Ja i väntan på att badrummet ska bli ledigt så hamnar jag framför datorn och då slog det mig att fasiken har inte bloggat på några dagar så nu är det dags :)
I måndags hade jag tagtråd i halsen, var länge sedan jag hade så himla ont i halsen men jag jobbade på. Sedan kom underbara Frida och sa att hon kunde ta min tisdag. Yes tänkte jag då slipper jag sjukskriva mig för jag var ledig onsdag och torsdag och det kan jag säga var tur det för tisdagen var inte kul helt slut och tvär förkyld och en j****a hosta som var från tårna och till sista hårstrået på huvudet :( Vi åkte till stan och fönstershoppade lite för att slå ihjäl tid men inte änns det var roligt utan bra så där... väl hemma så blev det två filmer i soffan med Flisan <3 Sedan en natt's sömn och där efter så....
Åkte vi till Huddik och min härliga underbara bror Martin med Familj! Sedan var även min andra lillebror Pär där och hälsade på så det blev en syskon dag =) Vi hade det hur mysigt som helst! Dom har det bästa av lantställen man kan önska sig och bara dom får sätta sin egen prägel på det så kommer det bli så himla bra!
Fabian, Filip Ullis och lille Hugo på deras brygga. Filip skulle tvättas av lite... Gick helt förträffligt.
Filip och Hugo vid pappas fyrhjuling =) Stolta som få!
Oj en bild på oss vuxna och gissa vad vi gör då... jo äter så klart =) Gott värre var det=)
Ett helt underbart smultron ställe i Hälsingland!
Idag har jaq varit till stallet och hållt på med hästen min och efter det så blev det städning av huset eftersom det mest regnat hela långa dagen... trist men helt nödvändigt både med regn och städning! Nu är det gjort och  fint och snyggt inför helgen. Efter det så blev det lite bakninga av matbröd det blev två tekakor i långpanna vilka går både snabbt och är ur enkla att göra . När dessa var gräddade blev det lite gott kvälls fika med te och nybakat. Till min stora både lycka och olycka så börjar det bli mörkt om kvällarna så lamporna åker på framåt halv tio och vi tände ljus när vi fikade. Både mysigt men samtidigt så sorgligt nu börjar mörkret inta denna del av världen igen. Men som den höst människa jag är så är det mestadels lycka jag känner när ljusen åker fram och mys faktorn är hur hög som helst! För övrigt så mår jag mycket mycket bättre idag bara en j********la hosta som stör mig men det blir inga som helst problem att jobba i morgon! Yes och det kan jag nog tacka Frida för för tackvare att jag kunde vila när det var som värst så tror jag jag kortade ner sjukdoms förloppet avsevärt!
Nej nu är tydligen duschen ledig så mars pankaka i väg till denna <3
Hugo mitt lilla härliga brors barn =) Du är helt underbar!
Fick ett så himla roligt samtal för en liten stund sedan och det var att Josefin köpt en liten skit häst i form av en Shettlandsponny vid tilltals namn Max! Ska bli så himla kul att träffa honom i kväll vid ridspecials avslutningen. Hon har länge pratat om en shettis och nu hade rätt häst kommit i hennes väg så då slog hon till =) Vilket jag tok gillar!
Idag har jag mest farit fram och tillbaka i bilen tycker jag, Har skjutsat Fabian till golfen och hämtat upp honom, sedan har det blivit en hel del tvättat också. Det har blivit lite eftersatt eftersom jag har jobbat i sju dagar i sträck vilket inte alls var meningen men vårt Karlholms Konsum fick lite trassligt i torsdags så då hjälpte jag dom lite. Hur som har extra arbetet gjort att jag kunnat tagit bort en dag före vår resa och det tror jag inte alls är så tokigt :)
Sedan har jag även fått ett besked om högskolan så nu ska bara ett beslut fattas ;) Eller är det redan fattat ;) hur som så kommer allt bli skitbra i slut ändan av denna historia <3
Mannen min har fått semester vilket han är välförtjänt av och då ställer han sig och klyver ved! Han är helt enkelt skit duktig =) Men snart får han riktig semester på Cypern! Vi längtar som tokiga efter dessa veckor, men snart mycket snart är vi där!
Nej nu ska jag dona lite här hemma före stallet!
Kram
Oj denna vecka blev en riktig arbetsvecka, jag startade i fredags och min första lediga dag blir på torsdag.... Så det kan bli då ;) Ja ja ska inte klaga nu är det bara 18 dagar kvar till semestern.. hur jag längtar och det borde innebära typ 11 arbetsdagar om jag inte är helt fel. Sedan kommer ett avgörande på fredag oj ja det händer verkligen grejor runt mig just nu och jag gillart!  Tyvärr gillar inte min mage allt jobb men det finns det medicin emot när det bara är kortare perioder om en vecka. Annars hade jag garanterat dragit i handbromsen för länge sedan =) med andra ord inte tagit åt mig så mycket jobb! Nej nu ska jag åka och jobba lite =)
Puss och Kram hela dan!
Och du glöm inte att du är unik och värdefull =)
Kom upp även denna morgon och av verkade 4,29 km joggning och sedan lite styrka med egen kroppsvikt och hör och häpna jag har hittat mina gamla hantlar så idag blev det även lite armar =) Älskar att forma min kropp, ser den lite som modell lera att skulptera med. Gillar när jag känner och ser hur det händer grejor. I min värld är muskler i lagom mängd snyggt som sjutton men det får absolut inte bli för mycket av den varan heller. Man lever ju i landet lagom... Men det ska väl till läggas att idag var det hyfsat tunga ben som tog mig fram på grusvägen men jag gjorde det =)
Nej nu ska jag duscha och ta en god frukost på altanen som uppladdning för att jobba till halv nio i kväll. Njut nu av denna underbara dag av sol och bad. Det hade jag gjort om jag varit ledig!
Puss och kram hela dan!
Mina underbara unga vuxna <3
Härligt med Fredagar, för mig är det veckans bästa dag på något sätt spelar faktiskt ingen roll att jag alltid jobbar då. Huset är nystädat maten oftast klar när jag kommer hem och sedan njuter oftast gubben och jag av att bara vara denna kväll. just denna del av året så är det oftast ute på altanen med var sin tidning eller bok och bara vara. Det är ett helt perfekt sätt att varva ner på och bara samla ny härlig energi på endera för de uppgifterna men tänker ta sig ann på sin lediga helg eller inför att jobba hela helgen.
Just denna helg är ju en jobbar helg så man vet absolut vad man ska ta sig för och göra om jag säger så ;) Gubben har nätter och jag jobbar ju hela dagarna. Så vi ses bara en stund på morgonsidan. Men herre gud vad gör det vi har massor av tid andra dagar ;) (men egentligen är det skit trist att inte träffas, vilket är en ganska härlig känsla efter nästan 20 år tillsammans. Att man inte får nog av den andres närvaro). Nej nu ska jag rast hunden och sedan kramar jag kudden för att ladda inför i morgon.
Okej nu ska här komma´s i form :) har lagt av mig genom det nya jobbet tagit en hel del tid i anspråk vilket är helt naturligt men nu har jag nästan landat och då innebär det också att jag hinner träna :) Yippi. Visst jag har tränat tidigare också men inte kontinuerligt utan bara när jag absolut hunnit och känt att det varit nödvändigt för att tömma hjärnan lite =). Nu ska jag jogga varannan dag det har jag bestämt oavkortat väder, visst spöregnar det så kommer turen bli kortare men jag ska jogga iallafall!  Så idag blev första turen av 4 sköna kilometrar före frukost! Bra där Annika ;) Efteråt blev det lite styrka med egen kroppsvikt och där efter duschen och en skön frukost framför datorn och här sitter jag nu med kaffet och skriver till er! Snart är det dags att börja på helg jobbet för denna gång. Tråkigt nog jobbar inte en av mina kära kollegor utan hon är ute och tränar sin hund ;) Hummm kunde hon inte tagit min också..*fniss* *fniss*. Hoppas hon har en  underbar helg med sina hundisar och vänner!
Idag åker även Fabian iväg med Min kära bror Martin och hans son Filip för att ha grabbhelg uppe i Huddik =) Mycket trevligt tycker jag!
Har funderat mycket sista tiden på hur stark tanken och inställningen´s kraft är till saker och ting är som man gör är! Tycker det är skithäftigt att min inställning till hur mitt ridpass ska bli är helt avgörande för resultatet eller när man ska träna tillexempel känner man sig låg så blir det inte mycket gjort men känner man sig peppad och taggad så blir det jättebra! Tisdagens ridspecial är ett sådant exempel ett bra ridpass har förändrat massor vill jag lova, jag och Litlamin hade kört fast lite mest jag. tyckte inte jag kom någon vart alls med henne och det var absolut inte hennes fel! Utan jag var helt enkelt inte motiverad att träna utan det jag behövde av henne var att hämta kraft till mitt övriga liv och det gav hon mig genom att vi gjorde det vi var bra på men ingen utveckling. För den sakens skull så var det inga tråkiga ridpass men inget pass där man levde på adrenalinet efteråt heller, utan bara sköna ridturer som gav styrka och kraft. Visst det är möjligt att både häst och jag hade det behovet just då men det är så jäklar häftigt när det släpper och man lär sig en massa nya saker och då blir fokuserad och passionerad i det man gör =) Älskar den känslan som kommer med adrenalinet som pumpar runt i kroppen då! Lika idag när jag har tagit ett beslut om träning jäklar vad det går bra då =) Visst det kommer att komma nergångar flera gånger om men just nu rider jag på vågen av framgång... och försöker memorera känslan så jag kan plocka fram den när det är just nergångar så hålen av svärta blir mindre djupa ;) Detta resonemang har jag med mig i allt jag gör och det är väl därför jag har så svårt för folk som bara ser smärta och svärta i allt som dom ska företa sig och inte ser förbättringarna och dessutom många gånger vill få det till att andra ska lösa deras problem... Nej tack man är herre över sig själv och sitt liv sedan gör man val av olika slag i olika vägskäl i livet =) och hittills är jag nöjd med mina val så här i efterhand vad som komma skall vet ingen och det är jag lyckligt ovetande om <3. Nej nu väntar lite jobb <3
Hoppas ni får en underbar helg om jag inte hinner skriva men det hoppas jag att jag kommer hinna =)
Kram hela dagen lång
Felicia och kusin Filip julen 2004 båda var då små nu är dom härliga ungar/småvuxna
Okej dagen började med lite snygga tånaglar! lägger även gelé på dessa under sommaren för då slipas inte nagelacket bort utan färgen består i minst 4 veckor smidigt som fasiken =) Så nu är tåfisarna ljusrosa och inför Cypern blir det garanterat en ny snygg färg. Sedan frulle med la familja och oppps vi kom på att vi måste köpa present till bästa kusinerna eftersom Fabian ska med morbror Martin till deras lantställe i Huddik över helgen och fiska och umgås med Filip ;) Så sagt och gjort blev det en tur till Valbo och shoppa lite presenter =) När vi ändå var där så köpte jag nya kalenderblad till min Filofax som legat nere lite under något halvår och oj då hade kalendern tagit slut nu när jag vill börja använda den igen. Får en sådan härlig känsla när jag uppdaterar min handskrivna kalender visst min mobil är också full av all nödvändig info i den kalendern men jag gillar fortfarande att skriva upp allt och sedan spara dom i min lilla låda för ändamålet.
Väl hemma igen och skickat gubben min till jobbet så blev det bad av Nykur i stallet och han sköte sig perfekt och det hade jag absolut inte förväntat mig utan jag hade ställt in siktet på en kamp mellan mig vattenslangen och hästen men allt gick lugnt och sansat till =) En mycket nöjd hästägare idag! Efter detta så verkade Josefin Mattur för första gången och där var det lite mer kamp men det är inget konstigt alls han är ju alldeles färsk och har dålig balans. Sedan fick Tindra sig en lite omgång med borsten och rent täcke!
Väl hemma igen så blev det middag och middagsleverans till Gubben min <3 Och även ett besök på min gamla arbetsplats och träffa gamla kollegor =) Riktigt roligt!
När jag landat Hemma igen så gick jag lös på städningen och nu är huset i toppskick igen Så himla skönt att få det gjort på torsdagskvällen. I helgen väntar jobb för oss båda och då är det himla skönt att ha det snyggt när man kommer hem!
Ja då har jag varit till underbara Jessica och klipp och färgat håret då! Hon är helt klart bäst! Lyssnar och gör som man vill men på sitt sätt i bara positiv bemärkelse ;) Helt klart bäst! Nu ska jag fixa så jag kan vara med på hennes VIP kväll också ska bli himla trevligt tycker jag! Fabian har just blivit påmind om sitt uppdrag för dag så just nu står han och klyver ved men innan det försökte han få skjuts till Golfklubben HUmmm lite uträknat kanske ;)
Nej nu ska jag röja av lite här hemma och sedan hjälpa Fabian lite!
Puss Puss
Ja som vanligt så går mitt liv i väldigt många knyck... men jag trivs som fisken i vattnet! Synd bara att vädret fullkomligen skiter i att det är sommar... Visst vi hade tre riktigt finna dagar i förra veckan men jag vill ha sådant väder länge länge. Då laddar jag om mina batterier till max =) Men men snart får jag åtminstone två veckor av sol och bad med min härliga familj =)
Bästa mannen i världen väntar på nya äventyr på cypern sist vi var där!!
Jag är en list människa, jag skriver helt enkelt listor om allt. Så nu har listorna för denna resa börjat tillverkas.. en ganska kul grej. Minns när vi skulle gifta oss då vill jag lova att det var många listor ;) Men sedan blev den dagen just som vi ville ha den också inget bortglömt och allt flöt på just som vi ville ha det! Så inget ont om listor.  Synd bara att man inte sparat alla hade kunnat vara riktigt rolig läsning då det även brukar bli små koments lite överallt på dom typ glöm inte detta as viktigt osv.. ;)
Idag står det klippning på listan av mitt hår möjligen lite färg också vi får se vad Jessica hittar på =) Efter det vet jag inte men tror jag ska klyva lite ved om det inte regnar och sedan är det Ridspecial med Bästa Josefin i kväll ÅÅÅÅ vad jag längtar. När jag red Litlamin i söndags så gick allt riktigt bra, lite skit under mig i häst form och lite skit bakom spakarna men över lag så gick det riktigt bra. Jag längtar massor tills om två år då jag kan börja med Nykur det ska bli så himla spännande och Josefin påstår att han kommer att bli enklare en Litlamin så jag hoppas hon har rätt =)
Full i bus svar ja! Mitt lilla go hjärta som just nu går på bete med Gustur<3
Nej nu ska här fixas lite innan jag fara iväg!
Puss och kram hela dan!
Ja i helgen blev det en del ved och ändå är inte allt klart och detta borde vara klart för lännnnnng sedan. Hummm hur blev det så. Jo vi prioriterade roligare saker ;) Så nu får vi vackert bitta i det sura äpplet och ta tag i saken. Så hela lördagen gick åt till veden och halva söndagen för sedan kom regnet... Då gick vi helt enkelt in istället och kollade lite på vårt semester mål detta år (och flera andra år) Cypern och vad vi kunnas hitta på där om si så där en 27 dagar :) Det är bara konstatera att alla längtar som galna efter att få komma iväg och tror även att alla har ett jättestort behov av att komma iväg och att bara vara. Just för att ladda om inför det som ska göras i höst på alla håll och kanter. Även fast just denna höst känns som att den kan bli ovanligt bra kan inte förklara varför men jag känner bara så. Vilket är väldigt skönt, visst finns det några små ororsmoln men jag tror att det kommer lösa sig på absolut bästa sätt i sinnom tid! Som den sanna optimist man är!
Ikväll ska jag till stallet en sväng och om vi inte rider så ska jag ta hand om lilleman en sväng tänkte jag. Just nu går han på bete med Gustur så jag får ta med grejorna ut till hagen men detta är inget problem alls =)
I veckan hade jag turen att vara ledig i tre härliga dagar och prickade helt tok rätt vad gäller väder så det blev en hel del tid i poolen och solen vilket jag tok gillar =) Känner att jag fick ladda om ordentligt efter en minst sagt hektisk helg på jobbet =( Tur man har en förstående familj ibland! Men allt blev som sagt var bra tillslut iallafall och det är ju inte fler storhelger förrän i slutet av oktober nu så blir det bra helger på jobbet =)
Pär och Åsa var här på Middsommar och med sig hade dom söta Emma som är syskonbarn till Åsa. Svärmor och Svärfar var också här och vi grillade och hade det allmänt mysigt trotts ett lätt kylslaget väder men ute ska man ju vara när det är middsommar så på med varma kläder och trottsade kylan det gjorde vi och som sagt var hade det hur trevligt och mysigt som helst :) På lördagen väntade jobbet för min del och för Pär, Åsa och Emma en resa upp till Piteå där Emma bor och Pär och Åsa ska vara på Semester härligt! Hoppas dom får underbara veckor där uppe.
På Tisdags kvällarna har Fabian och Jag ridspecial hos Josefin nu i tre veckor vilket är fruktansvärt lärorikt. Jag rider Litlamin och Fabian rider Kométa och vi ska då lära oss att tölta på ett så skonsamt sätt som möjligt för hästen. Det är hur kul som helst och Josefin är hur duktig som helst på att lära ut så om två veckor så tror jag nästan att jag kan fixa detta ;) För för hästen´s del är det nog absolut inga problem utan det är skiten bakom spakarna som tjallar lite minst sagt! Var även ut och red lite i torsdagskväll vilket var hur mysigt som helst!
Puss och Kram hela dagen