Hej och hå, Fasiken vad beroende man är av internet i torsdagskväll eller fredag förmiddag slutade vårat att funka på grund av att ledningarna hade blivit nerkörda..... Klantigt i mina ögon men nu var det så.... Varit helt ställd hela helgen vet inte hur många gånger jag gått fram till datorn och tänkt maila, kolla tv tablån,  blogga också vidre helt fantasktiskt att man kan vara så beroende utan att veta om det .....

Ja ja tävlingen i söndags när Josefin och Tindra deltog gick riktigt riktigt bra hon uppförde sig väldigt bra och vi fick några riktigt handfasta tips tills nästa tävling och framförallt till hösten när vi haft hela sommaren på oss att träna och tixa och knixa för att få det så himla bra som möjligt men nu har vi en bra poäng att utgå ifrån!

Igår måndag så red vi ut med Dreki och Kló en riktigt härlig runda i skogen med en massa backar så trotts skritt fick dom jobba ganska bra om jag säger så =) Vädret var underbart så innan vi red ut så fixade jag lite med Litlamin och Josefin grejade lite med Tindra. himla mysigt.

På morgonen skickade jag iväg felicia på konfa läger så just nu har vi bara ett barn hemma, känns lite tomt måste jag säga... Men hon återkommer på onsdag så då är tjatret igång igen.. Fattar inte riktigt hur man kan snacka som hon gör... Jag ligger i lä med häst längder om jag säger så....

Nej nu ska jag borsta tänderna och sedan springa en sväng före att jag åker till stallet!

Kram =)
Ingen toppen dag idag direkt men man uthärdar! började med att jag vaknade en timme förtidigt sedan var det lönemöte i 4 timmar och sedan hem och sova mer. Efter det blev det lite tv och bloggande och nu bär det av till jobbet igen!

Hoppas morgondagen blir bättre =(

KRAM i alla fall!
Idag sov jag ända till 14,30 helt otroligt.. men tror nästan jag sovit förmycket har en lätt huvudvärk men lite alvedon så går nog det över... Och vilken träningsvärk efter gårdagen :( helt otroligt att framsida lår kan göra så ont trotts att jag stretchade ordentligt efteråt.. men men Tindra hade också träningsvärk eftergårdagen.. Vi skrittade ut på tindra och Kló idag och nu har vi fått startlistan inför söndagen ska bli hur spännande som helst!!!

Imorgon blir det ingen ridning utan jag ska närvara vid lönegruppen redan vid 13 så det blir till att vila en stund på kvällen!

Nu ska jag till jobbet!

Kram och god natt=)
Sov till strax efter ett sedan drog jag iväg på vårens första löprunda gud så skönt det var =) Helt underbart att komma ut och springa efter en hel lång vinter inne =)

Efter detta blev det ett bankmöte som gick väldigt bra måste jag säga! Allt blev som vi ville ha det och då är det ju bra!

Efter detta blev det stallet och ett hårt pass på banan med Tindra och Josefin som instruktör! Det är så himla kul när man märker att saker och ting löser sig och faller på plats!!!!! Josefin är duktig som insturkör sedan är det värre med eleven ;) att hon står ut....

Väl hemma så vart det lite uppvärmd middag i micron.. grekiska biffar med ris och tasatskiki! Gott.

Sedan bar det av till jobbet!

Kram Kalas!
Ja ha nu är det söndag förmiddag och jag har grejat lite ute kastat lite ved och städat undan lite efter att vi drar spik ur rivningsvriket som vi hämtade förra helgen. Lagade korv och makisar till lunch och gjorde även pizzasallad med hjälp av fabian till vart riktigt gott måste jag säga. Nu har Fabian dragit ner till ip och ska städa där med fotbollen.. Felicia håller på att sy en egen desing av vit byxdress det ska bli spännande och se resultatet=) tror det kan bli riktigt bra faktiskt !

Igår red jag tindra på bannan och det gick riktigt bra lite bråk en det ska det vara med den hästen =) Hon är himla kul att rida iallafall =)

Josefin markarbetade med Litalamin och hon fick hoppa lite hinder och det var himla kul att se hon är JÄTTEDUKTIG lill tjejen!

Nu ska jag ut en stund och sedan till stallet!

Hörs vidare under kvällen!

Kram
I onsdags blev det nya snygga naglar!





Så här blev resultatet!

SNYGGT VA!

Kram!

 tindra väntar på mat efter ridpasset igår kolla in öronen hon är så ivrig att det liksom inte går att beskriva med ord riktigt.

 och Kló kan inte vara stilla när man ska fotta för man kan missa något ::::::

 Men dom är bara underbara tejerna dom fick äta ute igår efter ridningen och det var uppskattat men lite konstigt!
Ja då har fredagen försvunnit också, Gud vad veckoran går fort måste jag säga. Idag har vi kört till 10,30 ¨på jobbet sedan blev det städning och åter städning. Det tar liksom aldrig slut om jag säger så =) men men det är bara att gno på rätt som det var var kl 14 och dags för hemgång =) äntligen! och till min stora förtjusning var det helt underbart väder ute sol och hyfsat med plusgrader.

Så det bar in i duschen och vidare hem och fikade sedan blev det stallet =) Det är så himla skönt att komma ut dit och bara kunna släppa allt  !!!!!! Vi red tindra och kló vi böjade med en liten ritt runt sommarhagen sedan blev det volten en stund. Jag red tindra och hon har stått sedan i måndags så det blev lite motstånd om jag säger så men allt flöt på fint ändå vi provade att gå över bommar bara för att få henne att lyfta ordentligt på hovarna och det gick riktigt bra när jag fått tala om var skåpet skulle stå! Efter detta så blev det både trav och galopp på Kló bara för att se om hon haltade något eller rollade men till vår stora lycka så kom inget av detta =) så det finns hopp för lillstumpan. Även hon fick skritta över bommarna och hon är ju så mycket mer lättriden så där bara gick vi över utan att fundera öronen framåt och så var det klart hon är ljuvlig detta lilla troll=)

Väl hemma så blev det en god kycklingsallad med familjen och sedan tv.. 20:15 så sov jag=( typiskt förmiddagsveckan om jag säger så! Så nu på lördag morgon får man blogga lite i efterskott så att säga!

Kram =)
En del dagar på jobbet är bara jobbiga ........ Varför för att en kollega inte riktigt gör sitt jobb, varken mer eller mindre utan minimalt och det gör att vi andra får jobba skiten ur oss och jag är övertygad om att det är meningen att alla ska göra lika mycket och att endel inte ska junna smitta undan ! Det är ingen ungdom heller annars kan man ha översende på grund av okunskap och ungdomar går det alltid att prata med.

Sedan hem och röjde av här, därefter till stallet och hjälpa fabian när han skulle på veckans rid lekiton han red noha och det gick riktigt bra för detta par!

Väl hemma fixade gubben och jag det sista med städningen och grejade lite.

Nu är det tv och gäspigt... Sedan blir det till att sova så man orkar med morgondagen! Den kommer att bli bättre på jobbet då min kollega inte jobbar ihop med mig då!

Kram från en som börjar komma upp till ytan igen =)
Tänk att bara skritta i skogen kan bli dramatik men är man unghäst och heter Dreki så är det mesta spännande och man kan alltid bli lite skärrad. Vi red offroad idag och då menar jag off road rät ut i skogen på en traktorväg som bara blev skog. Dreki har lite bekymmer med vatten så detta blev en riktig utmaning han har aldrig blivit riden off road och det är ju väldigt nyttigt för hästarna ur flera synvinklar! Kló behöver det för att hitta alla sina ben och sluta snubbla på plan mark och nu fick hon verkligen gå över stock och sten och behövde använda ögonen ordentligt om jag säger så! Hon är som en ångvält inte rädd för något himla trevligt det är bara att åka med liksom och öva på sin egen balans! Så alla har fått träna en massa idag!

Nu väntar gubben i sängen!

Sov gott =)
Då är man hemma från jobbet och har hunnit laga och äta middag =) Nu har jag surfat runt lite för att kola nya naglar och dessa god bittar kommer från vackaranaglar.com

 rosa gele och vit dekoration snyggt !!!

 dessa blåa fastnade jag för kanske inte nu men till sommaren hur snyggt som helst!

 snygga franska med vit dekoration...

 blått igen måste ha en blå period just nu =)

 gillar dom helt enkelt!

Nu ska jag byta om och dra iväg en sväng till stallet för en uteritt i kvälls solen=) Förstår att ni är avis!!!

Kram
Idag har varit en perfekt dag i mitt liv =) Var till stallet vid elva och red ut själv på Kló och det gick över mina förväntningar om jag säger så hon blir tittig men annars funkade det riktigt bra var ut i skogen på en väg. Riktigt härligt trotts att solen sken med sin frånvara om jag säger så.

När jag kom hem så hade Fabian lagat mat köttbullar och kulpotatis riktigt gott.

Efter maten var vi ut till svärmor och svärfar och kolla in deras rustning och det gick som vanligt med en väldig fart framåt! Och tur som vi har så får vi deras gamla spis så nu har vi en spis med häll och fyra plattor =) TACK! den vi hade sedan för är det vanliga plattor på och bara tre av den varan det har varit tur att man har haft vedspisen när det knippigt!

Gubben har just instalerat den efter det att jag städat av den!

Nu surfar jag efter snygga isisar om jag säger så!

Kram alla glada!

Ja då har man hittat en skönhet till! Så himla fin =)

Namnet är Ask fra Gullunge.. Det säger väl ganska mycket!

 Snygg......

 Bara så snygg..

Vill man läsa mer om denna skönhet så kolla in denna hemsidan.

http://www.gullungepilen.se/

Så snygg!
Igår kväll hittade vi en annons med rivningsvirke och plåt från ett tak lika stort som det vi ska ha på garaget. Så vi skickade ett sms och oj så var det bara att planera morgondagen i bomhus/bilen. Så nu är allt hemma en hel del ved men även sådant som vi har användning av virket var gratis medans plåten kostade lite men inte alls det den var värd så att säga=) vilken tur för oss. Nu har vi ätit middag som blev kycklingsallad med rostat bröd till himla gott efter allt påskgodis =) Och nu ska jag vidare och ha mitt stretch pass. Tyvärr har jag inte hunnit ut till Litlamin idag skulle ut och borsta igenom henne ordentligt hade jag tänkt men kanske Fabian kan tänka sig att rida Kló på bannan i morgon så kan jag borsta henne vi får se!

Kram kalas i påskens anda =)
Ja då är det ved helg! Nu har vi kapat, klyvigt och kastat ved i två dagar så nu är det bara en tredjedel kvar att göra klart i morgon =) ska bli himla skönt när det är klart! På kvällen idag påskafton  så har vi varit till svärmor och svärfar på påskmiddag som smakade aldelle utmärkt =)

Sedan åkte vi hem och kollade in robinson.

På förmiddagen idag har jag varit ut till stallet och skrittat ut en sväng på kló och drekit det var helt underbart ute så jag invigde sommarsäsongen av t-shirt ridning ( det blir varmt när man har säckerhetsvästen över) . Härligt=)

KRAM!
Ja ha då har vi varit till stallet och ridit och åkt lite vagn. Idag gick det inte så himla bra med tindra hon började snurra efter ca 500 meter på grund av en farbror som höll på att kappa ved och det sköt något grymt om kappen så det var fult förstårlit att hon tyckte att det var otäckt. jag fick hoppa av och l4eda henne en bit men sedan rullarde det på som det skulle ända till vi skulle hem igen då behövde jag inte hoppa av men hon blev spännd som en fiol sträng så det var helt klart otäckt med kappar!

Väl hemma så tog jag fram påskpyntet, tänkte pynta lite i morgon när jag ska städa. det blir nämligen ingen ridning i morgon elelr på fredag på grund av massagen så då ska jag nog hinna städa trotts att jag ska jobba till två inatt!

Kram alla glada!
Hej Svejs!

Fabian och jag har varit ute i stallet både måndag och tisdag förmiddag och ridit kló och dreki i måndags. Vi red på volten och Fabian lyckades ramla av när Kló blev rädd för någonting vid grinden.Men allt gick bra han var lite öm i ryggen på tisdagen men idag har han inte sagt någonting alls. Jag tog även hand om Litlamin i hagen medans Josefin red Dreki till att börja med. Jag kardade bort en halv islänning från hennes päls, jisses vilken vinterpäls hon har!

Igår var vi som sagt var ut igen och då körde vi dreki och jag red tindra efter rockarden och det gick riktigt bra måste jag säga däremot lekte hon kurra gömma med mig när vi skulle fånga dom i hagen så till slut fångade Josefin henne till mig! Tack!

Nu ska vi äta frukost och sedan ska vi ut till stallet igen och köra och rida för i eftermiddag kommer massören och ska massera hästarna Tindra och Dreki så sedan får dom stå torsdag och fredag !

Hörs vidare!

Kram!
Idag har vi varit till stallet Fabian och jag . Jag och josefin red ut en tur på Kló och Dreki, Fabian pysslade med Litlamin ute i hagen. sedan har jag röjt i dressingrummet och fått ordning med häst kläderna det liksom behövdes.... sedan vart det middag iform av falukorv och makaroner sedan har jag börjat med morgondagens middag. psesto lax och pressad potatis!

Nu börjar det närma sig mitt pass i kväll så nu ska jag strax gå och göra mig iordning!

Kram
Ja då har vi haft födelsedag idag då! Lill gubben har fyllt 12 härliga år! Han startade med Dressyrtävling på älvkarleby ridklubb tyvärr blev det inget bra resultat på grund av att hästen vägrade att ta galoppen men men så kan det vara det gick jättebra  på framridningen då allt flöt på som det skulle! men väl inne i ridhuset bara vägrade hon det mesta vad det gällde galoppen=(

Sedan åkte vi hem och käkade lunch  och där efter så åkte vi till valbo och handlade lite för det presentkortet som fabian fick av oss i present av oss han köpte ridbyxor och en jacka på hööks och jag köpte ridstrumpor och nya handskar! sedan köpte han nytt fiskespö också. Själv köpte jag en blus och ett skärp!

väl hemma så blev det altanen i solen =) himla härligt!

Sedan blev det mat kyckling och pommes=)

Vid sextiden började släkten komma och han hade turen att få 200,- en radiostyrdbil och en bättre beg mobiltelefon!

Han blev jätteglad =) =) =) =)

Nu sitter vi vid teven och grisar =)

Kram =)

 fabian och ragnar före hopptävligen den 14 feb 2009
Fredagar är bäst allra helst när man rä ledig =) bara älskar det1 Kockan ringde vid kvart över elva idag för att åka till stallet och en helt undebar tur i solsken i sätra. Jag red Kló som nu fått nya skor och njuter av det för fullt om jag säger så det liksom känndes i hela hästen och jag bara är lycklig hela jag!

Sedan bar det hem och grejade med tårtan till Fabians kalas ikväll och sedan åkte vi till Lidel och handlade godis och grejor till kalaset!

Just nu har dom härjat i två timmar och just avslutat påskäggs jakten så nu sitter dom i soffan och kollar in talang på 4.an.

själv sitter jag vid datorn och grejar lite.

I morgon ska Fabian göra sin tävligs debut i Dressyr på Älvkarleby ridklubb han ska tävla med märke 2 det kommer att gå utmärkt hoppas jag det är ju hans födelsedag dessutom =) tänk 12 år helt otroligt att min bäss börjar bli stor liksom svårt att förstå!

Kram!!!
Jag vaknade kvart i två och har sovit som en stock hela dagen... himla skönt måste jag säga!

När jag kom upp så vart det städning av hela huset för Fabian ska ha födelsdagsfest i morgon kväll! himla skönt att ha det gjort måste jag säga... Sedan bar det av till Ridskolan med Fabian och dom hade turen att får rida ute på volten himla härligt när det är 12 grader varmt ute en riktig toppendag helt enkelt. När vi kom hem hade Andreas gjort bulldeg till mig så jag har bakat 78 bullar tills i helgen. Tänkte ta med några till jobbet och bjuda på i natt=)

efter det blev det tv en stund, skönt måste jag säga.... Nu börjar natt skiftet närma sig.......

Kram
Ja då var det fart på nattveckan då och idag försov jag mig när jag skulle till stallet ;) men men tur att ungarna kommer hem och väcker en. Tyvärr fick jag det tråkiga beskedet att min kompis malin inte kommer att få jobba inne på måleri med mig och det vart en stor sorg för mig för jag hade sett fram mot detta och känt en sådan glädje i det att jobbet gott lättare just nu! Och det har värkligen behövts för allt går nog emot mig just nu där nere..... Börjar fundera på om jag har fel tänk.... vad det gäller jobbet kanske behöver se mig om efter något annat.... får se när allt blir annorlunda efter påsken... Har tyvärr inga större förhoppning med dom beskeden malin gav mig idag..

Idag red vi bara en kortis sväng med Tindra och Dreki men oj vad det var myssigt i solen helt underbart helt enkelt det är detta som gör att man orkar =)


Efter det så blev det middag och en sväng till stan där vi handlade till Fabian och lite smink.. Hade en trevlig stund i stan med gubben. Ungarna drar ju iväg på eget håll så fort man åker iväg sådär! Efteråt tog vi en fika på max och hade ett tjafs med Fabian... men allt löste sig på bästa sätt!

Nu sitter man framför burken och knappar ska nog kolla in lite hästar och sedan blir det till att packa väskan och köra ett natt skift till nu är det bara två kvar denna veckan. Imorgon ska jag städa och åka till Ärk med Fabian!

Kram!
 smältbild från våran bro i veckan =) gullig va!