Helgen har varit kanon som vanligt.. fredagen var det städning på förmiddagen och stallet på eftermiddagen med Fabian vilket inte var igår. Var jättekul att se honom rida igen på sin lilla älskling Kometa båda hade himla kul det syntes både på häst och ryttare, sedan bytte han till Kl'o och där gick det undan vill jag mena herregud tänk om jag hade hans mod att galoppera varav på varv på blötgräs och lera men bra gick det och det är huvudsaken =) Man blir aldelles varm i hjärtat när ens barn blir lyckliga och glada =). Sedan hem till Gubben min som fixat middag till stallfolket i familjen (han fattar inte alls tjusningen med bara endast en hästkraft ska det vara ska det vara flera och ha fyra hjul eller två åtminstone....) Det blev en helt ljuvlig lasange att avnjuta med sallad och ett stort glas cola till =)
I lördags så blev det stallet igen och dags att tömma skit kontanern... inte kul men ett ont måste. Fabian och Jens skottade det mesta och jag och Josefin skottade ur boxaran i stallet. De tre som var kvar vi hade ju gjort några sedan tidigare men nu är det så fint i stallet med torv i alla boxar så nu återstår bara hästarnas jobb att fixa till bäddarna på bästa sätt inför vintern.. Inte för att dom är inne så himla ofta men ibland iallafall =P
I Söndags blev det till att hämta Felicia i Tierp innan ridningen eftersom hon inte varit hemma i helgen och hade ridlektion på söndagen. Trevlig att få se henne en stund iallafall ;) Hon han återvända till staden innan middagen var klar men fick dock med sig matlådan hem iallafall =) Sedan hamnade jag med näsan i böckerna och det var himla intessant så där blev jag sittande... himla härligt att känna att man hamnat så himla rätt =)
Idag har det varit Falun och en himla bra föreläsare, hade även turen att få hemtenta frågorna så nu ska här skrivas så pennan glöder och läsas och vinklas! Bra ska det bli! Efter det så blev det en tur till Hållnäs och hämta hem Fabian från konfan och sedan hundpromenad innan det vart allt för mörkt, fick till och med med mig gubben :) Sedan blev det middag i form av stuvade makisar och lite kötta bullar :P
Och nu borde jag stoppa näsan i böckerna igen eftersom vi ska till Uppsala en sväng i morgon så jag kan inte plugga hela dagen bara halva =)
Puss och Kram hela dan =)
Snart ska Stallets Drottning börja ridas igen Tindra 22 år men tror inte hon är en dag över 5 och inriden nja knappast.. och den hoppar jag med glädje upp på bara jag får ladda lite ;)
Underbart <3 gårdagens stora utmaning känns redan mycket enklare efter långa härliga givande samtal! Detta kommer bli så himla bra när allt har landat och alla fattat vad det går ut på =)
Idag blev det städning av huset för gubben min och mig till att börja med. Finns nog inte mycket som är bättre än ett nystädat hus och en god kopp kaffe med den man älskar högst på denna jord som sällskap =) Sedan blev det lite plugg och sedan till Tierp och lämna lite papper på banken. Där efter hämtade vi Fabian i skolan för att han skulle få lite lugn innan vi två for ut till stallet =) Allt gick kanon där ute med hästar och allt. Finns inte mycket som klår att se sina barn lyckliga och det är Fabian när han och Kl'o far fram i galopp båda två lika lyckliga!
När vi kom hem igen hade älsklingen gjort en helt gudomligt god Lasange! Så nu är det bara jäs tid tills badet är klart att hoppa i =) Fredag på riktigt!
Imorgon kommer Flisan hem och det är så mysigt det också. Sedan blir det väl en heldag i stallet då vi ska fixa och knixa lite med att skotta ur boxar och töma våran göselkontenier inför vintern. Kanske hinner vi fixa något mer som står på listan över fixas i höst. Min goa arbetsledare Josefin bestämmer och jag jobbar på ! Så skönt att slita lite fysikst nu när man pluggar och dessutom i himla trevligt sällskap =).
Ha en underbar helg alla underbara människor <3
Tänk vad trollen växer i Farfars knä Felicia och tomten är Fabian som nu kan stoltsera med 178 cm lång... Detta är julen 2004...
Okej då har jag fått något redigt att bita i det vill jag lova. Nu måste jag hjälpa en person med att bli bra på vissa saker och dessutom lära sig att ändra tanke banor Vilket inte är så där fasligt lätt när personen i fråga är envisare än envisast. Men jag har bra stöd i andra runt mig så vi fixar nog detta synd bara att jag varnade för detta för en massa år sedan och då hette det att "det löser sig med tiden" och jag stod på mig och tjatade med vad hjälpte det... Nu är det som det är nu får vi fånga det som finns och göra det vi kan utav denna sitts så den blir kaonbra ändå =)
På förmiddagen har jag pluggat och sedan blev det stallet och en härlig tur på volten med Litlamin och Gustur vilket var mycket givande för mig då jag fick lite feed back av Josefin på båda hästarna =) Imorgon ska jag och sonen ut en tur ska bli jättemysigt då det är jättelänge sedan han var med ut till stallet. Han även förberedda middagen på förmiddagen så det var bara värma på och äta när jag landade här hemma.
Men nu tror jag att jag måste rensa hjärnan något och stoppa in lite mera kunskap i den ;) om inte gubben ska få städa huset själv i morgon eftersom jag måste plugga då.... Vore inte helt fel de heller ;) <3
Japp äntligen har allt fallit på plats och en ny bil eller rättare sagt bättre begangnad bil är reserverad och förhoppningsvis våran på torsdag nästa vecka. Min kära med resenär till Falun hade massa grejor idag som måste ordnas så det blev inget Falun för hennes del idag och då ballade även jag ur, har dock varit på varenda en av föreläsningaran så här långt så en dag mer eller mindre. Vågade inte lita på våran bil 28 mil tur och retur så då blev det bilköp istället ;) Så förmiddagen ägnades åt att provköra dislar himla kul. Men det blev en V70 årsmodell 2007 med lite extra allt så det blir nog en kanonbil för oss just nu. Den drar ju avsevärt mycket mindre en bensinare och det blir en avgörande faktor när man åker som jag gör just nu. Jag hade kunnat tänkt mig en v50 men gubben vann denna strid ;) och fick en större bil. Jag måste tillstå att jag är mycket nöjd jag också!
Efter detta så blev det pluggeri pluggera för hela slanten så nu är jag helt i fas med det jag ska ha gjort till idag =) Yes härlig känsla nu återstår bara en massa massa sidor tills i morgon och sedan börja småkicka på hemtentamen ska faktiskt bli riktigt roligt, känns så just nu iallafall sedan får man väl se framåt slut datumet hur happy man är då...
Sedan blev det middag och före den en lång promis med voven min <3
till middag blev det köttsoppa och det kan jag varmt rekomendera att laga själv, fick en massa härliga grönsaker av min mans vän i helgen så i måndags köpte jag lite gryt kött och hakade ner till småbitar och sedan i med palsternaka, morötter, kålrot och purjolök två buljongtärningar och lite salt och peppar några lagerblad slank nog ner det med och där efter lät jag det koka i ca 1,5 timmar och sedan har den ståt i kylen och gottat till sig i ett par dagar. Så himla gott med ost smörgår och varm soppa. När denna fått fara ner i magen så for jag ut till stallet och hjälpete underbara Josefin lite med att skotta ur två av våra boxar och la i ny fin härlig torv istället så nu är två av fem klara!
Nu ska jag ta och duscha av mig lite damm och sedan blir det nog lite mera läsa i böckerna innan min gubbe landar här hemma igen efter ett eftermiddagskift på fabriken =)
Just nu känns det som jag lever i ett stort privilegium, härlig känsla! Trivs helt enkelt med livet!
Snart är den här =)
Massor med tid gick till att fixa med matrummet men nu kan jag skryta och säga att det blev ruggigt bra =)
Hade lite av invigning i helgen då vi firade våra födelsedagbarn Felicia och Andreas 17 respektive 37 år tänk vad tiden går ett år kvar sedan är min förstfödda myndig, fattar inte alls vad tiden tagit vägen måste jag få säga. Sedan har det varit stallet och plugga plugga och åter plugga om det vore så väl.... har fuskat en hel del denna vecka. Skäms på lilla mig men det blev bakning städning och värdering av huset som fick hamna överst på listan av saker som måste göras. Nu är det dock en ny härlig vecka och jag är taggad som sjutton inför min första hemtenta som vi fick lite uppläggs info om idag så i morgon blir det plugga inför onsdagen men sedan blir det lite läsning/skrivning för hemtenta vi har ju ännu inte fått formuleringaran men det ska nog lösa sig vi fick bra hintar om hur vi ska lägga upp det hela iallafall och det är jag oändligt tacksam för. Fick även tillbaka tentan idag och den hade gått riktigt bra! Glad för det är jag =)
Nej nu ska jag kolla köttsoppan som jag håller på att koka tills i morgon :) gott gott!
Kram
Okej nu börjar det närma sig färdig nu återstår listerna och det kommer nog ta hela helgen innan dom är på plats men sedan är det färdigt.
Igår fick jag rycka in och jobba lite från kl 13 till kväller och idag blir det från halv fyra sedan ska jag även köra en sväng på lördag =) Himla roligt att träffa alla igen både arbetskamrater och kunderna. Egot får sig en kick när man får frågan och var har du varit har saknat dig i kassan ;).
När jag jobbade och slet igår så tapetserade min fantastiska man i matrummet och det blev just så där som jag tänkt mig =) Helt enkelt skitbra!
Ja så här blev det så jäklar bra måste jag få säga men som sagt var listerna saknas på golv, runt dörrarna och taklisten mot kontoret. Sedan ska jag inreda lite och gissa vilken färg som blir accent färg.... jo röd typiskt mig bara fullkomligen älskar rött i alla former från orange till riktigt mörk röd! Så himla fint! Bra kommer det bli!
Så här såg det ut tidigare
Jo en viss förbättring eller hur ;)
Nej nu ska näsan ner i böckerna och sedan ska jag även hinna med stallet idag innan jobbet =)
Kram

Även idag var ordinarie föreläsare sjuk stackarn har tydligen lugeniflamation. Dock hoppas han kunna ha oss på måndag vilket uppskattas, idag hade vi en mycket bättre vikarie än i måndags och tur var väl det för nu fick vi svar på de flesta av våra frågor :) och det gillas ju, en annan för del var att vi fick sluta redan tolv så vi åt lunch och började sedan våran resa söder ut och hem. Jag var hemma två timmar tidigare än jag räknat med så jag hög målarpensel omgånde och strax efter kom gubben hem och hjälpte mig. Så nu är panelen topp färgs målad en gång och en gång återstår, öppnaspisen är vit igen och putsen är hel den också blev jättebra :) Han även grunda smygarna till altan dörren och topp måla dom gamla listerna runt innerdörrarna som såg en aning gula ut mot allt det nya vita så det var lika bra att gå på dom med. Nu längtar jag tills i morgon kväll då vi åtminstone tänker börja tapetsera hoppas hoppas vi hinner sätta någon våd iaf.
Nej nu blir det lite tv via iPaden

Kram

Nu händer det grejor i vårat matrum. Det blir jättebra. När vi höll på så var planen stående panel v-spont men när vi skulle börja så kom vi på iden att vi lägger den ner och så blev det:) det blir hur som väldigt snyggt så igår grundade vi allt en andra gång och redan då fick man en känsla av hur det ska bli. På torsdag nästa vecka måste det dock vara klart för då ska vi värdera huset för att skriva om lånen på huset vilket måste göras ibland och för att få lånen så förmånliga som möjligt så måste huset värderas om :) För man vill ju få så mycket som möjligt över till roliga ting. Idag väntar Falun vilket ska bli spännande vi har en ny lärare/föreläsare och jag hoppas verkligen han är bättre än den vi hade i måndags det var ett riktigt botten napp :( tyvärr. Nu blir det strax en trevlig biltur till Falun med Lisa.

Kram

Ja ni i helgen har det varit två härliga kalas och en inventering och en hel del tvättande av häst. I fredags blev det kalas för svärmor på kvällen vilket var mycket trevlig :) sedan iväg och inventera på Konsum även detta roligt och ett evigt räknande ;) väl hemma blev det bingen. I Lördags så blev det ett härligt kalas för Dan som blir 50 år vilket jag inte riktigt kan fatta men så är det iallafall. Mycket trevligt hade vi med god mat och fantastiskt sällskap :) På Söndagen blev det endel bil åkande då Fabian skulle på gudtjänst och Felicia hade ridlektion och skulle till tåget :). I övrigt så har jag pysslat om Nykur som fått en liten infektion av kastreringen men men det har helt enkelt varit lite tokigt väder för varmt men nu börjar vi få det fint igen :) nu håller jag tummarna för att det fortsätter så. Nej nu är tåget strax framme i gävle och en ny dag i Falun väntar :)