Ja då är det officiellt vår då :-) Härligt! Har i några dagar grejat mycket i stallet med byten av hagar och där igenom och stängslat lite men det tar på tur att vädret har varit det bästa. Idag skulle Felicia hoppträna lite, hon körde de lägre höjden och gjorde grovjobbet och sedan fick jag hoppa upp och hoppa lite högre och fasiken så kul det är ;-) Duktiga Litlamin tyckte också att det var jättekul och ville gärna göra några snygga bocksprång när hon och jag hoppat lite högre ;-) Älskar detta lynniga lilla busfrö till sto :-)
Sedan i lördags så sprang Felicia och jag för första gången ihop och det gick riktigt bra, visst jag fick nog mer träning en hon men å andra sidan verkade hon väldigt nöjd ändå ;-) Idag barkade vi ut på en kvällstur över stock och sten och på slutet kom jag lite på efterkällke men båda två var väldigt nöjda.
Nu har vi ätit en underbar middag som min älskade make bjöd på, så himla gott! Nu blir det nog en sväng till Västland och kolla in majkassen och sedan lite mys hemma vid :-) En lagom valborg helt enkelt!
Puss och Kram
Idag har jag fått en väldigt massa bra saker gjorda! Bakat tekakor, frallor, och fyra limpor vilket gör att vi nog klarar oss på brödfronten dom närmaste tre veckorna. Sedan har jag lagat lasange, köttfärsås, pastarullar, flygande jacob, korvstroganoff också. När detta var klart så städade jag av huset inte jättenoga men det dugar gott som veckostädning :-) Där efter möte i skolan om Fabian och nu ska jag strax åka och vara hjälpledare i stallet :-) Som sagt var fått en väldig massa gjort idag :-) Nu har jag även fått tillbaka passet på Nykur så nu står jag som ägare där också *lycklig*.
Nej nu måste jag åka :-)
Kram
Idag blev en väldigt bra dag måste jag säga :-) Ridturen slutade med att jag hoppat två härliga hästar för första gången denna säsong :-) (läs mer i träningsdagboken). Väl hemma blev det lite pasta och rostbiffssallad till middag vilket kändes lätt och väldigt gott. Sedan pluggade jag lite till, la ju större delen av förmiddagen också på detta. Sedan har jag hunnit springa... ja eller iallafall jogga/lufsat tre kilometer efter att vi haft jordens regn skur här hemma med säsongens första åska ;-). Gubben har lagt på sommardäcken så nu vill jag absolut inte ha någon snö alls. Nu ska jag villa mig ifrom inför Falun i morgon och skulle nog sitta fint med en dusch också ;-)
Ha en härlig kväll vänner :-)
Tänk att något tråkigt kan leda till att något blir så himla bra :-) Jag gillar att se tillbaka och konstatera att det som från början känns så tråkigt, så hemskt och jobbigt blir så himla bra tillslut när man börjar få ordning på allt igen. Möjligt att jag är en obotlig optimist men då är det så! Vår uthusbrand har gjort så att vårat liv i vårat hus blir just som vi alltid drömt om att få det med garaget och ett väldigt härligt stort hus med karraktär av oss och vårat sätt att leva, jag kan inte se att det skulle kunna bli så himla mycket bättre :-).
Så igår rede vi i alla ritningar och konstaterade att de vi faktiskt behöver köpa tillbaka är gjort och nu är det bara bygga och vårda det vi har som gäller denna sommar :-) Vilket jag ser fram emot med stor tillförsikt! Jag ska ju plugga även i sommar om jag får positivt besked nu i veckan, har ju som sagt vara fixat alla böcker och planen för mig är ju att sitta med dessa i solen mellan byggpassen =) Kommar bli himla bra. Men nu ska jag avsluta denna kurs och köra sista kursen för denna termin på programet först. Igår både började nästa kurs och är slutet på denna då vi börjar med arbetsrätten redan nu för att känna till vad som gäller inom detta område för rekrytering och sedan fortsätter vi i fem veckor med arbetsrätten och de lagar och regler som gäller här och hur man läser praxis och tolkar denna. Ser fram emot detta jättemycket och tycker det är jätteintressant. Tur att PM är så gott som färdigt så jag kan lägga krutet på detta för jag inser också att detta är ett svårt kapitel i våran utbildning men ack så viktigt! Känner också varför har jag inte gjort detta tidigare men samtigit har jag kunnat ta till mig detta då??? Vem vet och vad spelar det för roll? Nu är nu och det utifrån det jag lever och lär ;-)
Idag är en lugn mellan dag, lite plugg och lite stall och sedan lite familjen och sedan är det dags att sova ;-) Hur som kommer dagen bli bra =)
Kram
I morse skrev jag min inviduella del på denna hemtenta/Pm så nu är det riktigt stora jobbet klart =) Så himla skönt! Har suttit väldigt många timmar senaste dagarna med detta, så nu känns det jätteskönt att det är klart och inlämningen är inte fören den 2 maj *dansar och skuttar runt* känns himla fint att jag dessutom är inläst på de två kommande föreläsningarna som för övrigt ska bli väldigt intressanta då dom handlar om anställningsformer och lagar och regler runt detta. Sommarens litterturen har också trillat in så nu återstår bara att vänta till den 27 april och hoppas på att man är antagen till sommarkurserna.... men jag är både behörig och anmälde mig första dagen så jag tror jag har lite plus där ;-) För övrigt rullar pluggandet på känns verkligen som jag hittat rutiner för hem, plugg, djur och så självklart min älskade familj :-) <3 Kan bara konstatera att vi är jordnära människor som löser våra problem på ett väldigt bra sätt, kanske inte som alla andra men vi trivs och det är huvudsaken :-) men det blir kanske så efter 20 år det är nu vi kan börja skörda frukten av allt slit som småbarns åren innebär och även så att vi känner varandra så himla bra så man nästan vet vad den andre tänker utan att behöva säga något <3 hur som härligt är det och jag inser hur himla lyckligt lottad jag är :-)
Idag vet jag inte alls vad vi ska göra för övrigt, lämna in lite däck...om man nu vågar bytta (ja jag vet skulle redan varit gjort) men här snöar det ju titt som tät... kan det inte bara bli vår! Hur som en lite jogging runda hoppas jag på att jag kan klämma in mellan regnskurarna idag iaf. ja idag regnar det faktiskt bra mycket bättre än gårdagens snöslask.
Nej nu ska jag hitta på något tror jag ;-)
Kram och go lördag på er alla vänner =)
Ja som rubrikten antyder så det just det gårdagen gick ut på. Jag pluggade hela dagen, satt och skrev teoridelen på ett pm och tycker faktiskt det blev riktigt bra måste jag säga men det är svårt att uttala sig om innan allt annat är klart runtomkring. När Fabian väl landat här hemma så blev det en tur till Valbo och lite nya kläder till min älskade son vilket gick förvånansvärt enkelt det blev 2 par cinos, 1 par cinos shorts, 5 pikétröjor utan tjafs helt otroligt :) Jag hittade en organge och begie tröja på MQ med 70% rabatt så det var bara klippa till ;-) Gubben hittade också en tröja men den blev (som vanligt vit.. ;)) Sedan blev det en sväng in på Hööks och lite häst shopping vilket jag var lovad att få göra *jippi* Så nu har Nykur ett träns, bett, tyglar, voljlok, två nya borstar, stigläder, stigbygglar och sadelgjort och jag köpte mig två par magiska ridvantar. Idag ska jag betala sadeln också :) När jag kan rida in honom ja just det om ett och ett halvt år... men allt kommer att användas före i själva inlärningsprocessen :-) Men visst är man inte bara lite galen utan helt galen ;-) men så är det att vara biten av något.
Anledningen till att jag inte åkte till Falun igår var att jag satt på Årsmöte med efterföljande styrelsemöte till långt in på natten och med den tröttheten i kroppen och huvudet var det inte värt att åka, utan det blev en dag framför datorn iställt där det skrevs pm och alla papper gjordes iordning inför det nya året med styrelsen som jag blev helt kanon till sin sammansättning, ser verkligen fram emot detta år och hoppas av hela mitt hjärta att vi slipper mer strul.
Idag blir det troligen två svängar till stallet och en massa pluggande däremellan =) Känns som en väldigt bra dag idag =)
Kram
Blev hemma idag istället för Falun och det var nog lite tur det för tydligen hade dom fått en massa snö... hur som så skulle jag plugga idag och det innebär börja skriva på PM et som tillhör denna kurs...... men jag kommer fasiken inte igång, kör bara fast och flummar iväg... Nu har jag iaf fått ihop någonting men hoppas på bättre go i morgon ;-)
Idag har jag varit till stallet och ridit Gustur vilket var väldigt trevligt efter att jag hittade knappen till att han går i form men nu är det muskel uppbyggnad som gäller på häst kraken så han orkar det jag förväntar mig utav honom men jag vet att det går så det är bara harva på. Snart kan jag nog galoppera på volt både ställd och böjd häst som inte jobbar emot mig utan med mig ;) Imorgon blir det en tur till stallet igen men då är det min numera helt egna häst som ska få lite snygga hovar och lite omvårdnad. Nu är han nämligen slutbetald och jag har passet i min ägo =) vilket känns aldelles underbart <3 Har så smått börjat fatta att han faktiskt är min. I söndags så longerade vi honom för första gången och det gick helt okej, det jag tyckte var suverränt var att han inte hänger i linnan utan följer voltspåret på ett mycket bra sätt sedan finns det en del andra brister men dessa går defenitivt att åtgärda han är ju bara knappa två år så det kommer att lösa sig.
Nej om jag kanske skulle ta och skriva lite mer på PM:et istället för här ;-)
Kram alla go människor <3
Ja då var det fredag då och helgen startar :-) Underbart. Gubben kom hem igår efter några timmar på akuten... med en remiss till Akademiska i Uppsala... men skulle ringa dit på morgonen iaf. Så han ringde i morse och fick till svar att eftersom ögat blivit mycket bättre så kan han stanna hemma men lite ögonsalva ska inhandlas och han ska behandlas i en vecka med denna :-) Lyckan är stor här hemma över att slippa bege oss till Uppsala så nu blir det lite hund promenad och sedan Gävle och Valbo för att kolla in utemöbler och köpa det vikigaste just nu riktigt bra skyddsglasögon som är tät slutande!  Dom hotar ju med regn så lika bra att köra långpromenaden nu så vi "slipper" regnet till eftermiddagen utan kan ta en kortare promis då, varken hunden eller vi är överförtjusta i regn. Har för övrigt hittat en hur mysig hundras som helst... Ska dock inte ha några flera hundar men kolla måste man ju göra. Isländs fårhund även detta en val och gårdshund så himla finna!! Vill ha men inser mina begränsingar och det räker med två galenpannor i detta hus (jag och Gissa). Nej nu ska vi bege oss så vi kommer iväg idag och så jag kommer hem och kan gotta ner mig i pluggböckerna sedan =)
Ha en underbar Fredag mina vänner <3
Ja detta blev en bra och dålig dag... startar med det dåliga, gubben på akuten så ja ni kan andas lugnt ingen jättefara men ett stålspån i ögat är inte så himla bra trotts skyddsglasögon när han kapade continarna med kaprondelllen... ja ja det losnad här hemma men dom vill att han skulle komma ner och medans han sitter där nere och fördriver sin kväll så körde jag lös på veckostädningen här hemma. Nu kommer han hem till ett välstädat hem iaf.
För övrigt har jag också varit till sjukan idag men bara för ett spiral byte som jag dessutom höll på att glömma att boka tid till..... hoppsan hoppsan.. men någonstans i bakhuvudet hoppade det upp och tur är det! Nu är det gjort och nu klarar man sig i 5 år till :P Väl hemma blev det en härlig promenad med hunden och gubben i ett helt underbart väder, strålande sol och plus 10 grader inte klagar jag inte :) Väl hemma blev det invigning av mina nya baden baden stolar och pluggning.. bra där Särnö dags att ta tag i det nu! Lite lunch hans också med. På kvällningen har jag varit i stallet och hjälp Josefin med att leda runt världens bästa småtjejer på Kometa och Litlamin =) Vilka små hjältinor dom är dessa små härligt orädda tjejerna, man blir glad i hela kroppen av dom ;) Häftigt att få möjligheten att se dom lära sig rida och dom utvecklas så himla fort =) Helt enkelt häftigt!  Väl hemma så blev det middag och gubben drog som sagt till Akuten men jag hoppas han snart dyker upp här hemma igen =)
Hoppas verkligen inte att väderprognosen för i morgon stämmer men det är bara vänta och se. Dom hotar med regn hela långa dagen :( Men vad fasiken man får väl mysa inne istället då da ;P
Kram kram
Igår var en dålig dag, åtminstone för mitt humör.... kände mig mest grinig... tur gubben jobbade extra både före och efter ordinarie skift ;P En sak har jag lärt mig och det är att skogen är som balsam för min själ så jag tog hunden och barakde rakt ut i denna, ut på hyggena som är nya i skogen och en liten upptäckts fjärd efter någon timme i skogen kom vi ut på våran väg men be mig inte vissa var vi gick för det har nog varken hunden eller jag en anning om båda i vår egna lilla värld ;P Skönt vara det och humöret gick iallafall upp till drägligt! Jag måste få upp min boxningssäck och hämta mina handskar för den gör ännu mer för mitt humör den plus skogen sen är jag nästan mesig :P
Var även ut till min lilla häst igår och borstade igenom en lätt krullig islandhäst! Det är nog så att jag ska ha krulliga individer runt mig... och jag gillart! På kvällen blev det lite röj här hemma och sedan bara slappa...
Idag ska jag vara hjälpledare i stallet och för övrigt blir det en massa plugg och pm upplägg! Gjorde ju en intervju igår med bästa Lisa och det gick väldigt bra måste jag säga, tror rakt vi börjar få kläm på hur vi ska göra detta och dessutom lägga upp det för att vi ska få ut det bästa möjliga utav det hela ;P Men å andra sidan har vi ju inte provat något annat heller, hur som nu ska det sammanställas och fixas till =)
Och dessutom får jag ha min älskade make hemma i fyra dagar nu vilket gillas väldigt mycket! Får se om vi hittar på något i helgen man vet ju aldrig!  En ridtur i skogen eller så vore ju trevligt!
Puss och kram och ha en underbar torsdag för det ska jag ha!
Då var det vardag på riktigt igen då efter en skön påsk =) Började morgonen med en hundpromenad och nu är vi strax påväg till Gävle för lite inköp till utelivet i sommar och kapskivor till continrarna =) Efter det så har jag möte i Uppsala i kväll vilket jag ser fram emot med stor tillförsikt då vi ska träffa våran nya verksamhetschef för Uppsala län Gotland =) PA student för övrigt! Finns hopp även för en annan om några år hoppas jag ;) Har även hoppats på att jag ska hinna kolla lite i affärer innan mötet men vi får se vad som hinns med. Nej nu ska jag röja av lite innan vi åker=) Puss och Kram ha en underbar dag <3
Som den ständige optimist jag är så blev även denna dag riktigt bra. Började i stallet och sedan har jag hunnit med en liten hundpromenad och lite träning på kvällen. Sedan har jag bara röjt lite här hemma och pluggat lite.... måste ju göras det med när man går på högskolan... lite farligt med påsklov, skämt och sido har iallafall kommit en bit på vägen. På onsdag har vi ju en intervju att genomföra och sedan ett pm på det så det gäller att toppa kunskapsformen ;) Efter stallturen idag så blev det en avslutningpizza på påsken, gött skit! Är fortfarande mätt så middagen bestod i lite yoghurt och smörgås för min del och matvraket till son länsade kylskåpet på resterna från påsken ;) Nej nu ska jag rakt besöka duschen och sedan ladda om inför morgondagens äventyr =) Kram och god natt.
Yes, härligt med en extra ledig dag för min del, Gubben han ska jobba idag istället för sista april vilket uppskattas också men just nu jtror jag hellre han varit hemma och fortsatt kappa i continrarna, han har kommit riktigt långt nu. Är så himla duktig. Själv är det mycket stall och hästar och när det inte är det så är det annat pyssel här hemma som tar min tid. Idag blir det en tur ut till stallet nu på förmiddagen och sedan ska jag plugga på eftermiddagen men har även en liten plan för två lampor så jag hoppas att jag hinner med även detta. Imorgon hoppas jag på att vi får ett besked som är positivt angånde branden men det är bara vänta och se... ibland är jag bara så himla otålig... vill veta allt helst nu;)
Idag åker även Felicia hem till Uppsala igen efter en vecka hemma hos oss. Så ikväll är det bara jag och Fabian hemma lite småtrist men så är det som sagt vara har ju lite projekt jag ska ta mig ann så det går ingen nöd på mig inte då ;) Nej nu ska jag fixa till trollfrisyren så inte hästaran blir rädda för mig ;)
Yes då är den här Påsken med god mat och lite släktmys. I år blir det en utmaning att hålla sig från godiset så gott det går... är redan kört kan jag säga men jag äter mindre än på många år så det är ju bra. Igår fick jag veta att jag skulle ha påskmiddagen så raskt iväg till Ica och shoppa lite medans barna var hemma och bakade lite.
Nu på morgonen vart det storstädning och röjning så himla skönt att få saker ursorterat och slängt :-). För övrigt är det garagets uppbyggnad som tar väldigt mycket tid här hemma och även en del återshopping av saker som försvunnit i branden. Men en sak som vi har köpt försvann inte i branden men stod högt på priolistan och det var nya köksstolar och äntligen efter 20 år så har vi 6 st likadana köksstolar. Snyggt blev det också ;-)
Härligt idag startade vi en ny kurs där jag känner mig hyfsat kunnig iaf inom vissa saker men inser även att detta är en väldigt liten del av helheten :-) men man hakar sig fast vid de små stråna av hopp... Har iallafall haft en bra föreläsning idag som var givande och på onsdag tror jag absolut att det blir spännande då vi ska ha gruppövningar då ;)
Väl hemma blev det lite pasta rullar och god sallad till middag och nu har jag satt mig här för att plugga lite inför onsdagen och den kommande ALA uppgiften, ser med spänning fram emot den :)
Nej nu ska jag grotta ner mig i böckerna och sedan blir det nog lite träning med ;)
Kram Kram