde dom... jag bara dööööööööööööööör! frispråkighet älskar den!

God natt! 
Jag har jobbat förmiddag... hummm inte det roligaste inte men vad gör man inte för lite lön :) dagen på jobbet har gått så där men allt löste sig på bästa sätt tillslut och jag har en massa mera kunskap! Vilket jag njuter lite av gillar nämligen att lära mig nya saker! Känns så hoppfullt när man kan lära sig mer om vissa saker hela tiden och utvecklas!

När vi skulle hem blev det affären och där träffade jag gulle malin och hugo:) Sedan for vi vidare till macken för att hämta s40 som var färdig servad. Och när jag kom hem hade jag en avi från FrökenFräken.se låg i lådan! Äntligen kom mina grejor som jag beställt. Äntligen och äntligen beställde dom i måndags så det var snabb leverans tycker jag!

Här är en bild på ljusstaken som jag ska köpa maschetter till i stan och diskmedel tvål och ljus till köket och sex tomtar som reades ut så himla söta ;) Alla grejorna är av märket Cult design! Så snyggt... men det kostar... skulle vilja ha till badrummet också men det får jag ta senare!


Tyvärr blir det ingen ridning idag :( Det är helt enkelt för kallt -18 grader och jag har frusit hela dagen på jobbet... kan inte fatta att det ska behöva vara så djävla kallt där med en lång ugn i lokalen... men den är väl välislolerad idag hade jag t-shirt college tröja och täckjacka... vettigt när man jobbar, svaret är nej.. Det är tur att jobbet betalat jackan för nu är den full av färg. Nej nu är det slutgnällt!

Ikväll ska vi kolla in rumporna i let´s dance! svulla i oss ostbågar och jordnöttsringar. Till middag blir det pommes och varmkorv svull svull! Ska bli myssigt att myssa med barnen ikväll blir ju tyvärr inte så mycket tid med dom i helgen som man önskar när man jobbar 06-18 både lördag och söndag! För visso tror jag inte dom lider så där jättemycket verkar klara sig väldigt bra ändå om jag säger så. Men mamma hjärtat säger ju något annat men det är ju inte helt ovanligt i mitt fall!

Kram nu alla härliga människor!
Vaknade kl 9.15 helt sannslöst länge för att vara dagen före en förmiddag,, hum undra hur man ska somna till 22... ja det löser sig helt övertygad om detta! I med frukost och sedan drog gubben och jag ut och delade ut programbladen för våren 2010 :) Vi var klara på två timmar allt gick bra och vi klarade oss från både fastkörning och allt för mycket snöande utan det blev sol och härligt väder bara minus 10 ;) Väl hemma igen så blev det lunch i form av hamburgare och bröd gott gott. Sedan åkte jag och Fabian ut till stallet himla härligt men nu hade det börjat snöa en väldig massa! Men med rätt kläder klarar man allt om jag säger så!

Så först slägde vi ut Gulliver,Dreki, Kló och Litlamin i hagen för dom hade fått stå inne under natten på grund av den gryma kylan under gårdagsdygnet! Kométa och Tindra vart kvar inne och fick sadlar och träns på sig och ut med delar av familjen särnö i snön! När vi ridit en stund så fick Josefin för sig att Fabian och skulle rejsa i galopp i hagen!!! Ja sa vi och bar iväg och vips så låg Fabian i snön och strax efter kom jag! Först kollade jag att det gott bra med Fabian och det hade det lite ont i ett lår som tagit en av isolatorerna till eltråden men annars helt okej och då brast vi ut i gappflabb för där låg vi i snön och såg inte ett dyft på grund av all snö runt oss ;) När vi väl fångat in hästarna så red vi ett tag till och sedan så blev det mockning av stallet!

Väl hemma så blev det Kaffe och Mandelkubb =) Gott var det! Sedan bar det det av till Ärk och Fabians första ridlektion för året vilken gick jättebra, dom fick öva balansen i massor genom att knytta ihop tyglarna och sedan släppa dom och ha händerna i sidan, på huvudet, längsmed kroppen och allt detta i skritt, trav och galopp .... Vi som satt på läktarn fick hålla andan några gånger men alla satt kvar utan några insidenter helt otroligt duktiga var dom allihopa!

Väl hemma blev det pankisar vilket smakade mycket gott efter resan hem i snö och blåst... vet inte hur många gånger jag svor över snöröken från långtradarna= noll sikt. Tycker det är så där halv otäkt..

Ja nu sitter man här med datorn i knät och laddar för förmiddag :( inte skit kul men det ger pengar och det är tur det!

Kram alla värdefulla!
Så här finnt blev det när jag grejat lite under dagen :)



Min helt otroligt vackra lyckta som jag fått av svärmor och svärfar som jag hägnde upp i vardagsrummet :)



Vardagsrummet



Köket



lilla matbordet..


Hallen :)

Jag tycker att det blev väldigt bra!!

Ja det var en del bilder av vad som hänt här hemma idag!

Imorgon är en ny dag och jag är ledig och det ska bli skönt! Fabian har sin första ridlektion för termien på Ärk och jag ska rida om det är hyfsat "varmt" ute!

Sedan är det en lång helg på jobbet som väntar, fredag förmiddag (8) lördag och söndag dag (12 timmar varje dag) Så vad vi ska göra i helgen är ganska klockrent om jag säger så joooooooobbbbbbaaaaa. Det blir nog bra det!

Nu väntar sängen och lite god läsning i nya hästfocus!

Kram :))


Så här ser det ut uppe just nu:

 

Taket i Felicias rum


Väggen mellan barnens rum, sett från Fabians
blivande dörr.



Felicias rum



Lampan hänger i Felicas blivande dörrhåll:)



Felicias vägg med stora fönstret!

Ja det var lite bilder från rusten det! Visst går det undan. Nu sak vi gipsa taket och väggarna inne i Felicias rum. Sedan blir det mitt jobb och det är att spaklas och slipas :)

Vaknade vid 11 av ett sms från Josefin där hon tyckte att vi  skulle låta bli att rid idag och jag hade full förståelse för detta för det var minus 22 ute... BRRRRRRrrrrrrrrrr.... Skulle tvätta av mig men se där gick jag på en nittttt fan vattnet hade frysit om jag svor jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa som bara den... men min kloka man bar konstaterade att vi fixar det snart! Han är makalös vet inte vad jag skulle göra utan honom! Vill inte tänka tanken ens. Ska komma ihåg att vissa honom all den uppskattning han förtjänar:)  Ja nu när det var så himla kallt så fortsatte jag att jula av här hemma och det gick himla bra måste jag säga nu är undervåningen städad och julfri men det tog hela dagen! Nu sitter jag och slöar i soffan och njuter av en massa tända ljus och att vi eldar med ved så vi har himla varmt och skönt inne även om kylan ute har mildrats något sist jag tittade så var det "bara" minus 15.

Felicia är i tierp och där var det tydligen strax under 30 minus...... ja vad ska man säga!

Gubben håller just nu på att sätta upp mellanvägen där uppe! Jag är impad av hur fort det går! Oj jag hade fel han isolerar tydligen taken... ja vad säger man fort går det!

Nej nu ska jag njuta utav att vara ledig!

Kram

Ja efter att jag kört upp ungarna för att underhålla Gissa så fick vi iallafall sova till strax efter 1 men låg kvar till klockan ringde vid 2. Konstaterade snabbt att 18 minus inte riktigt är någon bra rid tempratur. Så vi tar nya tag i morgon. Efter det så blev det frukost och sedan åkte Fabian och jag till affären och handlade och kastade lite skäp i dom olika återvinningsgejorn där :) försöker sortera så mycket som möjligt känns bra att göra det! Till sommaren blir det en egen kompost :) Nu ska jag försöka hitta inspiration till att laga middag och Jula av här hemma eller åtminståne plocka undan tomtarna:( lite halvtrist men det känns så frächt när man gjort det blir massor av plats om jag säger så! Nej nu drabbades jag av skriv kramp så nu behöver tomtarna ställas på bordet och packas ner!

Kram <3

Väl hemma blev det ett par vurar med bröd i magen och sedan ner i bingen eftersom det är två nattskift på agendan denna vecka sedan en dag helg.... Sov till och från till kl var halv sex.. klev upp vid sex då jag röjde av i huset. Jag har ju fått en bygg galen kar så här görs inget annat än byggsssss som tur var hade ungdomarana varit ut med hunden åtminståne en liten sväng idag! Men nu är det fint igen eller rättare sagt framkomligt ;) Sedan blev det mat i form av hämt pizza  slarvar som vi är och lat är man ju ;)) Mellan städningen så uppdaterade jag denna blogg med lite bilder från ridningen idag.. det finns en hel del flera så det kommer säkert fler med tiden! Nu har jag vikt lite tvätt och ska hänga en maksin ta en promis med hunden och sedan blir det till att jobba!

Första skiftet som maskinförare har en hel del fjärilar i magen måste jag säga :/ undra hur detta ska gå... tur man har kunnigt folk med sig!

Nej Sov gott nu folk så ska jag jobba och slita lite under natten!

Skrivs mer i morgon!

Kram



tindra idag efter ridturen när vi stod och studerade Fabian när han red. Hon har fått ett helt underbart vintertäcke men hals!

Idag eller rättare sagt i morse så drog fabian och jag iväg till stallet redan halvåtta för att åka till stall islandica för att rida kurs för Sofia Kulla. Självklart var även Josefin med, det var hon som bokat in oss till detta både roliga och spännande äventyr:)

Allt gick bra hemma både att packa den nya fina transporten och att lasta hästarna trotts att vi inte använde oss av rampen! Dom är så duktiga Dreki och Tindra! Sedan förde Jari oss med säker hand iväg till valbo.

Väl där hade vi turen att få gå in och fixa till hästarna! Det tackar man mer än gäran ja till i minus 8 grader! Men vi har haft en underbar dag för som ni kan se på bilderan så är det strålande sol! till skillnad mot nu då det blåser och snöar något så grön jävligt :(

Väl på bannan så fick Josefin lite tips inför tölt sättningen av dreki och det så ut att gå riktigt bra, eftersom jag värmde Tindra under tiden så såg jag inte allt...

När jag väl kom in på bannan så var det bara till att berätta att det är inte hästen som är problemet här utan här ska det fixat till en ryttare ;) Sofia bara skrattade men förstod snart... Jag ville nämligen lära mig tölta och det kan jag nu tack vare denna tålmodiga Sofia som hittade mitt sätt att få Tindra Lisa i Tölt så nu ska här jäklar annama övas!! Tindra varning varning fyra i morgon eftermiddag kommer jag!!!!

Sedan red Fabian Dreki och i Fabians fall är det händerna som ska IHOP över manen fattar inte riktigt varför han sitter som om han skulle köra något med styre typ cykel eller fyrhjuling.... Men dom fick till det!

Vi kommer att återkomma på något sätt jag lovar Sofia!

Här kommer lite bilder!



Tindra och jag värmer upp framför Wisky delsteleritet....



Här kommer Sofia på väg att kursa oss!!



Josefin och dreki i full gång med kursandet fullt fokuserade :)



Här är Tindra och jag fullt konsentrerade ... bak med axeln fram med yttre handen glöm för allt i världen inte att ha stödet på ytterhanden kvar oj oj oj nästan kortis i min hjärna... Men Fan vad KUL::::::::::::::::)



Här är det mer fart i grejerna nu är det Dreki och Fabian som kursar...

Det var allt för denna gång :)

Kram

Ja när Winnie med sällskap hade åkt så blev det till att fixa lite kycklinggryta inför broder med familje besöket som väntades under eftermiddagen. Som vanligt så hade vi supertrevligt och ungarna härjade med Wiit vilket bara är underhållande både för oss vuxna och för hugo som är 1½ år!! Efter det att Bror med familj lämnat oss för att fortsätta hemmåt så var Örjan, Lotta och Anakin kvar en stund och jag fick en sovan skrutt i famnen! Han är underbar :)

Gubben bara bygger och bygger... Det blir så himla bra måste jag säga!

Här är lite bilder på mina brorsbarn!



Hugo med spänning kollar in när dom större spelar wiiiii



Filip är djupt koncentrerad!!

ja det var min dag det! Nu ska hunden och jag ut och motionera!!

Kram
det var så himla trevligt att ha er här Kerstin och Mats med sällskap tack för ett par verkligen härliga timmar :) Mycket hund blev det. Winnie och Tarja var två helt underbar bordisar även fast Winnie och Gissa inte till hundra kom överens från början med det blev betydligt bättre mot slutet av besöket!

Här är lite härliga snöbilder!

 

två kaxiga tjejer...


Tanja och Winnie



Boll jakt :P



Fabian med två härliga 6 månadersvalpar i knät :) Han blir liksom lätt lekfarbror när det kommer till hundar!
Han fulkomligen älskar dom!



Gissa kollar in Tanja 11 år med stor respekt och försiktighet när hon ligger och vilar ut i hallen efter dagens lek ute i snön!



Helt slut när Winnie, Tanja, Kerstin och Mats med sällskap lämnat oss!

Men det var som sagt himla trevlig!

Kram
Då har man redan kommit till söndag då!! Idag kommer winnie och tarja och hälsar på Gissa! Och efter det får vi finbesök av bror min!

Så nu ska jag städa lite damsuga och så, sedan blir det lite mat!

Kram
Oj tror inte det är sant men i morgon blir en kanon dag det är min bror med familj kommer på sin återresa från Huddik. Detta visste vi sedan tidigare och har sétt fram emot detta i massor! Sedan ringde först mobilen och det hörde jag inte döv som jag är... Fabian kom springade och sa att den ringt med så helt plötsligt ringer hemtelefonen!! Och jag blev så himla paff... Jag har en valp som heter Winnie och jag som följt Birgittas blogg medans Gissa levde sina första trevande åtta veckor uppe i Skellefteå visste direkt att det måste vara Gissas systers matte :) Kännde hur jag blev aldelles varm i hela kroppen och ville prata hund i flera timmar men hon hade en mycket bättre idé och det var att vi skulle träffas i morgon!! Jag blev så paff... Hennes bror bor nämligen i tro det eller ej men Edvalla i hållnäs... Alltså hur stor är chansen... Blir bara lycklig att det finns sådana människor som vågar ta kontakt :))) Bara älskar det! Så i morgon blir en härlig dag med valp besök och min bror på besök!! Kan inte tänka mig något bättre i söndagsväg!!  Livet leker det är allt jag har att säga! Jag kommer lägga ut bilder från besöket som jag inte tror blir det sista men jag vet att det är det första!

Ja vad säger man?
Jo Stort tack till Kerstin som vågade ringa och till Birgitta som gav ut mitt nummer! Helt rätt gjort tjejen!!!


Laddar för morgondagen :P
Då var den sista vajern på plats och jag har isolerat färdigt väggen. Har även plastat den! Aldrig gjort det förut men det gick bra det med helt på egen hand :) stolt som få!! Tänk vad lite byggande kan få självförtroendet att växa ;) Efter det så lagar jag middag i form av köttstroganoff och ris och lite rest sallad! mumms mumms! medans jag lagar mat så fixar gubben med dörr hållet till Fabians nya rum för nu är ju vajerna på plats som gjort att vi inte kunnat färdigställa detta!! Så i kväll blir det till att skiva väggarna det ska bli himla kul!

Kram kalas :P
Träningsvärken är inte någdig nu vill jag meddela !! Snön har gjort min rygg redigt öm om jag säger så::))) Men i morse var det ju massor av den vita varan igen så det var bara på det igen. Hunden och jag gick ut redan halv nio och skottade av gården så lagom till jag kom in vid halv tio så hade resten av familjen börjat att vakna till men det var på nätten ska jag säga Felicia prottesterade hejdlöst när vi deklarerade att det var frukost.... dessa tonåringar ;). Efter det så bar det av till stallet :) Vi red i hagen där var det så mycket snö att det var strax under hästarnas magar. Fabian red Kométa och dom tränade trav i lös snö vilket är väldigt bra eftersom hon "grisepassar" annars när vi rider henne på plant underlag utan motstånd nu var hon tvungen att trava och det är bra för då stärker hon de rätta muskleran för traven och vi hoppas att dom återstår när snön är borta. Själv red jag tindra och det gick jättebra, som jag berättade igår är snön en bromskloss för oss två  och det är bra! Josefin red Kló vilket gick bra det också! Hon tränade också trav och galopp pricis som mig! På måndag morgon ska vi åka till Sofia Kulla i Valbo och träna med Tindra och Derki, Fabian och Josefin delar på Dreki och jag rider Tindra. Jag ska träna på tölten :) Kommer att bli jättebra!

Nu ska vi fortsätta där uppe idag ska vi ev. skiva väggarna :) Jippi... nu händer det grejor!

Nu har vi ätit lunch i form av frittisar och hamisar!! Gott gott!!

Kram
Hon är underbar :)))))



Fasiken du stör mig i min skönhetsömn matte jag har ju sagt till att detta inte får ske...



Okej da vänder väl lite på mig :)

Sov gott!
Ja inte kunde jag göra så himla mycket där uppe heller för det krävdes en del förarbete av min älskade make!! men istället blev ´det en skön dusch och en ny fräschare header till bloggen som Flisan fick hjälpa mig att lägga ut :) tack gumman!
Den helt bygg galna äkta manen håller ännu på på ovanvåningen observera att klockan är halv tolv på natten och jag hör hur han grejar för fullt. Vi är till naturen två väldigt olika männskor när vi kommer till sovandet (även fast jag blivit en något kvällspiggare männíska efter det att jag börjat jobba skift:)) han är gärna uppe på nätterna och då sover jag mer än gärna och jag grejar gärna på morgonen och förmiddagen och då vill han helst inte göra något alls.... mer än att sova och ta det lungt, kroppen måste få vakna innan man gör något brukar han försvara sig med... Att jag sen knoppar in redan vid åtta på kvällen..... är väl inte jättepoppis...

nej nu ska jag fasiken gå och dra ner honom i sängen med mig och hunden tror jag!

Kram Kalas ;)



Hunden är lite trött om man säger så två och en halv timmes skottning och en halvtimmes promenad och diverse lek och träning inomhus med klickern och en massa folk då blir 6 månadersvalpar trötta och kryper ini sin bur!



Väggen som Fabian och jag isolerat idag det facket som är oisolerat sak vajen gå i så det fick vi lugna oss med nu sitter dock vajern där så nu kan jag fixa det!





Vajerfästet som dom kämpat med idag den vita är den gamla som ännu sitter kvar...



Vajern det kommer bli så himla bra med den i taket på vardagsrummet som kommer att bli där väggen står idag!



Här ska det bli tv spels hörna för barn/ungdomar och oss vuxna som har barna sinnet kvar!





ja den sista bilden är åt fel håll så vrid lite på huvudet  ;) Så ser man väggen mot trappen.

Kram

Nu ska jag upp och fortsätta :)

Ja då har man isolerat nästa yttervägg i stort sätt klart några fack gick inte att isolera för det skulle fixas med lite gamal el som ska bort! Vi har haft turen att haft svärfar och svärmor här som hjälp hela eftermiddagen så nu är ena vajern spänd och klar :) och jag och Fabian har som sagt var isolerat större delen av yttervägen! måste få säga att för attt aldrig ha isolerat för så gick det riktigt j****vla bra! med mycket god assistans av sonen då förstås! Just nu håller gubben på att svettsa de sista grejorna till den andra vajern möjligt att vi kan fixa den själv... vem vet...

Som tack för att svärmor och svärfar hjälpte till så bjöd jag på viltlax och potatis så mummsigt så ! Det är så himla trevligt att ha dom här på mat ibland :) Har nog en jäklar tur med mina svärföräldrar för bättre kan man nog inte ha!

Efter maten så var jag och Fabian ut med Gissa en sväng i snövädret. Det snöar fortfarande och vi har väl fått ytterligare någon dm... så det blir nog till att skotta i morgon med :( men så är det! Försöker tänka positivt att det är motion... men det hjälper inte alltid tyvärr!

Just nu ska jag fota lite på ovan våningen och lägga ut här på bloggen tänkte jag!

Skrivs snart igen bara fotona är tagna!

Kram
Ja ha då har vi gått in i ett nytt sekel:) Härligt med massa oskrivna härliga blad att fylla med liv! Igår fick vi en av yttervägarna isolerade så nu har vi bara 4 vägar kvar i ungarnas rum... Idag har jag skottat i 2 och ½ timme det föll nämligen närmare tre decimeter snö här igår och inatt och det snöar faktiskt ännu. När jag kom upp för baken så hade det kommit 3 cm där jag redan hade skottat så det kändes väl inte jättetacksamt att skotta men nu är det gjort och tack och lov för det eftersom det tydligen vill komma ännu mera av denna vita vara! Nu ska jag ut och leta mera vägg plast gubben har för sig att vi ska ha det någonstans så det blir till att leta... annars kan vi bara isolera och inte skiva väggarn.. lite trist för är väl skivorna där så kan man faktiskt börja spakla dom och det skulle vara najs... 

Vårat nyår var jättebra vi åt en tvårätters bestående av ryggbiff och jättgod sallad och en potatisgratäng till efter detta toppade vi våra magar med lite chokladmossu med krisp i :) Det var hur gott som helst! :))) Senar på kvällen blev det lite ost med kex även detta mycket gott och emellan detta så byggde vi gubben och Fabian var mest aktiva jag fixade med maten!

Nu ska vi snart fortsätta där uppe som sagt var gubben har fixat med grejer till vajarna så dom kommer nog på plats idag :)))

Nej nu blir det till att leta plast skriver mer senare idag!

Kram gott nytt år på er 2010 ska bli det bästa året hittils i mitt liv!