Jag önskar er alla Ett Gott Slut och Ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

  



Hej och hå vad tiden går ännu ett år har förflutit! I kväll kommer svärmor och svärfar på middag  så det blir lungt och trevligt här hemma! Tänker bjuda på fläskfilé och hasselbackspotatis med kantarellsås till efter det blir det kladdkaka med grädde och frukt coctalil.

Idag har jag städat och plockat undan lite har lite röjar känsla i mig har även hunnit hämta Felicia i västland och kört in ved! Har haft en mycket bra dag idag!

Här är lite bilder på Felicias naglar som hon gjorde igår!





Fransk manekyr med flaks i oljevit om ni förstår .... Det skulle inte jag göra!



Värdens snyggast man vid spisen! Där han ska vara *fniss* *fniss*

kram choklad
Hej Svejs i lingonskogen ;)

Dagen började med en sväng till Tierp och Felicia fick fixa till naglarna!! Dom blev jättesnygga! Det vart frostigt glitter i form av fransk manekyr! Något jag kan rekomendera!

Sedan hem och lagade lunch som bestod av knäpp korv och makaroner. Det smakade riktigt bra faktiskt...
Sedan blev det stallet och en skön tur i skogen när jag kom hem så fikade vi sedan vart det dusch och middag!

Nu ska jag prova Wii Fit som ungarna fått idag!

Puss och kram

GOTT SLUT PÅ ER ALLA!
Då har man varit i stallet och ridit våran runda på 8 km. Vi skrittade mest men det är anstängande nog för tindra som blev alldeles svetttig. Kló klarade sig bättre! När vi kom hem så blev det  stretch för hästarna och fruktsallad! Lyckost dom. Sedan ut i hagen och myssa i kvällssolen =)

När jag kom hem så blev det bullar och Kaffe mumms!  Sedan drog vi in till gävle för att förse Fabian med raketer och jag köpte ett lilla nagelack och en ljuslilla ögonskugga på Hm. Nagelacket blev  kanonbra på mina snygga långa naglar (tack vare Theres! Du är bäst gumman!)  Var även till Claes Olssons och köpte två nya minneskort till våran kamra så nu kan vi ta ca 800 semesterbilder eller andra roliga bilder =) Gillar liksom att fota! Han även med en sväng in på ICA och handla det vi behövde till Tacosen som skulle serveras när vi kom hem.  Efter maten så blev det tid vid datorn. Ikväll lär jag i tid i säng för Felicia ska få naglarna iordning gjorda i morgon bitti kl 8!!!!!!

Nej nu blir det mys overall och soffan!

Puss och Kram

Vaknade i morse och konstaterade att det var 8 minusgrader burrrrrrrrrr. Men solen sken då blev vädret ganska härligt ändå ;). Käckade lite frukost och sedan gjorde jag köttfärsås på 1,2 kilo köttfärs så nu har vi köttfärsås både till Lasage och till bara köttfärsås och spagetti! perfekt i mitt tycke =)

 Hela härligheten på avsvallning för senare infrysning!

Nu blir det tvätt och bädd sedan ska jag till stallet och ut och rida i det här underbara vädret!

Här är en bild till på kusinerna Felicia och Hugo från gårdagen!

 Söta som få =)

Krammmmmmmmmmm!
Då har min brosa med familj åkt hem igen =( Lite trisst att vi inte ses mer än över dagen men det blir svårt att kombinera allt annars alla har ju sitt där hemma så att säga. Vi han iallafall med att vissa svärmor och svärfars nya hus och där målades det och fejades det vill jag lova. Sedan bar vi av ut till hästarna och kollade in dom. Vi käkade middag med svärmor och svärfar och alla barnen så det blev potatisgratäng och stekt kyckling med lite wokgrönsaker föll alla i smaken!  Nu ska jag ta fram köttfärs och tina sedan får vi se om det blir till att laga köttfärsås i kväll eller i morgon, ska hur som helst spara en bitt av köttfärsen till tacos i morgon kväll!

 Fabian ocoh jag i helgen villka snyggingar va??? =)

 Felicia och kusin Hugo nio månader myser i soffan efter maten! Söt nosar=)
Ja då har man röjt lite inför besöket av brosan och hans underbara familj!  Fick ungarna att hjälpa till med vedinkörningen! kors i taket. tycker att man kan hjälpa till hemma lite liksom... värmen kommer inte av sig själv om jag säger så! Nu ska jag dra till affären och köpa korvbröd till lunchen!

Hörs till kvällen puss och kram hela dan =)
Dagen började i stallet =) Vi skulle köra Dreki och jag skulle rida Kló, det började bra och allt var frid och fröjd men efter en tre kilometer började Dreki tröttna ganska mycket så Josefin och Fabian vände strax efter hälften ungefär. Men jag var kanxig och så jag rider resten själv vi ses hemma i stallet.... Och tro det eller ej men det gick riktigt bra! Hade bara ett stopp och det var inget att prata om ( kan ha varit klantighet från mig också...) Hon stannade till vid ett vattendrag men det var vara att lägga till skänkeln lite så gick hon på som vanligt min lilla hjältina =) Vi både travade och galopperade (bara lite)  på vägen tog oss förbi ett sågverk och möte bilar (2 st). Så nu behöver man inte oroa sig för att rida själv heller det är helt suväränt måste jag säga, vilken underbar häst detta är.

När jag och Fabian kom hem så blev det en snabb lunch och sedan iväg till stan (gävle) Hittade två st bh-ar och ett par trosor.. Nu blir man läcker till kvällen *fniss* *fniss***

Sedan bar det av till ica maxi och månadshandla gick med en väldans fart för vi hade plockat upp felicia med sällskap i stan så jag skickade ut dom att hämta grejer...  Dom fick äta på max som belöning.

Väl hemma så packades all mat upp och sedan blev det datorn! Gubben och fabian spelar Wii låter som dom har riktigt trevligt... och jag kan sitta här och slöa......

Imorgon kommer min bror med sina tre barn och sambo! Det ska bli jättetrevligt!

Nu ska jag slööööööööööööa ett tag!

Puss och Kram hela kvällen =)
Ja då har vi hunnit till annandagen. Har varit och ridit på morgonen var där redan till nio... Vi skrittade bara en tur på en 40 minuter hästarna var ganska loja efter gårdagens tur. Sedan red vi hem och pysslade om dom lite och tog lite kort i hagen på dom.

 Här är alla fyra på morotsjakt. Kló, Dreki, Litlamin, och med täcke Tindra =)

 Litlamin

 En blundande Kló

 och sist men inte minst Tindra.

Nu ska jag göra fyllda bagetter till ungarna som ska uppträda i kyrkan och skjusa dit dom sedan blir det en lat stund här hemma innan vi ska åka och titta på ungarna.

Vi hörs!!!!!!!!
Då har vi varit hos svärföräldrarna och ätit fläskfilé och potatisgratäng hur gott som helst!!!!!!!!!!!!! Efter detta fick vi choklad panacota med färska hallon och en klick grädde mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.. Känner mig som en sväld gris just nu..... Har surfat runt lite efter att vi kom hem och kollat lite resor osv... drömma kan man ju eller hur??? 

Nu ska jag och Felicia kolla på bröllopsfixaren... oj nu verkar hela familjen vilja se den... man ska aldrig säga aldrig!

Puss och Kram hela dan eller natten ;)
Hej hå hoppas ni tagit er ur chokladfrossan jag är på god väg.... Har just varit och ridit i 1 timme och 45 minuter (ca8 km) Så underbart solen sken och 4 minusgrader kan knappast bli bättre. Josefin har kört Dreki vilket gick väldigt bra, Josefin har berättat att kló är rädd för rockarden men det gick hur bra som helst=) vi kom hem med två riktigt trötta hästar. Det är så himla kul att rida kló i morgon ska jag kanske rida själv för första gången. Jossan och co ska på mellandagsrean ev. Så vi får se hur det går... Men jag ser inte att det skulle vara något problem.

Annars är det en helt underbar lungn dag hos oss :=) Vi ska strax iväg och äta middag hos svärmor och svärfar. Hon lagar alltid underbara middagar så det blir alla tiders det!

Ha en god fortsättning nu och njut av livet!

Ja då har man ätit alldelles förmycket mat och godis! Vi har haft en Perfect julafton kan man lungt säga! Alla är glada och nöjda och ungarna är lyckliga över julklapparna. Kan knappast bli bättre. Själv fick jag parfym, köksalmenaka ljus presentkort på ikea en klocka från tailand och en gps! kan inte klaga alls om man säger så!

Hoppas ni andra haft en underbar jul och nu ser jag fram emot Nyår och sedan våren!

Jag älskar att vara ledig helt plötsligt börjar men prata med varandra på en helt annan nivå och det gillar jag=) Nu i vår får vi nog hjälpa till i Sandby endel men tänker även greja här hemma! Och allt detta är bara kul! och vi ser fram emot detta.

Vi har böjat diskutera semestern för sommaren och det lutar åt en vecka (4-5 dagar) i Åre sedan har vi bokat en vecka på Cypern på detta hotell. Längtar redan!

GOD JUL PÅ ER ALLA FRÅN OSS ALLA!




Då var det äntligen julafton då. Har just ätit en mysig frukost och tyvärr fått det tråkiga beskedet att brorsan ligger i feber så han och åsa kommer inte idag. Men resten kommer så vi blir iallafall tio stycken det ska bli riktigt trevligt måste jag säga!

Just nu är det musjakt i köket av ungarna. Ska skala potatis och förbereda lite sedan blir det en prommis i det lätta snöfallet.. Kan nog inte bli mer idylliskt tror jag .

Skriver mer om ett tag!

 Julgranen med paketen under =)

Ha en riktigt god och stressfri jul nu alla vänner=)
Jag sitter vid datorn och rätt som det är så raslar det till på bänken vid pepparkakorna och visst där sitter en liten och grå mus.... Det är så ÄKLIGT.. jag tror jag döööööööööööööööör!!!!!!!!!!!!!! Ungarna är hel fachinerade.... men inte jag!
Ja då var verkligen allt klart=) mycket trevligt tycker jag. Nu är skinkan klar och granen kläd (se förra inlägget) har till och med lyckats fått julröda tånaglar.... Just nu sitter vi i soffan och kollar på bingolottos uppesittarkväll. och bara myser. Det är så himla mysigt har även en brasa brinner i öppna spisen kan liksom inte bli mycket bättre!

Puss och kram hela julen...... Snygg va!!!!


Så här blev vår fina gran, puss och kram.
Väntan tar jag med varm hand emot men inte stressen idag har vi haft det lungt och skönt =) Satt uppe till ett inatt och slog in julklappar så himla mysigt! 

idag har jag röjt uppe på "kall vinden" och städat av här nere dammsugit. Ungarna har bakat upp sista pepparkaksdegen och gjort hemma gjord kola mmmmmmmmmmmmm så det ihop med allt det goda julgodiset som malin och jag fick till i söndags så blir vi nog julgrisar allihopa fram emot juldagen kan jag säga *fniss* *fniss*

Gubben fick dra till stan och hämta golv som svärmor och svärfar varit och köpt.... sedan skar han upp lakriskolan och chokladdoppade den..(nu kan du hämta dom malin) Sedan fick han det trevliga uppdraget att torka golven men som vanligt blev det inga sura minner. Vi har hunnit med en skön prommis i solen idag också. Nu är det bara skinkan och granen kvar sedan är det JUL.

Just nu sitter jag och väntar på att få en ost och skinksallad levererad samtidigt som Felicia och pappa skulle hämta upp Fabian som varit hos sin kompis Hanna hela dagen och tur är väl det för då blir inte väntan så himla lång för dom härliga ungarna.

Till kvällen blir det lite bingolotto varvat med film.... Hur ska det gå.........

Puss och Kram hela dan!!!!!

 Väntan är härlig!

Nu kommer dom jag som inte dukat.......
Ja då har denna dag också försvunnit! Åkte till Gävle och Ica Maxi direkt på morgonen och tur var det för det var redan mycket folk i samma ärende som oss, att inhandla julmaten men allt gick bra och vi fick tag i det vi skulle. Sedan blev det ett besök på din sko och både Felicia och jag hittade varsitt par skor jag ett par svarta stövlar med stickad överkant och felica ett par indian mockasiner i sko format! båda paren var urläckra....

Sedan besökte vi glasbanken till gubben... det blev några öl att inta under julen!

Efter det drog vi till max för att inta lunch mmmmmmmmmmmmmmmmmm så gott!

Där efter så blev det valbo och julklapps shopping så nu har vi fått tag i allt och är klara!!! Underbart!

När vi kom hem blev det en vurre med bröd och där efter ut till svärmor och svärfars nya hus för att gå runt och titta... Vilket jobb dom skaffat sig men oj vad bra det kommer att bli när dom fått greja ett tag. Dom hade varit iväg och köpt reparations gips att sätta på väggarna. imorgon skulle dom in och köpa golv och lite annat smått och gott.

Så här vackert var det utanför köksfönstret i morse!



Nu har även granen kommit på plats i vardagsrummet imorgon ska vi klä den så det blir jul på riktigt!



Snart är det JUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja då var det lördag kväll och jag har varit med Fabian och Gubben och kollat inbandy, Fabian stod i mål och gjorde ett riktigt bra jobb måste jag säga vart riktigt imponerad av honom!

I onsdags vart det nya naglar det vart röda sneda toppar med vita prickar ringfingret blev dekorerat med en blomma. Dom är lagom juliga för att faktiskt klara även januari månad.





Inte de bästa bilderna men en vink om hur dom serut iallafall =)

Felicia sjöng under lucia högtiden i kyrkan i söndags så här såg det ut! Hon gjorde också mig stolt då!



Igår städade vi huset så nu kan julen göra entré utan problem =) I morgon bitti kommer Malin och då blir det praliner som bara den!

Kram kalas Nu blir det godis och Film innan vart det en familjepizza (Känner mig som typ en flodhäst just nu =())
Då har det hunnit bli tisdag och två av fem nätter är avklarade! Har ridit både idag och igår och det har gått riktigt bra måste jag säga vi har varit riktigt trötta båda två efter passen. Allt går bättre och bättre i morgon får kló villa men jag ska fixa naglarna och rida på Ärk på kvällen. Julklappshoppning det ska bli spännande.

Varit på styrelsemöte ikväll och det gick riktigt bra!

Nu blir det tv och sedan jobbet!

Kram
Ja då är man en bra bit in på den här dagen ska strax åka till västland för att avnjuta luscia i kyrkan. Felicia är med som konfermand det blir säkert bra =) Sedan blir det snabbt hem och släppa av ungarna och åka och ha core/stretch passet. sedan blir det middag i from utav gröt på jobbet innan vi börjar. Sedan väntar nattskift en vecka men sedan är jag ledig i hela 16 dagar jjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Längtar verkligen efter ledigt just nu Behöver ladda om mina batterier känner jag. Ska bli skönt att bara tänka på familjen och mig själv lite, kommer att bli en del tid i stallet men det är en perfekt laddningstation för mig.

Ha en fortsatt underbar söndag!

 myssssss i massor!
Ja i torsdagskväll så la bredbandet ner och återkom inte fören i går kväll..... Trisst måste jag säga trodde inte man var så beroende av internet.

Igår så blev det ridning på förmiddag en Felicia följde med och skulle bara rida lite granna (det blev en och en halv timme) hon tyckete det var riktigt kul och när inte mamma lägger sig i och Josefin hjälpte henne så gick det riktigt bra. Hon är bra på att lära ut Jossan!

Efter det så åkte vi hem och vissade svärmor och svärfars hus till ett par kompisar! Det blev riktigt bra måste jag säga!!

Sedan blev det julbord i furuvik! Härligt gott måste jag säga!

Det var den dagen det!

Nu ska jag ordna till det med schemat till vårterminen för föreningen!

Puss och Kram hela dan
Ja igår kväll gick det sådär på Ärk jag fick rida lillebror. Hade en teckninsk banna som vi red i markarbetes syfte och det var svårt att få till allt som det skulle vara. Men tillslut blev det iallafall hyfsat..

Nu på morgonen har jag röjt i dressingrummet och ska städa lite slarvigt för att ta tag i julstädningen i veckan som kommer =) skönt att få röja ordentligt och ta ett rum i taget men jag lämnar badrummet till Gubben han är bättre på det =)

Idag blir det ingen ridning för hovslagaren är på besök i stallet så nu ska snösulorna på =)

Igår var en bra dag hoppas även denna blir det!

Kram
Idag är en kannon dag =) Var iväg nu på förmiddagen och red och fick igång kló nogot så kopiöst.. nykeln heter håll i ett spö! Har inte ens behöft fundera på att använda det.... det vart race ändå om man säger så. vi var båda två genomsvettiga efter en timme under jossans handledning och det var JÄTTEKUL! Fick till lite tölt tillslut när skiten bakom spaken lyssnar in med hela kroppen och en omsadling så gick det KANON!

<Nu blir det en inbakad kebab och sedan till jobbet i fyra timmar för att sedan åka och rida på Ärk=) möjligt att jag hinner blogga lite till kvällen!

Kram kalas=)

 Finns det något här kanske??? snart....
Ja då var man hemma efter en dag i hofors och rehabliteringskjedjan!

Ja trött som få, fan det är jobbit att ta in info hela tiden. Nu börjar jag fatta vad det hela går ut på iallafall och det är ju en fördel. När jag kom hem hade min älskade make fixat middag världens godaste köttfärsås och spagetti.

Efter det så fixade jag med kvitton och pengarna efter marknaden igår så nu är det insatt och klart! Skönt.

Nu blir det lite soffa eller surfande har inte riktigt bestämt mig ännu!

Kram kalas=)
Kör frukost vid datorn! Nu ska jag åka till Hofors på Konferans i det nya sjuk skrivnings lagen. Rehabkjedjan ska bli spännande vi är tre stycken som åker. Skriver mer ikväll. Hoppas på en lugn och skön kväll med gubben puss puss
Startade med att väcka resten av familjen.... sjusovarna. Sedan blev det en god frukost och alla yra hönor skulle leta upp varma kläder för vi ska ut till stallet och hälsa på hos josefin och hästarna. När alla hittat de de ville ha så bar det iväg i två bilar. När vi väl kom ut dit så blev barnen stört förälskade i Litlamin =) så mycket uppmärksamhet som hon fick i hagen är hon absolut inte van vid men hon bara njöt av det..När vi värmt upp och tränat lite på Kló och Dreki fick barnen prova och rida och det gick över all förväntan gud vad roligt dom tyckte det var =) =) det var två solstrålar som åkte hem med pappa efter en timme i hagen. Sedan red vi av hästarna i hagen. Sedan gick vi in och dom fick lite gott att äta och blev ompysslade.

Efter stallet så blev det lunch och sedan Julmarknad nere på bruket där 3k skulle sälja lotter och marschaller till förmån för cancerfonden. Det var jättetrevligt. Felicia gick lucia tåg inne i kyrkan och det var jättefint.

Sedan hem och byta om för att köra strtch/coren. (Malin jag saknar dig där!)  efter det hem och käka tacos och bara slappa gud så skönt!

Det vart en väldigt bra dag måste jag få säga!

Ja då hade man rest sandviken tur och retur då!!  När vi kom hem så körde jag till västland och hämta felicia hos Angelica där dom bakat julgodis hela dagen. Hon hade en hel del med sig hem. MUMMMMS hoppas man får smaka någon bit =).

Sedan blev det snabb middag och nu närmar det sig finalen av stjärnor på is i soffan och mysa =)

Här är en bild på vårat härliga pepparkaks hus som Andreas gjorde i veckan det är en kopia av vårat hus! Han är så himla duktig. Puss på dig gubben!

har grejat hela förmiddagen allt från att pynta till det vanliga! Nu bär det av till Sandviken för en innebandy match.. Skriver mer till kvällen!

Kram kalas!

Äntligen fredag  kan knappast bli bättre =) Startade dagen på jobbet och sista förmiddagsskiftet jAAAAAAAAAAAA. Sedan hade vi styrelsemöte i fackklubben för att lägga upp en arbetsplan för året som kommer. Bra att ha något att utgå ifrån. Det vart trevligt och en hyfsad disskution.. Sedan bar det hem och hjälpa gubben att städa klart ( det mesta var redan gjort puss på dig gubben =)) Sedan bar det av ut till Kló och en härlig ridtur :) Efter det snackade vi lite.... Så här såg en härlig underbar Kló ut idag i stallet  efter tränsning men förre ridturen..



eller från sidan kanske...



På söndag är det dags igen och då ska ungarna få följa med och träffa hästarna.

Nu blir det ett skönt bad....

Puss och kram hela dan....
F**n förmiddagarna tar koll på mig jag är trött jämt.. kom hem och hade ställt in mig på en hyfsat stressig eftermiddag med en massa skjusande fabian till stallet och sedan hem för att ha step pass (farfar skulle hämtat honom) men han hade så himla mycket träningsvärk  i magen så han avstod från att rida. Vilket sänkte min stressnivå något avsevärt, Så nu blev det ungspannkaka som tro det eller ej men den blev god.... har bara gjort det en gång tidigare !! Sen blev det step pass med några väldigt antusiatiska deltagre SÅ det blev riktigt svettigt och härligt !!! Det ger en sådan himla kick..

Felicia var ner på fottbollstäningen och meddelade tränarna att hon slutar på grund av andning besvären hon har vid anstägning! jag tycker det var ett vettigt beslut som hon tagit aldelles på egen hand utan påverkan av oss föräldrar.

Sedan blev det te och lussebullar i soffan =) Härligt gott....

Nu ska jag kolla lite mer på tv sedan ska john blund komma på besök...

Puss och Kram hela dan.......JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Ja då var det onsdag och en massa att göra först blev det jobbet till två! Gick riktigt bra idag. Sedan hämta jag fabian i skolan han har slagit i knät så han hade fått avbryta gympan men men jag vet inte innebandyn funkade senare på kvällen... Sedan fikade vi och fabian bakade lite pepparkakor att hänga i fönstren som vi sedan gladerade. Sedan hämtade jag felicia i tierp där hon fått nya fina naglar (bilder kommer) Hem igen och laga lite middag.. sedan vika tvätt och köra fabian till innebandyn och handla, hem igen byta om och sedan iväg till Ärk och rida... Fick lillebror idag han är en mardröm i boxen och som att köra ett godståg när det gäller ställning och böjning på spåret men det gick riktigt bra måste jag säga. Väl hemma igen in i duschen och där efter en god fika på vörtlimpa mmmmmmmm. Nu blir det lite lejlas jul innan kudden kallar.

Kram kalas hela dan!

Mina favoriter till jul är änglar och snögubbar..... fast visst gillar jag tomtar också.
Gud vad tiden går...... Igår så blev det jobb på förmiddagen och sedan bara det av ut till Kló och rida och då fick jag göra något som jag aldrig gjort förut och det var att rida bettlöst igår red jag även barbacka och det har gett mig en j***vla träningsvärk i rumpan och insidan av låren =( men men. Idag tog vi nya tag i helregnet ... jag körde med samma träns som igår men idag med sadel och det gick jättebra när jag väl kommit upp på henne...Igår fick vi bara skritta för tindra och kló fick massage i fredags så det blev vila i helgen för deras del....  Idag var det dock ful fart igen.  Härligt nu dröjer det tills på fredag innan vi träffas nästa gång..

Här är lite bilder från söndagens äventyr.

 matte bygglov carlsson under hans ritt

 Sex spann med lyse=)

Nu Njuter jag av blommande hyasinter och pepparkakshuset som luktar så gott....

Julen närmar sig med stormsteg och jag bara njuter!