Ja nu har jag äntligen kommit fram till ett beslut i en fråga som jag grubblat på så himla länge och som tagit massor av energi av mig att fundera över. Känns aldrig bra när det beskedet man kommer fram till inte är positivt för alla men i detta läge måste jag vara ego och tänka på mig själv och mina närmaste.
Annars har det varit en väldigt rolig helg. I lördags hämtade jag mina nya glasögon och genast kändes allt mycket lättare vilken skillnad!! Allt vad ögon huvudvärk heter är borta =) Yesssss! Problemet var lätt löst dock något fattigare men vad göra det måste ju bli så! Efter det så kom Linda till mig och jag fixade hennes naglar! Oj oj vad lycklig hon var. Så himla kul och se när någon blir så nöjd!  I söndags blev det massa med matlagning så nu är hela frysen fylld med köttfärsås, lasange, korvstorganoff och pizza som jag sljsat upp typ som billys till mellan mål eller lunch i farten. Även Felicia fick med sig lite till Uppsala. Känns så bra när det ligger där klart och middagarna kan fixat snabbt på vardagarna! Och ja vissa ser att jag är duktig men det är ett ont måste också med laktosintolerans i varje hörn av huset så funkar inte halvfabrikat så himla bra här hemma. Visst någon gång ibland men då måste två av tre ta medicin och det gillar jag inte så då lagar jag mycket hellre från grunden och får maten helt okej för alla i huset. Sedan har jag ju även upptäckt hur kul det är att laga mat om man gör det från grunden och dessutom så himla mycket godare :)
Felicia hade även sin ridlektion igår och det blev en ute rit i strålande sol och glada ryttare och hästar gav några bocksprång från Litlamin och en förvånad Felicia med uttrycket blir det inte värre än så där så överlever jag ;) Det blir så med unghästar som har svårt att hålla glädjen i kroppen när man kommer ut, ingen elakhet utan bara sann pur glädje. Visst hon ska lära sig att kontrollera sig men det kommer jag lovar och som sagt var man har inga som helst problem att sitta kvar på ryggen så jag ser inget överhängande problem!
På kvällen så gjorde jag minna egna naglar som blev rosa glitter med svarta och vita streck! snyggt snyggt!
Som jag skrev vid ett tidigare tillfälle så skulle jag spara ut håret men redan då sa jag också får se hur länge det går.... och det gick nog bara till idag... nu börjar jag vela långt kort långt kort långt... fasiken vet inte alls.. Det är ju så himla skönt med kort  men även bekvämt när håret kommit ut i hästsvans längd men hur kul är den frisyren då men hästsvans jämt.... oj oj vad jag velar..... så himla likt mig ;)
nej nu ska det stora beslutet för mig meddelas till dom som är berörda....... fjärilar var det ja....
Kram
Då var det lördag, så himla skönt!  Igår på jobbet så valde jag att stor städa en av linerna det var lagom jobb en fredag kväll! SÅ nu har jag sanerat mina naglar som blir full i färg och cleaner och annat joxs... bra för gelé naglar nej men men vad gör man inte för att vara fin dom andra dagarna ;)
Vi han även köra fram lite ben men sedan var skiftet över, det gick riktigt fort!
Idag ska vi fara iväg till Valbo och jag ska hämta mina nya glasögon, det ska bli riktigt skönt att se ordentligt igen! Vi ska även på jeans jakt till Fabian... Felicia ska vi lämna i Andersberg hos en klasskompis så blir hon nöjd också!
Sedan ska vi även handla på Ica så våran kyl, frys och skafferiet slutar gapa så tomma...  Nej nu ska jag fixa lite här hemma sedan far vi!
Kram och ha en underbar lördag!
Denna vecka har vi haft sportlov här hemma och det har inneburit en massa stall och ridning och sedan en hel del umgänge med ungarna! Som sagt var en riktigt skön vecka.
På ridfronten så är det Ari som vi ridit och det går bättre och bättre men mer hispig häst än han ja det får man leta efter men det kommer att bli bra bara han får lite kött på benen. Han har ju gått på alvaret på Öland och strossat stora delar av sitt fyra-åriga liv och då blir det nog så att allt runt en blir farligt när man kommer ut på landet med diverse grejor som traktorer, bilar, galna ryttare och ja allt annat som kan vara farligt.... eller inte! Igår tog Fabian och jag även in Nykur och han fick sig en genomgång av pälsen. Han är så himla härlig när jag krattsar hovarna på han så lägger han mulen på min rygg och gruffar lite och säger typ "fattar du inte att man tappar balansen när du snor mina ben på det där sättet" Samtidigt som han myser väldigt när man pysslar med honom och gillar uppmärksamheten han får då. Vi han även en rymning av Litlamin innan denna dag tog slut. Som tur var så var vi i närheten och hon och dom andra två damerna i hagen ville ut på äventyr men allt löste sig på absolut bästa sätt! Tur Josefin har all erfarenhet som hon har  och fixar till det lugnt och metodiskt!
Idag har gubben jobbat extra så jag fick skjutsa honom i morse och efter det så har jag bakat och rensat papper. Får ni också en massa papper som man inte orkar sortera in på en gång utan tänker tar det sedan.... eller hur ;) not. Men nu är alla papper där dom ska vara sorterat och klart! Himla skönt. Sedan blev det in med ved och nu lagar ungarna lunch medans jag sitter här! Sedan väntar ända arbetsskiftet denna vecka och i morgon ska vi hämta mina nya glasögon och handla jeans till Fabian! Så Valbo ska få sig ett besök av oss! Ska bli trevligt.
Nej nu ska jag duka, så vi får i oss lite kyckling ris och currysås! Mummmmms =)
Kram hela dan <3
fick i veckan höra "stop sluta var så himla positiv, detta kan ju gå åt helvete rent ut sagt" Visst kan saker sluta med en ende av förskräkelse men varför fundera på detta faktum när det finns ett annat sätt att se saken på nämligen att allt kommer att gå bra även om det är kämpigt just nu.  Visst ska man vara realist också men munnen orden kom ifrån känner inte mig ett dug har bara jobbat med mig i några få skift och dessutom just fått tillbaka ett jobb visst inte samma lugna jobb som tidigare men ändå ett jobb och där med en lön borde man inte vara "lite" glad och tacksam då??? Själv är jag glad varje dag jag har mitt "fasta" jobb att gå till, jag får lön, kan betala räkningarna och ge mina barn  en bra uppväxt med bra förutsättningar för det vuxna livet kan även ha lite guldkant på vardagen. Jag är himla tacksam över detta! I detta fall gällde det jobb grejor men har även möt detta i vardagen i övrigt folk har as svårt att se det positiva i saker och ting, visst jag har en "tung ryggsäck" om man kanske gämför med andra men jag väljer att se att jag blivit stark som kvinna och människa av dessa upplevelser och händelser som hänt i mina unga år (före 20). Skulle kunna gräva ner mig och tycka as synd om mig själv och det jag upplevt men välj att inte bli bitter utan se det som att jag kommer inte göra om de misstagen som de vuxna i min omgivning gjorde när jag var liten och skör, självklart har jag även gjort egna misstag och försöker verkligen lära mig av dom! ett exempel tänk först prata sedan.... svårt men jag blir bättre och bättre tro mig även fast ni tycker jag öppnar munnen och lägger mig i ialla läggen så är det få läggen nu i jämförelse med förr.... ja herre gud tänk vad ofta jag fick ångra mig då ;) Men visst fick även en hel del uträttat! Ung orädd och tuff.... eller dum hur man nu vill se det. Jag vill dock inte ha något ogjort! Hade för ganska många år sedan en chef som var helt underbar och hon gillade mig hon lärde mig så himla mycket! Den kvinnan har gått jättelångt idag och hon är en stor förebild för mig. Den egenskapen hon har som jag uppskattar henne väldigt högt för är att hon är helt Ärlig i det hon säger och har hon inget svar på det man frågar eller diskuterar så tar hon reda på och meddelar sedan svaret, Nej är nej och Ja är ja och det kan man som sagt var lita på annars fick man alltid ett "jag kan inte svara just nu men om du lugnar dig lite så kommer jag att återkomma med ett svar" Och det gjorde hon alltid och gick det för lång tid så meddelade hon även detta att det dröjer jag har inte fått mitt eget svar ännu om hon behövde fråga någon högre upp än henne! Helt enkelt raka rör inget knussel! Love her!

Många chefer idag är så djävla fega rent ut sagt! Vågar varken säga bä eller bu och kollektiv bestraffning är mer vanna än undantag! man vågar sällan ta en konflikt och skulle aldrig säga att en anställd har rätt... fören efter några veckor eller månader då heter det oftast hummmmm vi har tänkt lite kanske vi skulle göra så här..... Istället för vi har fått ett förslag som låter så här vad tycker ni andra! Alltså en dialog istället för en monolog.

Nu låter det som jag inte har någon som helst respekt för mina chefer men det har jag en stor resptekt men jag önskar att dom kunde stå lite mer för dom beslut som dom tar och förklarar för oss så vi slipper spekulera vilket självklart är helt frivilligt men det sker och man åker med i diskutionerna kring kaffekoppen väldigt lätt och det är svårt att stå neutral när man har åsikter! Även fast jag många gånger bara sitter och lyssnar och tar in vad andra säger och väger för mot emot vilket jag tycker är roligt. Trisst bara att de flesta åsikter är negativa och att man har svårt att se hur man ska lösa saken istället. Bara för man är så himla fokuserad på felet iställt för möjligheterna!

Så det jag funderar på är är jag för positiv i mitt tänkande eller åtminstone varför ser många saker och ting i en nyans av mörkgrått på väg till svart för.... Jag vill att alla ska tänka lösning istället för problem men hur lyckas men med detta... väldigt svårt tror jag för det tycker jag själv att det är men alla kan ju iallafall försöka eller hur?

Nej nu ska jag ladda för att laga lite middag och sedan jobba 12 timmars natt =)

Kram
Då har livet återvänt i sin normala form till min kropp igen då =) Helt underbart måste jag säga. Nu har jag fått i mig lite frukost så nu tänker jag göra ett av dessa måsten som hör till att bo på landet och ha stort hus och en filosofi om att värma upp det så billigt som möjligt ;) Ut och köra in ved! Fixar kroppen det så kan jag absolut jobba! Sedan vet jag inte alls vad jag ska hitta på idag men jag lär knappas bli sysslolös i alla fall!
Idag har Felicia ridlektion men det är Angelicas föräldrar som kör efter som vi skulle jobba och ja det ska jag ju göra men har ju inte jobbat i natt så jag är vaken. Men jag tänkte passa på att laga middag under tiden hon är i stallet.
I morgon tänker jag åka ut och om inte rida så åtminstone pussa lite på lilla prinsen!
Nej nu ska frukosten röjas och sedan på med vintermunderingen och ut!
Kram
Det har vänt! Ingen feber alls idag! trotts att jag både duschat och faktiskt tvättat lite med andra ord åtminstone hängt upp några maskiner på tork! till och med aptiten börjar komma tillbaka och det är så himla skönt jag som är ett riktigt matvrak i vanliga fall. När jag inte äter då är det något som är riktgt fel vill jag lova. Men som sagt var nu har aptiten återvänt och med det lite magont men det är inget jag lider av i soffan eller som det är just nu i fotöljen med gubbens dator på låren. När katten är borta så dansar råttorna på borden med andra ord jag kidnappade hans bärbara dator när han åkte till jobbet! Som jag känner nu så blir det nog jobb i morgon natt för sedan väntar lite semester till fredagen då vi gör en eftermiddag och sedan ledig helg! Ska bli skönt att vara hemma med barnen som har sport lov denna vecka!  Det blir nog en hel del stall och hästar denna vecka har nästan abstinens efter lite hästskit under naglarna! Ja jag är en riktig lant lolla till hundra procent och dessutom stolt över det. Visst det är kul att klä upp sig och göra sig snygg men inget går upp emot att dra på sig ridbrallorna och en härlig varm tröja och på med mössa och vantar och regäla skor och sedan bär det av till stallet! Hästarna skiter fulständigt i hur jag ser ut ;) de gillar mig iallafall. Och jag älskar ju dessutom dom helt vilkorslöst!

Tror till och med hunden har insett att jag börjar bli frisk för hon har lämnat mig i soffan helt allena för att mysa ner sig i min säng istället för mitt sällskap uppe i soffan. hon har inte svikigt mig på hela veckan utan troget legat i soffa med mig och haft koll så länge jag inte jobbat! Lojalitet ja deftentift! Härlig ja absolut!

I kväll blir det melodifestival och ja sedan vet jag inte men såg att det gick en film på trean så det är möjligt att jag och ungdomarna hamnar där vem vet! Behöver vara uppe ett tag i natt så jag får rätt ryttm för morgondagens nattskift!

Skönt att börja hitta tillbaka till livet igen!

Puss och Kram

Min absolut värsta vecka! Men nu har det förhoppningsvis vänt.. Första dagen som feberfri sedan i måndags, har dessvärre jobbat mån till tors pga att jag måste ha läkarintyg från dag ett då jag varit sjukskriven för många gånger förra året... Men sådana är reglerna synd bara att fel personer straffas och dom man vill komma åt kommer undan ändå:( ganska trist facit. Men jag tror på samtalet och att våga ta fajten !! Ja ja igår ringde jag företagshälsan och oj vad tillmötesgående dom var underbara människor! Så min underbara make fick skjutsa mig till söderfors och läkaren tittade på mig och säger ja om någon tror att du inte är risig så vet inte jag och du att jobba med feber det är bara dårar som gör. Så det var bara åka hem med läkarintyget och bädda ner sig i soffan. När jag vaknade så var jag bra nära feberfri så nu blir det lugn och ro minst en dag till och ett jätte hopp om att febern är besegrad. Enligt läkarn ska man inte ha 40 grader och vara på benen när man är 38 år men men.. Jag jobbade med 39,5 i feber och det gick det med !! Envis jag... Ja ja jag är väl det! Men samtidigt är jag rädd om livet och gäller det gubben eller barnen så bäddar jag kvickt ner dom i sängen bara dom nyser ;) nej nu blir det skidor på tv och lata dagar..... Kram

Ja oj vad tiden går men med en stark känsla av att jag inte blir ett dug äldre trotts att jag snart fyller år ;) Så med den händelsen i bak huvudet och att det kommer lite folk och vänner till mig på Lördag så har jag bakat lite. Och i år så provade jag lite nya grejor... gillar ju utmaning så det blev arracsbollar, damsugare.. , och en rocky road Brownies  vet dock inte riktigt med den sista om den blev bra men jag hoppas den ska gå att ta med till jobbet men har glasyren inte stelnat så blir det lite svårt... :( Hoppas hoppas. Gott ser det ut iallafall!
Ja det blir nog gott detta tills på lördag.
Inom ridningen så fortsätter jag rida Gustur och det går så himla bra! Alla som rider vet när den känslan finns man är liksom ett med hästen och allt flyter bara på i ridningen! jag är så himla tacksam att Anita gav Josefin förtroendet att ha honom hos sig! Nu återstår bara att se om han kan lära "tölt idioten" jag med andra ord att tölta för han kan det är det ingen tvekan om för han gör det när jag gör rätt så nu återstår det till att träna för denna ryttare! Allt annat funkar så himla bra! tror jag ska "lura" Fia att mäta honom nästa gång vi tar in honom är liksom lite nyfiken på hur hög han är. För stor det är han det är så pass så vi anser att Litlamin blivit liten och då är man stor!
Igår var Josefin och Gulliver och jag och Nykur ut och gick en sväng i Sätra i det helt ljuvliga vädret som kung bore bjöd på. Mycket mycket trevligt och Lilla Prinsen lär sig nya saker hela tiden det är himla spännande detta att göra en resa med en Fölunge och se vad som händer. Han lär sig massor men även jag en himla massa undra vem av oss som lär sig mest? Skulle nästan gissa på ägaren :)
Nej nu blir det sveriges värsta bilförare!
och sedan nattskift!
Kram
Idag startade jag med två nagelkunder trevligt trevligt! När detta var klart så blev det lite snabb lunch och sedan hade Felicia sin första ridlektion hos Josefin. Allt gick jättebra bara mamman inte lägger sig i så mycket så kommer det gå ännu bättre! Vädret var helt underbart med en massa sol och härligt på alla sätt och viss :D Väl hemma blev det middag och sedan for Felicia hem och jag bakade lite matbröd inför veckan!
Efter det vart det veckans måste SOLSIDAN jag älskar den serien!!! Så himla bra. Han även få iväg några mail som jag behövt få iväg ang min fot men nu ska jag nog få ordning på alla papper! Bra bra. I morgon ska jag fixa några andra saker som ligger över mig men det löser sig.
Idag har jag Fabian hemma han har haft huvudvärk hela helgen och är kraftigt förkyld så nu ska han vara hemma och kurrera sig så han kan åka till Romme Alpin på onsdag med skolan. Slalom står på Menyn :D Ska bli himla kul att höra vad han mins av hur man åker och vad han tycker om det nu när han blivit lite större. Nu väntar en hundpromis och sedan ska jag till stallet och idag ska jag rida Gustur ska bli himla kul, ser verkligen fram emot detta!
Kram Kram
Ps är någon intresserad av att få naglarna gjorda så hör av er!
Snart vår ååååå vad jag längtar!!
Ja just så var känslan när jag satt på Gustur för första gången idag. Helt lycklig och helt förälskad =) Detta är en häst helt i min smak en massa jävlar anamma kommer att behövas men ja jag vet inte riktigt vad jag ska säga han är liksom bara klockren för mig!! Han är stor (störst i stallet ca 148-150 cm hög) han är svart han är envis men ändå följsam ja detta kan bli så jävla bra!! Ursäkta alla svordomar men vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig annars!! Taskigt ordförråd ja!
Idag startade vi dagen med att städa klart huset =) skönt när det är klart. Sedan fixade gubben med våran bil som har haft hål i avgassystemet en läääääängre tid men nu är det åtgärdat så skönt att åter igen åka en hyfsat tyst bil!! Under tiden var jag i stallet och vi red ut på Kometa , Dreki och Litlamin Josefin´s kompis Anna-Karin följde med och skulle rida Litlamin som ska vara tvär säker... men inte idag :( Hon har fan visat alla sina dåliga sidor bockat sparkat bakut ja det var allt möjligt allt utom att springa ifrån ryttaren tror jag. Hur som helst så tog jag över och åkte berg och dalbana ett tag men sedan blev det skritt hem! Funderar på om hon är på väg in i brunst men det ska fasiken inte spela någon roll hon ska vackert sköta sig! Så nu blir det lite hårdare tag där så hon sätts lite på plats och lär sig att hålla alla fyra hovarna lagom högt från marken och bara när vi begär det! När vi ridit klart så blev det som sagt var en liten tur på Gustur för att känna lite på honom och ja vad säger man alla pusselbitarna föll på plats tror jag!
Just glömde nämna att Nykur har sprängt en grind idag när vi var ut med honom till hagen! Han är en riktigt ar kung denna lilla fölis... Som tur vara så var det "bara" Grinden som delar av hagen så han var kvar i hagen men den blev lite större.. som om den inte skulle vara stor nog... När vi kom tillbaka från ridturen så har Gulliver och Nykur lekt så intensivt så dom är helt genom svettiga ja får dom inte muskler av detta så vet e sjutton om dom får några ;) Ja eftersom det inte funkar så där jättebra med Gustur och Ari så får Nykur gå med Josefins hingst Gulliver ett tag och då även med Dreki eftersom detta funkar fint och dom tre verkade idag ha trevligt i hagen vilket är huvudsaken. Något är det med Ari som bara ska försvara allt och alla så fort det kommer en tredje part med i hagen.. ja det kommer att lösa sig det är jag helt övertygad om men när det är en annan femma!
Väl hemma igen efter nästan 5 timmar i stallet så blev det hemlagad pizza med fläskfilé på gott gott gott!
Så nu är det slötajm och sedan lite melodifestival med La familja =)
puss och kram hela dan!!!
Ja det är ett uttryck som en blivande kollega myntade de dagar vi var nya på Kadax och jag skulle jobba 16 timmar rakt av. Och nu har jag satt mig i den sittsen igen! Men det kommer att gå bra bara jag är där så brukar tiden rulla på som bara den! Jag börjar kl 14 och kliver av 06 i morgon bitti! Men jag kommer jobba med en massa härliga ungdomar så det blir nog livat misstänker jag, dom är himla duktiga våra ungdomar på jobbet. när jag var i deras ålder så jobbade jag också men minns inte att jag var lika aktiv och ville lära mig lika mycket som dom gör vilket är väldigt positivt! Ja roligt är det iallafall och med vårat jobb så måste man liva upp det hela lite så tiden rinner på för det går att göra det väldigt tråkigt om man vill! Ja menar hur kul låter det att stoppa in ben i ena änden och plocka av dom i andra och sedan ska skiten målas en gång till och så ytterligare en gång till och så ytterligare en gång Sedan är det klart! Men i em/natt ska vi måla Sjövik´s dörrar så då går det sakta dessutom! Men vi ska nog lyckas liva upp tillvaron!
I går blev det dubbla ridpass först hos Josefin <3 på Litlamin på volten och på Kvällen så vart det ridlektion på Älvkarleby ridklubb där jag red Lightning en helt underbar häst! Vi mark arbetade och jag fick en väldans massa bra tips på övningar med mig hem till just Litlamin som är som att rida ett godståg när det gäller att svänga men hon är ändå helt ljuvlig som häst! Igår startade Josefins Ridskola jag hoppas allt gick bra men jag lär ju få höra på fredag ;)
Nej nu ska jag ta voven och ta en promis i denna halka, just nu består vägarna av is med vatten på inte rikitgt det optimala underlaget men med brådd ska det nog gå!
Kram
Ja då är det meningen att stallet ska utökas igen då med ytterligare en svart kille =) Han kommer dela hage med Ari och min lilla prins om allt går som det ska! han ska landa i stallet på fredag och det ska bli så himla spännande att se vad detta kan bli för något !!
Idag red Josefin och ut på Kometa och Litlamin en härlig tur i reflexernas tecken! så himla skönt att skritta runt på vägarna och bara prata en massa goja och en del vettiga saker. Älskar dessa turer!
Väl hemma var planen att vi skulle åka till valbo och jag skulle kolla upp mina ögon för jag går med huvudvärk så fort jag kollar på tv eller sätter mig vid datorn så det är nog höglägge att skaffa lite nya hjälpmedel till ögonen. Som tur var så ringde jag först och opps ingen tid idag men har bokat en på fredag så nu ska jag råda bot på detta! Ska faktiskt bli riktigt kul med lite nytt =) Håller ju även på att spara ut lite längd på håret så till sommaren är det nog lite längre iallafall ...humm om jag nu står ut med att vänta på längden och inte hinner klippa av det, man vet ju aldrig ;)
Nej nu ska jag ladda för nattskift på jobbet och greja lite här hemma! Ska dessutom laga en nagel som jag lyckades hamra på i natt! Smart NEJ men så är det ibland! Bäst är det iallafall att fixa till det så den inte går av helt. Skulle inte klara mig utan mina naglar så är det bara!
Lilla hjärtat vill gärna vara riktigt nära, och då även när man fotar... kanske inte det optimala direkt om man vill ha helfigurs bilder ;)
varför vara ren när matte just borstat mig... nej ner i morsans hö bara!
Ari är valacken som Nykur och Gustur ska gå med i fortsättningen just nu är även Kometa i hagen men på Fredag är det slut med det och Nykur ska vänjas av på allvar! Det ska bli så spännande att se hur det kommer att gå!
Nej nu får det bli nagel lagning och sedan lat kväll!
Kram
P.S Jag vet att det är mycket häst just nu!!