Ja ha då ska våren vara här då! Dagen började jag med att städa av hela huset så himla skönt att få hela huset i ordning sedan for jag till Stallet medans Gubben sov klart! Han hade ju jobbat natt vilket jag inte Gjorde eftersom jag var i Stockholm igår på Årsmöte med representantskapet i GS facket! Var inte hemma förren kl 18 så det blev en lång dag åkte från Karlit strax efter sex på morgonen. Jag och Ylva rattade soppan som serverades till lunch och gick till Kina och käkade mycket gott! Sedan blev det lite fönster shopping vilket var jätte trevlig vi var bland annat in på ordning och reda som har en massa kontorsmatreal Så himla fina grejor!! men kostar ju där efter men men någon gång har man säkert råd!!
Ja efter stallet så blev det lunch i form av burgare med bröd! gott gott!
Sedan var vi ut och röjde lite gubben min och jag! trevligt trevligt!
Ungdomarna har lagat potatisgratäng idag och jag fixade till kycklingen så det blev en god middag!
Nu ska vi strax åka till Västland för lite firande av våren och sedan blir det en dusch så vi blir av med rök lukten ;) och bingen!
Hoppas alla har haft en härlig valborg!
Kram
Felicia och hennes kompis Cajsa! Cajsa kommer från Örbyhus och är dotter till en parallel klasskompis till mig under min tid i Örbyhus under tonåren så himla kul att dessa två funnit varandra så bra! Dom är så lika men ändå så himla olika! Tänk vad Facebook kan fixa!!
Ja ha från att bara åkt till Tierp för att hämta leg till Fabian så hamnade vi i Gävle på plantagen och mammsen fick köpa lite härliga fröer att plantera ute och lite rakter till Fabian som han ska ha i västland på sista april.
Idag när vi ridit klart så transport tränade vi Litlamin och Kló. Litlamin gick jättebra men värre var det med Kló som vägrade stå stilla när vi stängde om henne... totalt kaos i den hjärnan blev det har märk det tidigare men nu blev det värre än sist så fasiken vet vad hon har för föreställning om att åka transport en sak är helt klar och det är att det hör inte till favorit sakerna att göra om man heter Kló!
Nej nu ska jag laga lite middag och sedan kolla in lite KY utbildningar på nätet och se vad som finns att erbjuda!
Ja ha då vart man överraskad igen då ;) När jag kom till stallet igår så var min häst iväg skickad... snyft vart något förvånad men även väldigt glad =9 Hon är i Mackmyra för betäckning med deras hingst Elgur en riktig snygging så någon gång i början av mars nästa år så kommer det en mini Tindra! Nyfiken ja det ska gudarna veta!! Så nu till det svåra beslutet Kométas eller Tindras Föl...hummmm vi får helt enkelt vänta och se. Tyvärr innebär detta att det inte blir något tävlande för Tindras del men igår provade jag att rida Litlamin lite mer strukturerat men jag vet inte det är bara två veckor kvar.. tror inte jag hinner få sådan ordning på henne helt enkelt men det visar sig. Har till den 5 på mig att bestämma mig så det löser sig garanterat!
I måndags var det valpkurs igen då och det gick riktigt bra med övningarna som vi skulle lära hunden men har ett annat problem och det är att Gissa blir triggade på andra hundar i koppel och morrar och blåser upp sig som få! Detta måste jag jobba bort! Hon blir helt paralyserad och det finns inte något godis i världen eller leksak eller matte som duger då utan bara den andra hunden... Men när dom får hälsa ute på vägen ja då är hon underlägsen som få och kryper på marken även för yngre hundar så hon är "bara" kaxig på avstånd men fasiken så jobbit för matte som är i andra änden på kopplet! Men vad fasiken problem är till för att lösas så det kommer vi fixa. Fick en hel del matnyttiga tipps under kursen men inget som man ska göra där där det är många hundar på engång.
Idag är det ridning på förmiddagen och sedan vet jag inte riktigt vad men en tur till Tierp verkar det bli för Fabian ska hämta sitt leg! Stolt som få eget kort och eget leg. Hur sjutton vart dom så stora så fort ;)
Kram alla underbara vänner =)
Tindra och jag i vintras!
Lilla Gissa i soffan!!
Blommor för några dagar sedan. Dock är det svårt att tänka sig idag när det vräker ner snö från himlen :(
Tindra min drottning :) Den 8 maj gör vi tävlingdebut i Älvkarleby....oj oj vad har jag gett mig in på!!!
Mina senaste naglar som är så himla snygga!!
Nej nu ska jag förbereda middagen sedan Bär det av till valbo och gävle och månadshandlingen!!
Kram
Ja då fick vi det väntade bakslaget av kung borre då... En dm snö vet inte om jag ska skratta eller gråta... men ja ja idag har jag och gubben städat hela huset! Så himla skönt =) Så visst i bland är det en stor fördel med skitväder ibland. Gissa och jag var ut på promenad i morse och det är väl den enda i detta hus som gillar snön för hon var verkligen helt galen och hoppade och for :) Tur att jag köpte ett riktigt bra regn ställ i höstas för idag kom det verkligen till nytta!!
Nu ska jag greja lite med min nya mac dator och foton. Denna värld är helt ny för mig men skit kul!!
Kram
Ja ha då har nästan hela denna termin gått då bara två gånger kvar idag och nästa vecka! Både trist och skönt trist för jag får inte träffa denna härliga grupp något mer förren till hösten förhoppningsviss :) Ja nu blir det iallafall ett roligt pass ikväll! Idag har jag sovit till halv ett skönt skönt. Inatt är sista natten ska också bli skönt sedan är det två lediga dagar och där efter 7 arbetsdagar!! Ja ja bara kämpa på!
Nej nu kom felicia ner så nu blir det till att åka!!
Kram
Hej och hå idag har varit en suverän dag hoppas att resten blir lika bra! Har sovit till halv tio! Skönt skönt ska jobba natt så det blir bra det. Jag åkte till stallet och red härlig Tindra och hon sköte sig jätte jättebra! Sedan red jag även Litlamin och hon sköte sig jättebra hon också! Så min dag började jättebra. Väl hemma blev det lite lunch i solen på altan :)) löv it! Nu ska vi ut och gå med voven. Sedan blir det kurs till kvällen! Ja som sagt var en bra dag minst sagt!
Kram och hoppas eran måndag varit lika härlig!
Ja då har vi varit på första träffen av våran valpkurs som vi ska gå med Gissa! Allt gick kanon idag var det mest info och lite genomgång hur vi hanterar hunden och vad valpen kunde! Ledaren var mycket bra så detta kan nog bara bli positivt. Till att börja med så satt gissa nästan en timme i bilen medans vi hade teori och bara det är ett under att inte v70 är trasor vilket jag trodde den skulle vara men inte då prinsessan sköte sig utomordentligt!
Sedan fick vi vissa vad hunden kunde sitt och ligg och vilken förare vi var genom att gå i ring och ha hunden på vänster sida ja det fanns många stilar där vill jag mena... Men oj vad många finna hundar helt underbara helt enkelt! För gissas del gick det bra bara en liten elak detalj och det var att hon ska skälla som fasiken på alla andra hundar... måste få slut på detta men det löser sig säkert med tiden som kursen går! Imorgon kväll är det dags igen så det är bara att ladda om och göra den läxan som vi fått med oss och det är att kolla vad hon gillar bäst i belöningsväg och hon ska välja mellan kamp, lek, social eller godis och när vi fick läxan så sa jag godis men jag håller på att vekna och säger  vi får se! spännande!!
Annars har jag ridit idag och då blev det litamin och det gick jättebra! Bästa prinsessan i stan! Sedan har jag även städat i pannrummet vilket var välbehövligt! har även hunnit med inflyttnings fika hos Örjan och Lotta vilket var jättetrevligt!!!
Nej nu ska jag ladda för lite extra sömn i morgon bitti eftersom vi har två nattskift framför oss!
Kram
Jaha igår var ingen bra dag alls om jag säger så var till stallet efter jobbet och skulle rida Tindra för hon hade ståt två veckor nästan... inte bra alls om jag säger så. Vi hade tänkt att ja vi rider ut som vi gjort tidigare även då med Tindra men nej du det bara vägrade hon ja dom bocksprången var absolut inte att leka med helt galen är rätt ut trycket snarare än någonting annat. Så nu var det bara volten som funkade där är häst fan åtminstonde instängd om man skulle dejta marken ;) Men väl där så är det samma visa igen men nu började hon snurra och stepa runt och var helt okontaktbar inget ledarskap där inte. När Josefin tog tag i tygeln så andades hon knappt utan hade bara panik så jag sadlade av kollade tränset osv men inget fel hittades kollade även om hon hade ont i ryggen men hjälp av Josefin men nej. Inget fel alls utan bara en hormonstin elak kossa till islandshäst!! Men för att vinna mot henne vilket för mig är viktigt i hela min häst filosofi så lede Josefin runt mig sedan skrittade jag även runt några enstaka steg själv! Och Yes jag hade vunnit och vi gick in och mös i stallet =)
Idag så gick allt däremot allt prima ballerina hon sköte sig utmärkt! Så nu är ordningen iordningställd igen =) Vi släppte även lös henne och Litlamin så dom fick springa av sig lite ute på volten och nog blev det springa av alltid så himla kul att se! Hoppas det går lika bra i morgon om jag hinner rida då... Hum har 35 kubik ved som ska kappas och klyvas men när detta är klart på söndag så håller vi oss varma hela nästa vinter! Underbart, kommer att kännas så himla bra!
Idag är jag ledig har nämligen kompat ut från eftermiddagsskiftet så himla skönt gillar inte alls att jobba fredag eftermiddag!
Igår kväll var jag till Theres och gjorde nya naglar som blev blå så himla snygga eller hur?
Fick även ett helt underbart halsband som jag köpte av henne!
Bild kommer senare!
nej nu ska jag greja lite
!!
Kram
Idag har det varit en helt underbar dag med massor av sol och värme :) Började dagen med en skön promenad med Gissa och min älskade make :) sedan for vi in till Stan och beställde muttrar till v 70 och köpte ridstövlar till mig en försenad födelsedagspresent! Tack :) Han även in på Plantagen och köpte en läker kruka och blommor till som nu pryder min trapp ::)))
Sedan blev det lite ridning av Litlamin och det gick riktigt riktigt bra måste jag säga! Hon sköte sig som hon bör när vi red ute. Hon är himla duktig denna lilla dam.
Ikväll blir det tyvärr ingen boxning för min del jag har nämligen dragit på mig en satans förkylning med en gräslig hosta så ikväll få Felica sköta träningen och det kommer gå som en dans!
Ja det var min vardag det!
Kram
Ja ha då har man överkonsumerat godis igen då ;) Allt var lungt och fridfullt hela påsken här hemma! Vi har rivit och grejat en hel de, men det är som vanligt! Så idag fick vi hyra ett släpp efter jobbet och åkte till tippen med en väldans massa skräp! Så nu är gården hyfsad igen!
Efter det så blev det middag i form av stuvade makaroner och köttabullar! vart riktigt gott, när detta var intaget så villade jag en stund på makens axel så att jag ska orka köra ett boxningspass i kväll :) Ska bli himla kul! Annars händer det inte så mycket just nu!
I morgon blir det stallet på förmiddagen och eftermiddagsskift i gruvan ;) Gubben har byt så han jobbar natt på Antohnsågen så i morgon får jag slita utan honom ;( men det ska nog gå det också! Den här veckan är första på det nya fyrskifts schemat och nya skiftlag och vi verkar ha dragit en riktig vinst lott och det är ju alltid trevligt!!
Nej nu ska jag ladda lite!
Kram
Ja då var det påskafton! Jag startade med den skön promenad i solen och minus två! Jag satt just och reflekterade över att det är den 3 april och vi har fortfarande en väldig massa snö ute. Vet inte om jag ska gilla det eller inte!
Idag blir det hö hämtning och lastträning av hästarna. Sedan hem och fortsätta uppe och till kvällen far vi till svärmor och svärfar på lite påsk mat1 Ska blir mycket trevligt!
Kram till er alla och en riktigt GLAD PÅSK <3
får vi se om datorn vill samarbeta med mig nu då :)
Detta är då innan vi startade rivningen igår! alla rum intakta ännu så länge !!
Felicias rum innan rivning börjar..
Ja då har Fabians väggar försvunnit så när som den mot Felicia redan nu börjar rummet kännas riktigt stort!
Här rycker innertaket alla världens väg!!
Rörigt värre ;))
Ja här rycker alkoven i fabians rum :)
Ja då är det bara felicias rum kvar då!!
Felicia och Fabians mellanvägg kvar att riva :9
Flisans gamla rum nu ska reglarna till innertaket ner!
Då börjar mellanväggen få ge vika för våran vilda framfart!
Själva bloggerska river ner gammal el!!
Öppet och härligt!!
Stort som attan blev det! Helt underbart!
Ja då var det påskledigt då! Ja då kastade vi oss över att riva ungarnas gamla rum på ovanvåningen!
Här kommer lite bilder från våran långfredag =)
Denna bild är när gubben river första taket och det är då i Fabians gamla rum =)
Nu verkar min dator inte vilja samarbeta med mig så ni får vänta lite på bilderna men det kommer att bli av under helgen hoppas jag.
För övrigt så har jag varit och ridit i dag och vi red ut tyvärr så var fröken tindra inte helt samarbetsvillig utan det blev en j**** la fajt på hemvägen om att man kan stå still och vänta men inte hon inte. Utan det vart stegringar och en massa bakut sparkar!! Gissa om hon testade mitt tålamod men det var bara att bita ihop och vara minst lika envis om inte envisare det är inte så lätt men jag vann =) så tji fick hon!
Sedan blev det som sagt var en massa rivning på ovanvåningen och jag blev faktiskt förvånad över hur stort det blev!! Kommer att bli kanon där uppe när allt är klart!
Hoppas att ni alla får en härlig Påska alla vänner!