Ja då var det ett tag sedan jag bloggade igen men jag skyller på att jag jobbat natthelg och haft häcken full dom timmar jag varit vaken sedan har vårat internet legat nere plus hemtelefonen! Inge kul alls men men idag återkom linan till yttervärlden. Det var tydligen några fäder fän som byggt bo i vårat teleskåp här ute på landet! Igår var vi ner till Uppsala och lämnade av farmors gamla cykel till Felicia så hon kan ta sig fram i storstaden så smidigt som möjligt, hon fick även ner sin tv och lite härliga skor att variera med där nere! I lördags så fick hon även nya naglar av mig dom vart helt ärligt riktigt bra! så det var min lördag då jag var vaken så satt vi i studion och grejade med detta. I söndags så blev det lite röj och sedan blev det boxning helt underbart men ack vilken härlig träningsvärk jag bär med mig nu! Helt underbara deltagare var det också som gav järnet hela tiden!!
igår och idag har jag ridit Litlamin och det har gått bra några sparkar bakut och lite bocksprång av glädje men annars har allt gått prima! Kommer bli bra det här!
Idag var vi till Norrtälje och köpte massor med Gunnebostängsel till att stängsla gården med nu när dom ska fälla skogen, en säkerhetsåtgärd så Gissa stannar på gården och inte jagar bilar nere på vägen när dom blir synliga för vårat lilla busfrö!
Nej nu blir det en skön dusch och sedan god natt för imorgon väntar en dag i hästens tecken och förmiddagsskift!
Kram hela dan!!
Klev upp med Gubben idag och då vart det ju riktigt gott om tid att göra det jag tänkt!! Redan kvart i 7 slog jag upp ögonen! Började städa omgående med ett brejk för frukost med Fabian som glömt ställa klockan tur jag var vaken ;) Men nu är det klart och gud vad skönt det är lika varje vecka när jag städat bara njuter av känslan att allt är rent och fräscht här hemma love den känslan! Efter det så är det ju löningstid så det var dags att betala lite räkningar och även detta är trist att göra men när det är gjort känns det riktigt bra!
Sedan blev det en promenad med hunden i pissregn... dyngsura när vi kom hem båda två! Nu blev det lite data tid och sedan ska jag iväg och klippa håret. Ser ut som ett troll just nu det står åt alla håll och är på tok för långt ;) Men det ska Jane få råda bott på! Sedan finns det risk för att det blir lite rödfärg i det hela vi får se...
Ja det var min dag för jag har ju eftermiddagsskift idag så resten av dagen vegt jag deftentift vad jag gör! Flänger runt som en flådd råtta...
Kram
Jag och Litlamin här om dagen! Snygg häst iallafall. Den andra hösäcken kan ju diskuteras...
Varit ut till stallet en sväng på förmiddagen och ridit en mycket givande ridtur på Litlamin både hon och jag hade ett härligt och skönt lugn som man finner ibland när allt bara faller på plats =) före det så röjde jag av här hemma lite plocka undan och tvättade ett par maskiner tvätt. Det märks att vi är en mindre här hemma på tvättmängden i veckorna men sedan blir det ju hennes under helgerna ! Eller så är det så att det jag bestämt mig för funkar och det är att hålla efter lite bättre i tvätt korgarna så det inte blir berg som ska tvättas. Sedan han Gissa och jag även med en härlig och skön lång promenad innan det var dags för stallet!
När jag åkte hem så blev det en sväng runt affären och där blev det ingredienser till köttbullsmacka så himla gott! och sedan lite lönings lyx i form av Marabous mandel och frukt choklad!! Så god så god! Ja det har inte blivit så mycket sådant sista tiden vilket jag bestämt mig för och även lagt av med kvällsfika och dessa eviga smörgåsar på kvällen som jag har en förmåga att stoppa i mig! Herregud jag ska bara sova hur mycket energi kräver det! och vips -4 kg så himla skönt!! Känns på kläderna och då är det roligt tycker jag! Har inte som mål att gå ner så mycket i vikt men bli av med min lilla putt mage skulle inte vara fel och ersätta den med lite starka muskler istället!!
Igår var Fabian och jag till Ärk och gubben var ut på lite egna äventyr vad kommer att avslöjas så småningom! Jag håller min tumme så den snart är blå ;) Jag verkligen hoppas massor på detta men men vi får se som sagt var! Ridningen för Fabian gick riktigt bra han utvecklas så himla fort när han får hjälp att korrigera felen som han gör ! Han lärde sig massor hos Tilde det syns i hans ridning även av "vanliga" hästar! Idag ska Gubben till Ärk med sonen på hans ordinere ridlektion för jag jobbar eftermiddag så jag kan inte men det kommer att gå bra det med! Helt övertygad om det!
Nej nu ska väskan packas och sedan ner i gruvan igen då!!
Kram =)
Då har föreningen firat 5 år tänk vad tiden går ... var det verkligen 5 år sedan vi startade denna resa ihop helt fantastiskt!! Vi firade genom att styrelse och ledare åt middag på Furuviksbrygga och gud så gott allt bara smälte i munnen. Vi är i vanliga fall ett ganska talfört gäng tjejer som pratar på både vit och brätt och gillar en hög nivå på våra diskutioner så när det blir tyst för att alla äter och njuter ja då är det verkligen ett bevis på att det smakar damerna vill jag mena! Super trevligt hade vi!
Efteråt körde jag och Felicia i racertempo till Tierp tur att ingen polis stod ivägen för oss;) När hon väl var avlämnad vid tåget så for jag hem igen och sedan blev det en promis med min älskade make och lilla skrut hunden! och nu fick jag just ett sms om att Flisan är hemma i Uppsala igen! Helt underbart att det bara tar en timme från Tierp till rummet i Uppsala!!
Min efterrätt i kväll i Furuvik så gooooooooooooooooood!!!
Kram alla glada !
Ja ha då hade man en härlig ledig dag kvar då innan en arbetsvecka på sju dagar ska startas... vet inte hur jag ska förhålla mig riktigt till detta men så är det iallafall! Idag blir det en tur till stallet och en ridtur till att starta med iallafall och till kvällen är det 5 års jubileum i föreningen så då ska det ätas på Furuviks brygga trevligt värre!!  Till kvällen far Felicia tillbaka till Uppsala igen och återvänder på Fredag för vi jobbar helg så bror får lite sällskap här hemma! För övrigt så blir det dubbla ridtillfällen för Fabian på Ärk denna vecka och jag ska klippa mig ja det är vad jag vet kommer att hända men sedan blir det ridning hos Josefin och lite annat smått och gott. Lär ju inte vara sysslolös om jag säger så!
Gubben och jag diskuterade hur vi ska fortsätta upp i morse innan vi tog oss ur sängen så nu finns det lite planer möjligen så börjar jag redan i veckan. Vet inte hur mycket som gubben måste vara i Sandby och lägga tak i veckan men det visar sig ju. Det vi kom fram till var att jag kunde göra en hel del själv iallafall och det är ju bra så det händer något där uppe vi har ju sagt att vi ska försöka vara klara i mitten av oktober så ska det målet hållas så måste vi sätta fart vill jag lova!
Efter det ska ju matrummet och kontoret fixas till och jag hoppas och ber till högre makter att det kan vara klart till Jul skulle kännas så himla bra! Då kan vi ladda om inför sommarens planer hela våren och bara vara!! Allt kommer bli så himla bra =)
Nej nu ska trollet fixa till kalufsen och gå en sväng med hundiluren och sedan bege sig till stallet!
Hej hopp gummi snopp ;)
Ja ha då har man lagt till en ny länk då till Tilde Höök´s blogg! Trevligt trevligt att även hon hamnat i denna värld av bloggare!
Kram
Idag startade jag dagen med en härlig hundpromenad och sedan blev det frukost med mitt hjärta och allt! Sedan drog han iväg för att hjälpa far sin att lägga om taket på ett av uthusen på deras gård! Fabian och jag drog iväg och red vid halv elva tiden mycket trevligt. Vi Hade bestämt sedan tidigare att Fabian ska sätta igång Kometa igen efter fölningen av lilla sötnosen Nykur. Så idag var det då dags för premier turen och allt gick väl visst som Josefin uttryckte det det här är en häst för dig Annika en riktig käring som vet vad hon vill och då kan det behövas en likasinad för att få igenom människans vilja... Allt gick jättebra ända tills det blev krav och lite trav då började hon bocka men som Fabbe uttrycker det fasiken jag sitter ju kvar så så farligt var det väl inte!!! Troligen är hon bara så lycklig över att få röra på sig igen så hon vet inte till sig och då blir det lite skutt! För när jag satte upp så skötte hon sig helt enligt regelboken men visst jag är ju något tyngre också ;) Nykur gick kvar i hagen med Kló och Tindra och visst han pratade med oss men för övrigt helt lugn tack och lov att vi har dom andra stona som tagit till sig honom så himla bra!! För övrigt så red jag Litalmin och det gick jättebra hon börjar bli riktigt ridbar nu både i trav skritt och när hon galopperar det lilla vi har kunnat göra det så går det också bra! Kan bli en riktigt bra häst av detta ämne men visst även detta är en riktig käring som vet vad hon vill! Men gud vad jag älskar den utmaningen!!
När vi ridit klart så hade vi turen att bli bjudna på lunch hos svärföräldrarna underbar ost och skinkpaj med en god sallad till helt underbart från sadeln till dukat bord kan inte bli bättre!!!
Väl hemma blev det limpbakning så nu har jag 8 nya färska härliga limpor här hemma!!
Och sedan hämtade jag Felicia och Robin i Skärplinge. Nu är det röjt efter bakningen och svärmor har just bjudit över oss även på middag jag jublar och hoppar av glädje!! Himla underbara svärföräldrar jag har! Bästa sorten och jag tänker fan inte byta ut dom! Ställer alltid upp i alla lägen fixa och trixar! Visst vi umgås inte jämt men jag vet att dom alltid finns där för oss om det är något och det är en underbar känsla!!
Här är lite bilder från min dag!!
nykur vårt lilla hjärte gryn =)
dagen bakverk vart skit goda!
Hösten är visst i antågande =)
Nej nu blir det nog lite lördagsgodis inhandling och sedan middag i sandby :))
Kram
Härligt med Fredag äntligen! Idag startade jag dagen med att åka till stallet och rida ut på Lilamin med sällskap av Josefin och Dreki. Det vart en himla trevlig och skön ridtur vädrets makter var med oss hela vägen!
När jag kom hem så blev det lite dator och kolla upp lite gejer! Sedan så blev det lunch i form av burgare gott gott! Sedan kallade tvätten på mig så nu är allt vikt och ligger på sin plats.
Där efter gick jag lös i Nagelstudion idag igen och fixade till tekniken på marmorering det blev riktigt snyggt måste jag säga kolla gärna på min andra blogg så får ni se resultatet!!  Jag tycker iallafall att det blev bra skriv gärna en kommentar om vad ni andra tycker dom är värdefulla för framtiden!
Sedan blev det en skön promenad i skogen med Gissa och nu så ska vi åka och handla lite och sedan bara slappa resten av denna sköna fredag!
Ha en underbar helg!
Kram
Jag har inte sovit något bra alls på dagarna denna sväng med nätter bara vaknat och vridit och vänt på mig och där av dåligt med bloggande. Sedan har jag även haft det fullt upp i Måndags flyttade föreningen till Vita Magasinet och allt gick bra både med flytten  och med mötet som vi hade efteråt!
Onsdagen var det skolstart för Fabian i Skärplinge tänk vad tiden går lite blir stor och började åk 7 ! Allt gick bra då med!
Och idag när jag klev upp blev det en härlig ridtur och sedan hem och städa huset! När detta var klar hamnade jag i nagelstudion en stund för lite skapande och efter detta en härlig promenad med gubbe och hunden. Men nu väntar sängen för gud vad jag ska sova !
I morgon ska jag skriva mer känns som det finns lite tankar som vill ut ;)
Kram och godnatt från ett Kadax spöke...
Idag har vi hjälp Felicia att installera sig i Uppsala! Allt gick jättebar det började med att leta fram allt vi skulle ha här hemma... bara där hade vi ett litet äventyr och jag kan avslöja att vi inte fick med allt... så någon tur till lär det bli!  Ja när vi väl kom ner så startade vi på Ikea tyckte det verkade smart .... Vi handlade det vi visste att vi skulle behöva men ack vad vi bedrog oss. Ja ja väl framme så blev det till att packa upp allt och kolla vad som mer behövdes vi trodde ju att vi var klara men men ... Det blev en tur till till Ikea och coop för att fixa mat och grejor. På Ikea blev det bland annat en matta, överkast, lite förvaringsgrejor att ha under sängen och sedan kolla efter lite annat användbart! Men nu klarar hon sig iallafall denna vecka sedan får det nog bli en sväng ner i helgen med lite annat som vi nu vet att det får plats!
När vi kom hem blev det snabbmat i form av pizza för grabbarna och en sallad för min del sedan över till Åsa och hämta denna termins programblad! In i bilen igen och ett äventyr med min älskade make vid ratten och västland nästa men nu är alla utdelade! Trevligt måste jag säga!
När jag kom hem så blev det en skön kvällspromenad med Gissa där jag invigde de ena av två nya koppel med tillhörande halsband i skinn som jag fyndade på tro det eller ej på Ikea 29,- för både halsband och koppel! Så det blev ett rött och ett svart snyggt snyggt!
Nej nu blir det duschen och sedan bingen och en film för det är nätter i veckan så jag lär ju försöka sova i morgon bitti!
Ja just det igår flyttade Melody till Tierp! Så nu återstår det bara en att sälja! Och nu funkar det hyfsat med Gissa tack och lov nu är dom kontroller bara tror jag hon tänker!!
Kram
Ja ha då har man varit sjukskriven i två arbetsdagar då bra start efter semester eller inte :( Fotleden vägrade sluta krångla så jag ringde läkaren på onsdagen samma som hade hand om foten då jag gjorde den ursprungliga skadan. Och han sa det jag befarade (fasiken det är inte bra med för mycket kunskap ibland) Jag har helt enkelt överansträngt fotleden och den är inte läkt ännu.... vad säger man och till droga på eländet så började den andra också värka...fan fan fan men det slutade så fort jag lindade den andra och slutade halt så det var nog bara överansträngning av musklerna i foten tack för det !! Ja fick en del gjort i fredags iallafall vilket var skönt även om allt går något saktare när man måste tänka sig för hela tiden men som mina vänner brukar säga det är nog bra om jag gör saker lite saktare nu och då!! Städade hela huset och bytte lite gardiner (värmen är kvar men jag vill ha höst!!) Så jag mysade till det lite här hemma! Felicia hade lite middag här hemma för några vänner på kvällen så då flydde jag till stallet så himla skönt! Red en härlig tur på Litlamin och Dreki!! Tur jag kan rida med foten vad skulle jag annars göra! Det blir just ingen belastning på den när jag rider så det funkar fint :))
Väl hemma blev det sängen och en film.
Idag har jag och älsklingen hämtat hem Fabian från ridlägret med Tilde ! Sedan har jag bakat fyra limpor och 40 frallor med lite fullkorn i. Tro det eller ej men på Felicias begäran, fullkornet alltså!! Apropå henne så flyttar hon i morgon till Uppsala för att börja plugga där! Kommer och bli kanon det.
Här är några bilder på dom duktiga killarna idag!
Fabian och hans ridläger häst Luukka
Hela härliga gänget med hästar och ryttare under kadrillen
Hela härliga gänget!
kram
Ja då är det dags för Fabian att fara iväg på sin födelsedagspresent! Killridläger hos Tilde Höök i Månkarbo bara killar och islandhästar det kommer bli kanon utvecklande tror jag och dessutom träffa andra killar med samma intresse kan nog inte bli så himla mycket bättre!
På morgonen har vi packat väskor och letat upp det han vill ha med sig ;) Felicia har varit hos Robin i natt så här är det bara pyssel med våran lill kille eller lill och lill men våran härliga tonåring iallafall! Nu är det mindre än en vecka kvar till Felicia flyttar. Tänk vad tog tiden vägen jag fattar inte för jag har inte blivit ett dug äldre eller hur ;)
Nej nu vill dom åka så det är bäst jag åker med vill ju se alla finna hästar hon har där i Månkarbo!!
Kram
Idag vaknade jag vid tolv så himla skönt att sova ut sista natten man orkar lite mer då! IDag tog jag tag i dressingroomet och röjde järnet där inne. Och nu är det helt okej nu har jag den platsen som jag ville ha och för det ända målet som jag ville!
Efter det så blev det lite middag och allmänt röj när vi inte varit hemma i helgen blir det gärna lite rörigt! men det tar jag så hjärna!
sedan blev det lite naglar (se min andra blogg)
Nu ska jag hjälpa Fabian att packa för han far på fem dagars ridläger i morgon!! På Lördag ska vi hämta hem honom igen! Ska bli spännande att se hur mycket han utvecklas!
Kram kram
Ja ha då har jag gjort en under blogg till denna som fortfarande kommer finnas kvar! Den kommer då att handla om Naglar och åter Naglar. I denna blogg blir det mer allmänt ja som tidigare men utan naglarna. Denna blogg är den mer privata och den andra ska så småningom vara bunden till företaget men dit är det långt..... och mycket arbete! Men jag älskar ju utmaningar så detta kommer bli så himla bra helt övertygad om det!
www.sarno.blogg.se/naglar
Det är adressen!
Kram
Ja då var första natten över åtta timmar av konstant jobbande för att hålla sig vaken. Konstaterade vid frukostbordet att jag aldrig får så mycket gjort som på nätterna när jag jobbar och det är nog för att hålla mig vaken tror jag! Städar och kör in och ut grejor med trucken. Ja allt man inte hinner annars lyckas jag klämma in då. och som sagt var det är nog en vana för att just hålla mig vaken och allert om det skulle skita sig på något sätt med våra maskiner vilket det brukar kunna göra brinner det aldrig förr så på nätterna har det en förmåga att ske och då gäller det att vara på allerten.
Så man sover ganska tungt när man väl landar i sängen efteråt! Himla skönt faktiskt!
Och när jag är trött hamnar jag framför datorn .... hittade en kul blogg sida att besöka www.coolapappor.se pappor som bloggar med Martin Robinson Melin i täten himla kul att läsa om saker och ting ur ett manligt perspektiv faktiskt och då framförallt om barn och deras syn på detta. Det jag lärde mig efter barn nummer ett (Felicia) var att visst dom gör det annorlunda men minst lika bra och slutresultatet blir kanon det med även fast ungen har fel kläder (då i mina ögon sett fel färger och fel byxor med fel tröja) och kanske ätit på fel tid men herregud ungen var ju inte hungrig för vi lekte ju och hade kul istället! Önskar jag hade varit lite mer man när barnen var små men dom har en fantastisk pappa som jag lätt göra på sitt viss efter lite om och men ;) Men jag lärde mig så småningom för det var just det det handlade om! Han gjorde inte fel utan bara inte på mitt sätt och det blev som sagt var samma resultat ändå.
Idag blir det lungt fram till vi ska åka och jobba igen.. Nu är det vara 24 timmars jobb kvar till kl 06.00 på måndag då vi går på våra två lediga dagar före nästa skift!
Kram
Dagens självporträtt ;)
Ja då har jag varit i stallet sista två dagarna och ridit helt underbart ! Litlamin har sköt sig mycket bra måste jag säga hon är bäst nu börjar saker och ting falla på sin plats och det gör saken bara roligare!
Hemma så blev det en tidig morgon i går och städning av huset, dock lämnade jag golven till gubben medans jag själv åkte och red. Bra fördelning eller hur! Sedan var det eftermiddagsskift som gällde.... varmt varmt det är allt jag har att säga!
Idag försökte jag sova ut eftersom det är nätter som gäller i helgen fick ligga till nio iallafall inte superlänge men lite iallafall. Då klev jag upp och tog en redig promenad med Gissa medans dom andra sov. Felicia med sällskap hade börjat sin färd tidigare än jag var vaken dom skulle nämligen till Alborgen och fira en av tjejerna som fyllt år! Kul present måste jag säga. När jag var hemma igen så blev det lite frukost men männen i familjen och sedan tvätt och åter tvätt fattar inte att det ska bli så himla mycket av den varan men så är det iallafall.  Sedan blev det stallet och både Fabian och jag red trevligt Josefin red Kló och alla verkade nöjda efteråt både hästar och människor!
Nu på eftermiddagen blev det en lite tupplur i soffan så nu fixar jag natten utan allt för trötta ögon förhoppnings viss.
Ja nu är det middags läge i form av pommes och korv!! gott gott
Kram kram
Började morgonen med att dra på mig kläder och regnställ och begav mig ut med Gissa på en lång promenad i regnet och oj vad det regnade! Lilla hjärtat hoppade och försökte ta regndropparna men lyckades inte alls.. Fniss fniss. Ungefär som dom gör med dom första snöflingorna så himla gulligt. När jag väl var hemma blev det Frukost och väcka resten av la familja som sov som stockar ännu!
Efter frukosten så blev det till att ta hand om all tvätt som jag dragit på i snart en vecka men nu ligger allt i garderoberna snyggt och prydligt! Sedan sökte jag några jobb får se vad det kan ge... ska bli spännande att se. Tycker det är svårt att skriva om sig själv men tror jag lyckades hyfsat iallafall.
Nu väntar lite lunch och sedan eftermiddagsskift i fabriken!
Kram
Alla go männsikor!
Humm jag börjar längta lite smått efter att få börja greja inför julmånaden... sjukt va!
Ja då har man jobbat i två dagar då... Dessutom två hat skift i form av förmiddagar. Men det har gått riktigt bra! Nu väntar två eftermiddagar och sedan tre nätter... Idag har jag jobbat och varit i stallet en sväng och ridit ut på Litlamin och Josefin har ridit Tindra jag är så impad av dig Josefin!
Sedan blev det hem och laga lite middag i form av lite flygande jacob och ris det vart riktigt gott. Testade att ha i bacon på Felicias inrådan och det blev jättebra!
Efter det hade Felicia och jag lite lekstuga igen här hemma och det blev riktigt bra måste jag säga!
Igår var det bakdag här hemma för st art det ju ett förmiddagsskift på jobbet en powernap när vi kom hem och sedan bakades det i massor ja i massor kanske var att överdriva men jag fick till fyra formfranskor och 25 tekakor och lite pasta sås och tagliatteller till middag! Sedan stupade jag isäng efter att vi kollat på Sommar med Göran och den var skaplig måste jag säga!
Nej nu blir det diskbaljan för min del!
Kram
I lördags blev det bara tvätta och städa huset som gällde, eller städa och städa röja efter katterna och dammsuga upp lite päls.... Sedan bar det av till Gävle och Ica Maxi och fixa fulla skafferi, kyl och frys! men nu finns allt hemma! Skönt! Sedan blev det fika hos svärföräldrarna och en liten blomma som tack för hjälpen!
Idag blev en dator dag då jag fixat lite grejor som man drar sig för men när jag började så var det bara att konstatera att ett Office paket till min dator var nödvändig en investering som jag dragit mig för att göra men nu är den gjord och allt är intallerat på min kära lilla Mac dator! När vi varit och handlat så var vi till våra vänner som skaffat sig en fransk bulldog en ras som jag inte visst så mycket om men nu vet jag dessto mer! Och den familjen har valt helt rätt hund! Lilla Herman (hedning) är som klippt och skuren för dom!
Ja vad säger man helt underbart full helt enkelt! Jag blev helt förälskad! 
Kolla in öronen och nosen jag bara älskar fullheten ;) eller rättare sagt söt heten!
Gubben min på kvällspromenad i Piteå längs med stranden på Piteå havsbad <3
Högakusten bron när vi åkte upp!
Äventyresgolf var en riktig hit! Helt enkelt skit kul!
Stugorna där vi bodde om kvällen!!
Lite sand mellan tårna han det bli också!
Valpträffen i Skellefteå!! Helt underbara människor och hundar =) Jag önskar att alla fanns nära så dom (hundarna) och vi kunde träffas ofta! Till och med gissa blev lugn av detta! Men oj vad taggad jag blev att träna med henne när jag såg vad dom andra kunde! Visst Gissa kan en hel del men jag fick massa ny inspiration! vilket aldrig är fel!!
Vacker solnedgång när vi åkte tillbaka hem till Piteå och stugan efter träffen!
Desto dimmigare var det under hemresan bland berg och kullar! Men det blir nästan en magisk stämning av detta läge också blir trollskt!
Ja det var lite bilder från semestern det!
I morgon är det dags att starta upp med att jobba igen och vi startar ju inte mjukt direkt utan biter tag i helvetes veckan! Sju ljuvliga dagar men det kommer att bli bra det är jag övertygad om!
Kram och om ni har semester så njut av ledigheten redigt och regält!