Ja ha då är man inne på år två på sin utbildning... hur gick tiden så himla fort... fattar inte riktigt men oj vad roligt det var att träffas igen och få surra lite om vad som hänt alla i sommar :-) Tur i oturen så var lärarens tåg en timme sent så vi fick lite extra tid att prata av oss!  Kursen vi ska gå nu verkar riktigt givande och intressant ur en massa perpektiv och en kurs alla som har med människor i yrkeslivet att göra borde läsa men denna åsikt har jag om flertalet av våra kurser och det beror väl på att det är just möten mellan människor som blir en av våra stora uppgifter inom vårat yrke, att man sedan kan nyttja kunskapen i andra sistuationer också är ju bara +++ i massor :). 
 
Väl hemma igen blev det middag och sedan en lång skön promenad med hunden och lite hjärn tömning ;) Sedan körde jag crosstrainern och där efter landade jag i soffan vilket var riktigt skönt. Kollade lite Robinson och sedan blev det god natt :)
 
Idag vaknade jag med huvudvärken från H***t men men alvedon frukost och kaffe så ska det nog lösa sig, tog ären en promis med hunden och fick där igenom frisk luft men men den sitter kvar där lite lätt.. Nu är hur som sonen lämnad i skolan och jag ska träna och betala räkningar, därefter blir det plugg och i kväll blir det möte i Uppsala med NBV styrelsen vilket jag ser fram emot då jag ska kolla upp lite andra saker i den staden på engång :-) förena nytta med nöje liksom :-)
 
Idag är det för övrigt höst ute +4 grader kl 07:00 Nej det är inte okej i augusti... vill ha mer SOMMAR eller rättare sagt behöver mer sommar!
 
Nog klagat och dags att ta tag i min dag och hoppas att huvudvärken tänker överge mig :-) 
 
P.S lyckan när dottras ridväst inte behöver spännas ut när mamman ska använda den. Bevis på att något händer med kroppen trotts att vågen bara vissar små förändringar... D.S
 
 
 
Ja denna dag har varit bra på många sätt. Började med en tur ut till hästen min och pysslade om honom lite <3 
 
Sedan kom en kär vän till mig och fick sina naglar fixade på sin egen 30 års dag :-) Stort Grattis min vän :-) hoppas eftermiddagen och kvällen blev underbar! 
 
Sedan for vi i en väldig fart ut till Valbo och en väldigt blöt ridlektion men även i spö regn lär man sig väldigt mycket ;) både om sig själv och hästen man har förmånen att rida :) 
 
Efter detta blev det lite mat på Max och sedan vidare till ICA och fylla på förråden av mat till denna månad :-) skönt med både matlista och fyllda förråd :-) 
 
Väl hem förstärkte jag min röda hårfärg något och nu är det godnatt för i morgon görs första resan upp till Falun för år två på min utbildning :-) tiden går väldigt fort det är något jag kan konstatera :-) 
 
Nej nu blir det lite läsning och sedan god natt ;)

Ja då har även lördagen försvunnit .... Ja eller vad man ska säga, jag startade dagen med en god frukost ,sedan blev det lite nagelfix då jag lyckats med att slå i lillfinger nageln hyfsat illa så den sprack i fästet och det gör ont varje gång man slår i den vilket inte alls är någon hit :( men nu är dom fixade och väldigt snygga med lillatippar :) höstligt och snyggt. Sedan blev det plugg och lunch.

När denna fått sjunka lite så blev det ett intensivt pass på crosstrainern med swedis house maffia på hög volym :) om jag säger så här jag hade inte behövt duscha efteråt om definitiv var för att det var svetten som gjorde mig dyngsur :)men jäklar vad bra jag mår efter sådana pass, adrenalinet gör mig gott :) efter detta blev det hundpromenad och där efter lite god middag :)

Sedan har jag kollat på nagelvideos resten av kvällen och letat lite coola höst mönster ;) vad resten av kvällen bjuder på visar sig :)

Kram lilla Jag

... sista vardagen på sommarlovet för på måndag drar vi igång igen :-) Ser fram emot detta enormt då jag börjat läsa inför denna kurs och det är riktigt intressant och många ah upplevelse i texterna. Nu får jag en helt annan förståelse för de situationerna som jag varit i och får även förståelse för hur folk har regerat på saker och ting både inom privat och arbetslivet. Som jag skrivit tidgare så för egen del är det tur att jag har min ryggsäck för att kunna förstå det vi läser och för att kunna sätta in det i olika sammanhang av erfarenheter. 
 
Igår var det en fix och trix dag, fixade en massa på morgonen som legat över mig, dock finns det ett par saker kvar på listan men dessa måste ges lite tid att tänka igenom ordentligt innan jag går till handling.  Sedan blev det plugg och där efter min stora skräck i livet TANDLÄKAREN och dessutom laga ett hål.... men allt gick bra som vanligt när Håkan håller på. Fattar inte vad jag ska noja så för innan... men nu är det gjort bara ett hål kvar sedan klar för denna gång hoppas jag....  Efter denna skräck blev det IKEA och inköp av mina efterlängtade fotöljer och fotpallar :-) Min allt  i allo här hemma Fabian fixade ihop både dessa och bordet vi köpte till. Jag tog hand om bästa Lenas naglar och gjorde dom lite finna. Efter detta blev det piff med nya möblerna och oj vad bra det blev, just som jag tänkt mig och det är alltid trevligt!
 
Idag blir det väl lite städning - plugg - och takplåts hämtning.
 
Har hunnit med en promenad idag och tänker ta en tur på crosstrainern till eftermiddagen/kvällen. Kan meddela att jag nu förlorat 5,3 kg sedan jag började i Januari jag hade ett uppsving i vår/försommaren då jag nästan hamnade på ursprungsvikten orsaken till detta var en kombo av jobbet och stress vilken jag nu defentift utrotat ur mitt liv :-) låter säkert hårt men så är det. Man lever engång och då ska jag fasiken göra det med kvalitet och må bra hela vägen. Ingen kommer tacka mig för något annat! I helgen är gubben min ledig så det blir väl en hel del garage fix misstänker jag ;-) Efter detta har han en sjudagars vecka en sedan en onsdag som ska jobbas sedan är osäkerheten om jobb osäker igen :( Någon som har ett arbete till en lojal och driftig kar så säg till! 
 
Nej nu borde jag verkligen sätta fart med städningen så det blir klart och jag kan göra det jag vill hellre ;-)
 
Kram och ha en god fredag :-) Och glöm inte att ni alla är unika och värdefulla :-)
 
Ja ni den dagen igår hände det en hel del vill jag mena :-) Började med att jag blev väckt av Felicia som stod på Arlanda och på väg till Kreta med två vänner och där igenom sin första egna utlandsresa men och det var ett stort MEN som vi inte uppmärksammat. Det var att trotts att en i resesällskapet är över 18 så måste de under 18 ha intyg från målsman att de får resa utan densamme så det fick vi fixa fram kl 04:00 på morgonen men genom att skriva ut intyg, scann in dom i datorn och sedan maila iväg dom så löste sig allt och dom han i god tid med planet. Stort tack till Fritidsresor som hjälpte tjejorna på absolut bästa sätt! Detta gör att jag är ännu mera köpt av detta resebolag och ytterst tacksam att nästa resa också är bokad med detsamma resebolaget.
 
Där efter blev det lite sömn om än orolig och sedan iväg med den hemmavarande ungen som skulle till skolan för att senare på dagen köra upp för AM kortet och Det klarade han galant. GRATTIS Fabian :-) Nu återstår dock en massa plugg inför skrivningen.
 
Sedan blev det hundpromenad och ut en tur till hästarna och Kometa och jag körde ett pass då hon var genomsvettig men det var nog mest hjärnan på henne som fick jobba ;-)
 
Väl hemma igen blev det lunch och sedan ner i pluggträsket. Han med det jag förutsatt mig och det är alltid trevligt :-) .
 
På kvällen blev det en sväng på Cross trainern och sedan hundpromenad.
 
Idag har jag fixat och trixat med lite pappersjobb inför hösten :-) regnet vräker ner så jag bli inne. Hade turen att ta en längre promenad med hunden i morse då det var nästan uppehåll. Nu ska jag fixa det sista och sedan läsa lite mera innan ett tandläkarbesök väntar och sedan en nagelkund till kvällen :-) Bra dag helt enkelt! Ja så när som på tandläkarn då vilken jag har ångest över i dagar innan det sker men men det som inte dödar det härdar...
 
Kram på er och ha en underbar dag :-)
 
I fredags så fick Felicias pojkvän sitt efterlängtade körkort! och i lördags var dom ut på premiär tur i vår bil, idag har dom varit till Valbo en sväng. Jag minns så väl frihetkänslan som infan sig när Andreas fick sitt körkort, lyckan var total! 
 
Själv har jag inte gjort så himla mycket i helgen mest servat de som hållt på med taket på garaget med mat och fika för att dom skulle orka men nu är det på plats iallafall takstolarna. Ett enormt stort tack till alla som hjälpt oss med detta. Nu kommer vi ett stort steg längre i detta bygge!
 
Idag har jag fixat till trädetaljerna på våra utemöbler vilka hade fått lite mögel/svarta prickar efter all väta denna sommar men nu är det slippat och hårdvaxat så nu ska dom nog klara det mesta :-).
 
Sedan har Fabian gått AM-korts kurs i helgen så på onsdag är det uppkörning för hans del. Tänk vad tiden går barna blir så himla stora så himla fort... tur jag är ung och fräch ännu..... eller inte.....
 
Min träning har beståt av hundpromenader och pass på crosstrainern i helgen, är just påväg upp och ska köra ett för denna kväll i detta nu. Så nu är det på med träningskläderna och upp på min ädla springare i 30 min. Tungt att ta sig dit idag men jag vet att jag kommer vara supernöjd när jag kliver av, så nu säger jag god natt med detta!
 
Kram
 
Lilla jag ;-)
 
Nu blev det en liten härlig morgonrunda helt från ingenstans kom inspirationen till denna :-) Både kroppen och benen var lätta och det var ett underbart väder ute. Både jag och hunden njöt de 3.87 km som det blev. Nu är jag redo att ta tag i resten av dagen :-)
Kär ledighet har många namn. Nu har jag gjort mina sista 10,5 timmar för denna sommar på Konsum. Två veckors jobb blev nästan 10 veckors jobb. Vilket jag är väldigt tacksam över speciellt nu när gubben är arbetslös men den saken oroar mig nog minst. Igår så var det till att söka CSN för detta år och anmäla mig på höstens första kurs och även på programmet och då börjar det kännas att snart är det höst och man är åter igen igång med pluggandet. Nu ska jag fixa med alla lönepapper och se till att jag klarar min inkomst för vad man får ha för CSN utan att dom tar lån/studiestödet ifrån en. Har ju lite andra grejor utöver Konsum så ger lite pluring så det gäller att hålla siffrorna rätt i munnen ;-)
 
Igår var vi in till Plantgen och köpte lite nya ytterkrukor till trädgården då de övriga försvann i branden och jag var för snål i våras för att köpa några då, igår var det 50 % rabatt så då blev det fyra till baksidan och två till bron, vilka det även vart tillhörande blommor i höst tema till. Satte även i lite snygga solcellslampor, blev faktiskt bättre än jag trodde när vi inspekterade när mörkret kom :-)
 
Angånde träning så blev det 8 km promenad och en ridtur igår och idag har jag gått massor på jobbet men även tyvärr syndat en del....:( Men nu dj****lar blir det andra bullar. Målet blir bara tydligare och tydligar för mig så nu kör jag som sjutton men gråter inte för att jag misslyckas en dag. Att lägga om livsstil är inte gjort i en handväning utan jag accepterar att jag kan fela. 
 
Nej nu ska jag bara vara i några timmar och sedan blir det plugg och ridning imorgon :-)
 
PUSS OCH KRAM HELA DAGEN LÅNG ;-)
 
 
Snart är denna vackar årstid här :-)
 
 Ja ni, nu är det ett tag sedan jag skrev igen... börjar nästan bli tjatigt med den meningen. Har ju tidigare skrivit om min träning på min andra blogg men nu kör jag en och hoppas på att skriva lite oftare genom detta beslut.
 
Tidigare i sommar så gjorde jag ett kapp i form av en cross trainer för 200,- knappt använd och denna kör jag min träning på just nu. 5 gånger i veckan kör jag 30 minuter och sedan är jag ju ut med hunden och rider dessutom, denna träning har jag ju dock gjort ett längre tag så den är som den är men visst tänker jag till nu när jag har ett mål och ökar tempo i båda dessa aktiviteter. Allt för att öka förbränningen och komma närmare uppbyggnadsfasen av muskler :-) 
 
Mitt mål är att komma ner till ca 65 kg (lite beroende på hur kroppen reagerar på träningen) och sedan bygga muskler på kroppen. Så just nu är det förbränningsfasen som gäller och då löpning (när insekterna börjar dö ut igen, får panik just nu av dom) och sedan min nya vän cross trainern. Jag började den 1 juli med en vikt på 79,8 kg och har nu förlorat ca 4 kg.  Har ju jobbat denna sommar och har då förbannat svårt att låta bli godis och andra onyttigheter så jag skyller på detta att det inte går fortare utför med vikten. Nu återstår dock bara en arbetsdag i planerna. 
 
Vad gäller kosten så äter jag allt men i lagom mängd och tänker till på vad jag äter. Vill man äta gott (godis och andra onyttigheter) så blir det mer träning eller acceptera att det inte blir så mycket minskning den veckan! Eftersom jag är nykterist behöver jag aldrig tänka på alkoholintaget och det är riktigt skönt med tanke på att levern är en viktig bit i nedbrytningsprocessen av överskotts fettet på kroppen, och den har ju lite jobb att genomföra om man förtär alkohol även i små mängder (alltså även den lilla lilla mängd alkohol som saker jag förtär får innehålla. även om jag personligen föredrar helt alkoholfritt).
 
För övrig så lever livet väldig väl med mig just nu, trotts gubbens arbets oro så tycker jag vi reder situationen på bästa sätt! Felicia flyttar tillbaka till Uppsala nästa vecka och sedan blir det Kreta för hennes del en vecka och jag drömmer och längtar tills vi ska fara till Rhodos men dit är det ju 364 dagar idag ;-) Skolan böjar ju snart så jag har förberett mig med att all literattur till denna kurs är klar, de två sista böckerna bör komma i lådan på måndag vilket känns väldigt skönt! Ser fram emot att börja igen och träffa klasskamraterna igen. 
 
Idag blir det en ridtur på förmiddagen och sedan får vi se vad dagen vill bjuda på :-) 
 
Ta väl vara på er vänner <3 
 
Kram